Založ si blog

Oko draka 8. – Šamanské svitanie. . .

 

O šamanizme chce písať? No teda, poviete si možno – v našej spoločnosti sa slovo šaman používa totiž skôr posmešne. Niektorí ľudia majú voči nemu spústu predsudkov a nechápu, aká je to sila. Neuvedomujú si a nepripúšťajú živosť všetkého okolo nás. Je im nepochopiteľná predstava, že by mohol byť živý aj – no dobre, nechám to tak…

Som na ceste zo Zvolena, takže by som skôr o víkendovom seminári Prechode bránou, t. j. astrálnom putovaní, mohla rozprávať. Ale to je pre mňa len technika, ktorej podstatu som sa chcela naučiť. Šamanizmus je niečo iné – je hlboko v mojom srdci. Nie je len o technike, musíte počuť jeho tichý hlas, aby ste k nemu vykročili. A rozhodne nie je o posedeniach na seminároch, kým človeka príjme do svojej náruče, riadne ho premelie. Vystavuje ho skúškam, dovedie ho až ku hranici smrti, overí si, čo je skutočne v ňom.

Nie, neprezradila som vám, aký bol minulý šamanský bratislavský víkend. Neopísateľný. Teda, niečo opísať viem – výcvik super, ľudia úžasní – Janko so synom ma dokonca z Bratislavy doviezli domov, spravili si kvôli mne riadnu zachádzku cestou z Brezna až k nám – neskutočne ma ich láskavosť dojala. Moc sa mi páči taká tá ľudskosť, ktorá sa medzi šamanmi uchovala, u konštelatérov sa podľa mňa mnohí príliš skomercionalizovali – sú aj výnimky, pravdaže, ako Honza.

Neopísateľné bolo pre mňa ponorenie sa do šamanizmu. Bol to pre mňa dôležitý krok – nejde o tú formálnu stránku, že teraz by som mohla zájsť na pokračujúce šamanské semináre hoci i do Ameriky, lebo som zapísaná v medzinárodnom zozname. Ale je to pre mňa niečo dávno blízke, hlboko vo mne zakorenené – úprimne milujem prírodu, mám úctu k prírode a ku Zemi. Už viac ako osem rokov mám šamanské vrecúško, ukryté v spálni, chodievala som do neho zbierať „veci sily“ kedysi dávno spolu s mojim synom počas našich prechádzok. A moje silové zviera ma sprevádza už hodne dávno – priznala som to opakovane v mojom blogu, že ma sprevádzajú havrany a vrany. Kamene sa mi prihovárajú tiež už dlho, zbieram ich a teraz z nich už viem aj veštiť.

Podelím sa s vami o jeden zvláštny okamih –  kolegyňa  Zuzka, s ktorou sme pracovali spolu, bola zmätená mojim druhým silovým zvieraťom, ktoré sa objavilo – lebo vedela, že prvé je havran. Áno, tie dva havrany skutočne patria k sebe, a viem ktorý z nich je ten môj ochranca. Nuž, keltské a šamanské poznanie sa v mojich myšlienkach hodne prepletá, cítim v oboch blízkosť, ktorá sa mi prihovára – viac vám o tom neprezradím. Budúci mesiac si ešte pôjdem do Blavy spraviť šamanský bubon a  – už viem, kedy odídem do lesa.

 

Elena,   31.3.2019

 

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302100x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív