Založ si blog

Na ostrí noža 8. – Podmienečne prepúšťať doživotne odsúdených zločincov?

 

Čert nám bol dlžen Európsku úniu – povedala som si dnes v skorom nadráne.

Podmienečné prepúšťanie doživotne odsúdených osôb?

Uštipla som sa do ruky – nesníva sa mi to? Žiaľ, nie – článok na topky.sk som stále videla.  Hm, tušila som to, veď od smrti syna som mala tri sny za celé roky, tak prečo by práve teraz.

To je ale sprostý nápad – prepúšťať doživotne odsúdených! No ak ste už dávno nevideli draka, tak teraz asi tušíte, že plamene chŕlim.

Hej, a už viete, o čom teraz podebatujeme…

 

Nad hranicami ľudských práv uvažujem často…

Lebo jedni ich majú v spoločnosti bezhraničné – a iní zasa sú ako nevoľníci v cárskom Rusku. Nijako sa netajím tým, že s ľudskoprávnou predstavou v súčasnosti prezentovanou nesúhlasím.

Začnime problematiku ľudských práv rozoberať systematicky a logicky.

  • Doživotný trest je trestom za konkrétne činy páchateľa – nie je to nedopatrenie, ani zlovôľa spoločnosti, ale prirodzený následok jeho konania.
  • Doživotne odsúdený dostáva trest v takom rozsahu preto, že iná – miernejšia – forma nápravy nie je možná a je hrozbou pre spoločnosť svojim konaním.
  • Ak sa nejaký trest označuje ako doživotie, očakávam, že bude doživotný. Rovnako ako keď si objednám rezance s tvarohom, očakávam, že v nich bude tvaroh – a nie štipľavá paprika a mleté mäso.

„Experta cez ľudské práva“ sme tu už mali – Havla – a povypúšťal na slobodu kriminálnikov v roku 1989 s tragickými výsledkami. Však sa vyjadrite verejne, experti na právo, ako to vtedy dopadlo!!!!!!!

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/164740-havlova-novorocna-amnestia-vypustila-na-slobodu-aj-vlkov/

A to sme ani nevypúšťali doživotne odsúdených.

 

Kde má byť hranica ľudských práv tak, aby bola spravodlivo nastavená?

Z môjho pohľadu by mala vychádzať z princípu rovnováhy. Život je podľa mňa postavený na rovnováhe polarít – je noc i deň, dobro i zlo, život a smrť, čierna a biela, dávanie a branie…

Ak by niekde vládla iba tma, niet striedaní dňa a noci. Čierno-čierna nikdy sama osebe nevytvorí predstavu bielej. A ak iba dávame a nedostávame, budúcnosť takého vzťahu je jasná.

Polarita vo vzťahu ku spravodlivosti podľa mňa je rovnováha medzi právami a povinnosťami.

ĽUDSKÉ PRÁVA – komu patria?

Ľuďom.

Každému človeku by som priznala toľko práv, koľko akceptuje svojich povinností. Lebo nie je v poriadku mať iba práva.

Nože, médiá, dajte príbehy doživotne odsúdených u nás – spravíme hlasovanie pri článkoch, koho z nich by verejnosť v rámci jeho ľudských práv bola ochotná na slobodu vypustiť…

Nedávam v mojich odborných prácach z úcty k obetiam detaily činov agresorov. Teraz dám niečo natvrdo, aby ste si uvedomili, že doživotne odsúdení nie sú ľudia, ktorí kvôli hladu ukradnú v obchode horalku.

Práve v týchto dňoch pripomínali niektoré médiá príbeh posledného u nás na smrť odsúdeného – Sviteka – nože si ten príbeh prečítajte. https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi-zapomenute-zlociny/608917/posledni-popraveny-v-ceskoslovensku-bestialni-vrah-svitek-vyrezal-tehotne-zene-plod-z-tela.html

A hej, pripomeniem i ďalší prípad, o ktorom sa nehovorí na výročie „Nežnej“

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/391106/pedofil-unesl-miminko-z-nemocnice-znasilnil-ho-a-zavrazdil-den-pote-zrusili-trest-smrti.html

a ešte

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/391184/pedofil-propusteny-na-amnestii-zabil-barborku-zeny-jsou-chlupate-a-smrdi-deti-voni-vypovedel.html

Stačí???!!!!

 

Nuž, aj takéto zrúdy žijú v base pohodlne z dennými nákladmi vyššími ako to, čo dostanú za poctivú prácu mnohí celoživotne pracujúci.  Je potrebné prijať fakt, že sú medzi nami takí, ktorí by nikdy nemali chodiť ulicami. Anetickí psychopati bez štipky súcitu, bez akýchkoľvek morálnych zábran. Jediné, čo sa dá spraviť, je nechať ich dožiť vo väzení – ak už odmieta táto spoločnosť trest smrti. Ja za trest smrti som, všetkými dvadsiatimi prstami – a ešte by som si ďalších desať prstov prirobila, ak by sa hlasovalo.

 

Pán minister Gál nás v článku uisťuje, že najväčší zločinci sa na slobodu nedostanú. Ach, pán minister – akíže menší zločinci majú doživotné tresty???!!!!

Zameriavam svoju – a teraz aj vašu – pozornosť na to, že ide o nápad Európskej únie. Tej, ktorá Breivikovi umožnila po vražde viac ako 70 ľudí a tváriť sa ako chudáčik č. 1

  • v rámci ochrany jeho ľudských práv dostal právo na dve hodiny denne mať strážcov ako zabávačov – musia s ním hrať spoločenské hry a podobne,
  • právo zmeniť si meno, čo by som tiež neumožnila, lebo tým sa odosobňuje od svojich činov,

https://www.teraz.sk/zahranicie/norsky-terorista-anders-breivik-si-zmen/264488-clanok.html

  • žiť v pohodlí a luxuse, aký nemajú mnohí poctivo pracujúci ľudia a ich rodiny,
  • donekonečna si povyrážať na medzinárodný súd za peniaze daňových poplatníkov,
  • on si spokojne žije a jeho obete či ich blízki trpia…

Zavraždil viac ako 70 mladých ľudí – tí mohli dnes žiť. Psychopat bez akejkoľvek korekcie. To je smutná vizitka predstavy ľudských práv v štýle Európskej únie.

Európsky súd pre ľudské práva rozhodol, že doživotné tresty bez možnosti podmienečného prepustenia nie sú v súlade s ľudskými právami. Preboha – a činy páchateľov v súlade s ľudskými právami sú???

Vraj musíme akceptovať rozhodnutie Európskeho súdu. Skutočne, pán minister, že

  • to hovoria predstavitelia tej istej spoločnosti, v ktorej žije pani Anna s viacerými rozhodnutiami ÚS SR o porušení jej práv a s rozhodnutím Európskeho súdu o porušením Dohovoru?
  • tej istej spoločnosti, v ktorej sa obete pochybení lekárov domáhajú spravodlivosti nekonečne dlhý čas a mnohé sa jej ani nedomôžu?
  • tej istej, ktorá namiesto ochrany a aspoň zrovnocenenia práv obetí obskakuje páchateľov a chráni nadštandardne ich práva?

Kohože povypúšťame na slobodu? Kto z vás, ľudia, verí tomu, že sa na slobodu nedostanú kadejakí tí hajzli, ktorí i v base majú podmienky ako v hoteli? Že im nedá ústav i súd odobrenie? Poznáme všetci spravodlivosť na slovenský spôsob!!!

A nápad, že domáce väzenie sa bude udeľovať aj pri zločinoch? To ani nekomentujem…

Som za to, aby sme zrušili súdy a políciu úplne, ušetríme peniaze. Načo nám sú, veď páchatelia predsa majú ľudské práva…

Alebo potom sa ostáva len modliť, aby v tej base umreli skôr, ako odsedia 25 rokov…

 

 

Elena  13.6.2019

 

K diskusii:  cudzinec – ako viete, že bol múdrejší ako my? Bol to Boh – alebo skôr niekto typu pána Junckera?

A ak hovoríme o prístupe tejto spoločnosti ku postihnutým deťom a deťom vôbec, či ku starým ľuďom – pouvažujte, prečo mám niekedy pocit, že by mali namiesto väzňov zatvárať do basy ich???

A že by nebola kriminalita, ak nebudú ľudia živoriť? No čo k tomu poviem? Ste skoro taký idealista ako ja. Pravdou je, že existuje špinavá kriminalita bielych golierov – a tí rozhodne neživoria. Ani pedofili či kadejakí psychopati tiež neprestanú útočiť len preto, že budú mať dosť peňazí…  Nie, peniaze nikdy nie sú to hlavné, čo rozhoduje, či sa správame čestne, zodpovedne a neubližujúco.

 

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

Pravdu na stôl 3. – Až takto ďaleko to musel dohnať tento štát? ? ? ! ! ! !

13.03.2024

Nie, ja sa vôbec nečudujem, že sme spoločnosťou, v ktorej matky s postihnutým dieťaťom v náručí skáču pod vlak. Musela som zostať ticho chvíľu, lebo to, čo by som napísala hneď po tom čine zúfalej matky, by táto spoločnosť nerozdýchala. A hej, môžete klamať sami sebe a navrávať si, že tá matka určite nebola v poriadku, keď spravila taký čin, aby ste pozametali [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,835
Celková čítanosť: 8910810x
Priemerná čítanosť článkov: 3143x

Kategórie