Založ si blog

O. . . 7. – Čo nám pán skoroprezident nepovedal. . .

O skutočnom dôvode návštevy amerického ministra zahraničných vecí Mikea Pompea na Slovensku vám, milí čitatelia, mali povedať zástupcovia národa, ktorých ste si volili, pravdu.

Nuž, ale keď sa nemajú k činu oni, tak o tom teraz poviem pár slov ja.

 

Americká základňa na Slovensku?

Plány vojnychtivých vybudovať u nás vojenskú americkú základňu pred časom vzbúrili rozumnú časť verejnosti. A tak vzniklo „iba strategické velenie“. Lenže plány nezanikli. A zrejme rašia zas.

Zlo je skrátka ako burina, Ak ho nevyšklbeš aj s korienkami, tak znovu a znovu vytŕča spod zeme, a šíri sa.

Vyjadrenie o tom poskytol i jeden z prezidentských kandidátov na fb, kde napísal, že slovenskí novinári sa správali voči ministrovi Pompeovi mimoriadne servilne, nedostal žiadnu „neželanú“ otázku, Mlčalo aj Ministerstvo zahraničných vecí SR (ešte stále SR – a nie USA!) o navrhovanej bilaterálnej vojenskej zmluve, ktorá bola i súčasťou návštevy Pompea u nás.

 

Akože o čom

Oficiálna verzia príbehu je o modernizovaní letíska na Sliači a v Kuchyni – sumou 46 miliónov eur chcú prispieť Američania údajne. No už sa mlčí o tom, že podmienkou tohto „charitatívneho kroku“ je z našej strany podpísanie zmluvy DCA.

O tej vojenskej základni, ktorá je podľa Chmelára podmienkou celej charity made in USA, sa ale mlčí…

Nakoniec náš pán „skoroprezident“ Lajčák aspoň toľko musel priznať v minulom týždni, že rokovania sú „v plnom prúde“.  Rokované „mimoriadne citlivé veci“ sú v skutočnosti len pokračovaním vojnovej stopy USA – lebo takéto ponuky dostal tiež celý rad ďalších krajín – Maďari, Bulhari, Rumuni, Lotyši, Estónci. Pokladám to za rozdúchavanie vojnového napätia, ktoré je pre Európu hrozbou.

 

Takže pravdu chceme, na rovinu, pán skoroprezident Lajčák…

No prečo mám pocit, že by toho chlapa mali súdiť za podpisovanie kadejakých zmlúv o migrantoch a najnovšie už zrejme aj o vojenských základniach USA???!!

Ako píše Chmelár – náš pán skoroprezident odporúčal pri jeho návšteve Bratislavy  americkému ministrovi Pompeovi, aby sa zúčastnil zasadnutia ministrov zahraničných vecí Európskej únie.

A čo, pán Lajčák, nebodaj sa chcú USA pripojiť k EÚ? Alebo neovládate geografiu dostatočne na to, aby ste vedeli, že EÚ je na úplne inom kontinente ako USA? Nože verejne vysvetlite národu, aký cieľ má sledovať na rokovaní ministrov európskych krajín účasť ministra USA?

 

Budíček!!!

Najvyšší čas je, ľudia, zmobilizovať sily a hlasy proti vojne.

V mene budúcnosti našich detí a v mene mieru. Lebo čoskoro by bolo neskoro. Žiadajme spoločne, aby nám vláda SR dala verejné stanovisko ku „prebiehajúcim citlivým otázkam“ a zakotvila do Ústavy SR, že v Slovenskej republike nebudú budované nikdy žiadne vojenské základne žiadneho cudzieho štátu.

Alebo túžite po vojnových bubnoch, krvi a rade mŕtvol?

Povedzme spoločne, jasne a otvorene našej vláde, a pánovi skoroprezidentovi Lajčákovi, ak to nevedia:

Nechceme mať na Slovensku americkú vojenskú základňu.

 

 

Elena  27.2.2019

 

P.S:: Ach, predstavte si, facebook mi zablokoval zdieľanie tohto príspevku. Ktovie prečo…

 

 

 

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003095x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie