Založ si blog

Čas vykročiť 1. – Prečo nechápeme pedofilov. . .

Pedofili sú hodní pochopenia – veď sú to tiež ľudia…

Tento článok v denníku SME, dokonca v troch pokračovaniach šírený, mi svojim spôsobom pomohol. Teda – nie som pedofil, pravdaže, ale už dlhšie som uvažovala o tom, čo sa v médiách i na sociálnych sieťach prezentuje ako „veľké pravdy“. V skutočnosti je to podľa mňa hŕba nezmyslov a bludných, až škodlivých hraníc.

Zámer sveta sa rozhodol, že nevyrážam do lesa vo štvrtok. Neodkladné pracovné povinnosti ma posunuli, do utorka dám ešte jednu jedenástku.

Takže poďme konkrétne k téme.

Začnime tými pedofilmi, tých už premieľa kadekto – a ja už som na túto tému písala opakovane.

Priznala som, že nad hranicami ľudských práv uvažujem opakovane

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/06/13/na-ostri-noza-8-podmienecne-prepustat-dozivotne-odsudenych-zlocincov/

a vyjadrila som svoj názor aj ku iniciatívam „za práva pedofilov“

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/07/25/hmmm-5-prava-pedofilov/

Kladiem si v prvom rade otázku, či je ľudským právom právo na sexuálnu orientáciu a na sexuálne uspokojenie. Zjavne nie. Ak si však pozriete stránku prevádzkovanú MPSVaR SR s pôvabným názvom Horizontálne princípy, rovnosť mužov a žien a nediskriminácia.

https://www.gender.gov.sk/diskriminacia/diskriminacia/dovody/sexualna-orientacia/

skončíte s gulášom v hlave, ako ja – lebo stránka popri pomenovaní problémov v rovnosti mužov a žien u nás píše o právach LGBT. LGBT nie je o rovnosti mužov a žien, môj najsamobľúbený minister to zasa raz doplietol.  (Aby sme si rozumeli, nevystupujem teraz proti LGBT komunite, ale treba jasne oddeliť problematiku rovnosti mužov a žien, a problematiku LGBT).

Lebo tu sa pletú dokopy ľudské práva, sexuálna orientácia a veď pozrite úvodný citát

Všetci ľudia bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu či rodovú identitu majú právo na to, aby mohli plne využívať všetky ľudské práva. Sexuálna orientácia a rodová rovnosť sú neoddeliteľnou súčasťou dôstojnosti a osobnej integrity každého človeka a nesmú byť dôvodom diskriminácie ani zneužívania.

No a teraz si tam dohoďte pedofila. Z textu jasne vyplýva, že takouto formuláciou MPSVaR SR chráni aj ľudské práva pedofilov.

Otázkou ale je, či takáto ochrana ľudských práv zahrňuje aj právo  nediskriminačne byť zaradený v každej oblasti  – napríklad stať sa ako pedofil učiteľom. Ja si myslím, že je potrebné urobiť deliacu čiaru – lebo učiteľka – lesbička či učiteľ homosexuál nie sú pre malé deti nejako ohrozujúci. Učiteľ pedofil je ale podľa mňa trochu iná káva.

Ak si pozriete pojmy, tak sa môžete skutočne vydesiť. Pozrite, čo hovorí náš antidiskriminačný zákon

https://www.gender.gov.sk/diskriminacia/diskriminacia/pojmy/

Nabádanie na diskrimináciu je presviedčanie, utvrdzovanie alebo podnecovanie osoby na diskrimináciu tretej osoby.

Teoreticky aj prakticky za vyhlasovanie, že pedofili nemajú rovnaké práva, by nás mohli ešte aj stíhať.

A pokračujme teraz konkrétnou otázkou.

Vážne by ste chceli, aby vaše dieťa učil pedofilný učiteľ – a „niekoľko rokov by čakal, kým by vyznal dieťaťu svoje city“?  Pravdu povediac, ja sa skôr domnievam, že potom by ho to dieťa prestalo baviť a hľadal by si ako objekt záujmu ďalšie dieťa. Inak by nešlo o pravého pedofila.

A tak sebe aj vám záverom kladiem otázku – je v poriadku antidiskriminačný zákon, ktorý umožňuje pedofilovi stať sa učiteľom malých detí a predvádzať svoju sexuálnu orientáciu ako súčasť dôstojnosti a osobnej integrity???

 

 

 

Elena     9.7.2019

 

P.S.: ešte k téme niečo dodám dnes…

 

K diskusii:  Mein Geist.sk

Problém vidím aj v tom, že je ťažké diagnostikovať pedofíliu. Sami to nepriznajú. A čo sa týka preverovania duševnej a telesnej spôsobilosti to je len fraška, ktorá nezachytí skutočne žiadny  problém. Neviem, našiel by sa niekto, kto nedostal doklad o duševnej a telesnej spôsobilosti pre prácu v školstve?

K tomu prípadu samovraždy – nikdy to nie je jeden veľký dôvod podľa mňa, obvykle sú spúšťačom viaceré udalosti a nemožno odlíšiť jediný z nich – je to podľa mňa veľká racionalizácia, v živote mnohých z nás možno nájsť v priebehu pol roka či roka veľké stresory ako nami dodatočne posúdený „dôvod, že to preto“ (aby sme to akože pochopili). V skutočnosti impulzívne sui bezprostredne po strese sú málokedy, sú to podľa mňa práve  „daily hassless“ (každodenné malé nepríjemnosti), ktoré to nakoniec zosunú.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003019x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie