Založ si blog

Na ostrí noža 11. – Vašu, nie moju. . .

 

Čo mám na mysli? Zdravotnú dokumentáciu predsa – aby vám ju neukradli, mali by ste si ju zaistiť. Tak vám poviem – utekajte do nemocnice a prefoťte si všetku dokumentáciu. Nemocnici nechajte kópiu, originál si berte.

Vydržte, o chvíľu sa o tom dozviete viac…

 

Predminulý piatok som dostala vyrozumenie o riešení podnetu. Podala som trestné oznámenie ohľadne pôrodného pochybenia u môjho syna až nedávno, pretože som už mala dosť tých vyjadrení nemocnice v súdnom konaní, ktorá zavinila jeho smrť – ako život s takým človekom je bremeno. A drzosti páchateľky, ktorá vypisovala súdu vyjadrenia, že život človeka s postihnutím je menej hodnotný  a že človek predsa také dieťa nemôže mať tak rád ako zdravé. Keďže u môjho syna preukázateľne šlo o postihnutie pôrodné (a nie vrodené, genetické alebo podobne), rozhodla som sa, že pomenujeme jeho páchateľa. A predstavte si, znalec nedostal podklady – moje pôrodopisy a synove materiály sa v nemocnici stratili.

Keďže strata dokumentácie by mohla byť kvalifikovaná ako marenie spravodlivosti (tam je trestná sadzba 6 až 10 rokov), čakala som, k čomu sa dopátra vyšetrovateľ. Nakoniec som dostala do rúk záver jeho prešetrovania, podľa ktorého nikto nevie, kde sa moja dokumentácia stratila. A nikto za to údajne nenesie zodpovednosť.

A tak vám teraz prezradím, ako je zaobchádzané s našou dokumentáciou v revúckej nemocnici, a v ktoviekoľkých ďalších nemocniciach. To budete oči otvárať – a určite ich bude otvárať aj Úrad na ochranu osobných údajov, keď si prečíta tento horor.

Vyjadrenie nemocnice v Revúcej – podľa výsledku prešetrenia, ktoré mi zaslal vyšetrovateľ OOPZ v Brezne:

Dokumentáciu spravuje skladníčka – no spravuje, pred tromi mesiacmi nastúpila a v rámci toho jej dali na starosť aj archív. Nikto jej ho neodovzdal fyzicky ani protokolárne. Uviedla, že v archíve sa nenachádza žiadna správa z pôrodnej a popôrodnej starostlivosti o mňa a moje dieťa. Ani tehotenská knižka. Je tam len záznam o narodení v pôrodnej knihe. Nevie o tom, že by tam boli nejaké správy ohľadne mňa a že JA by som im vydala nejakú dokumentáciu (no toto som skutočne nepochopila – čo by som im asi tak ja mala vydávať – vyrába si dokumentáciu azda hospitalizovaný pacient sám? Nemali ju viesť a evidovať riadne a dôsledne oni???!!). Pani ale pokračuje vo výpovedi ďalej, že mohli dokumentáciu odoslať do FN BB so mnou a synom (odhliadnuc od detailu, že od nich som rodiaca bola prevážaná do Rimavskej Soboty a nie do BB, dokumentáciu môže posielať zariadenie akurát tak v kópii a nie dávať celé chorobopisy inam!). A ešte pokračuje vo výpovedi, že mohlo dôjsť aj ku zničeniu alebo ukradnutiu dokumentácie, lebo po roku 1999 sa do archívu ktosi vlámal (???!!), bol aj vytopený kedysi. A rovnako v ňom nejaký čas boli neoprávnene nasťahovaní bezdomovci. A tí bezdomovci moju zdravotnú dokumentáciu mohli aj zničiť alebo odcudziť.

Skutočne by ste, milí čitatelia, takto narábali s dokumentáciou v prípade, že ste trestne stíhaní za smrť dieťaťa – (t. č. už právoplatne odsúdení) ??? Však ja by som takú dokumentáciu chránila ako oko v hlave, lebo je to dôkaz mojej neviny vo vzťahu ku jeho pôrodu…

Toľko, moji milí, aby ste vedeli, že ako nemocnica zaobchádza s vašou dokumentáciou (s mojou a Maroškovou už teda nie, keďže zmizla). Naozaj chcete, aby vašu dokumentáciu študovali bezdomovci – a vlastne aj hocikto iný?

Takže, drahý Úrad na ochranu osobných údajov, podnet zasielam samozrejme aj písomne, ale predsa len aj takto verejne – neexistujú žiadne záznamy o vedení archívov, o ich preberaní a protokolárnom odovzdávaní. Chýbajú protokolárne záznamy o tom, čo údajne bolo zničené pri vytopení. Do archívu sa môžu nasťahovať bezdomovci a študovať si tam materiály kohokoľvek, prípadne s nimi ľubovoľne manipulovať, roznášať ich po meste, predávať, čo ja viem čo všetko by tak s nimi robili…

A toto všetko nie je údajne trestné, nikoho za to nestíhajú. Zatiaľ.

Podľa mňa tam môže ísť o súbeh niekoľkých trestných činov. Skutočne si myslíte, že to vyšetrovateľ OO PZ v Brezne vyšetril dobre?

 

A hej, pani ministerka zdravotníctva, vážne, to vážne sa takto zaobchádza so zdravotnou dokumentáciou pacientov?

 

Elena     2.7.2019

 

P.S:  A malý bonus – počúvajte, ako to je v slovenskom zdravotníctve…

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986995x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie