Založ si blog

Čas vykročiť 6. – Bezpečnostní analytici, plačte. . .

 

Teroristi by u nás mali ľahkú prácu, napríklad na súdoch a na polícii, poviem vám. A prezradím aj, že prečo…

 

Začnime ale trochu z druhej strany…

Vždy som sa čudovala, ako ľahko bezpečnostné zložky veria tomu, že kdesi v budove slovenských súdov je bomba.

Však tam je všade stráž, bezpečnostné detektorové prechody a strážcovia, ktorí vám skontrolujú tašku i vás samých. Na chodbe súdu sú akurát tak lavičky bez akýchkoľvek odkladacích priestorov, do miestností sa dostanete len v prítomnosti personálu. Okná sú zaistené, nevleziete tam nimi, kamerové systémy okolo. A tak zakaždým, keď je údajný bombový poplach na súdoch, chytám sa za hlavu, ako je to zasa možné, že sa zbytočne vyhadzujú peniaze za preverovanie takej somariny. Správam o bombe veria bezpečnostné zložky dookola,  no keby som zavolala, že v kvetináči pred súdom je milión, ani z okna by sa nikto nepozrel. Peniaze  investované do takýchto „bomboprehliadok“  by sme vedeli naozaj inak využiť. Myslíte si, že ich dajú v plnej výške páchateľovi takých telefonátov k náhrade?  Nie, robíme na ne skladačku my ostatní, poctivo pracujúci.

Viem, že niektorí budete argumentovať „čo keby sa niečo stalo naozaj“. Lenže uvažujte logicky, ako by bombu teroristi na súd preniesli?

A druhá otázka – ak naozaj chcú znížiť riziko, prečo potom máme verejne prístupné  „plániky BOZP“?

 

No a teraz sa pozrime z tej prvej strany…

Rovnako ako súdy je zaistená aj polícia a prokuratúra. Tam sa dostanete len na vrátnicu, inak všade idete len tým spôsobom, že pre vás príde zamestnanec a odvedie vás dnu i von. Na chodbe pri vrátnici má polícia plagát, ako majú byť starí ľudia opatrní, aby páchateľom neprezrádzali svoje miesta, kam ukryli peniaze a podobné rady o opatrnosti voči možným páchateľom. A pri tom majú vyvesený plán svojej budovy, vedľa hasiaceho prístroja. Podobný plán visí aj na súde – verejnosti sú prístupné.

Neviem, či toto sú tie pravé bezpečnostné opatrenia – veď cudzie osoby (verejnosť) sú v ich budovách stále v prítomnosti zamestnancov, a tí by ich z budovy vyviedli v prípade poplachu, nemusia sa oboznamovať s plánom budovy pri vstupe.

A keby niekto naozaj chcel robiť v tých inštitúciách šarapatu, má plán budovy pohodlne poruke. Vďaka BOZP. Pokojne si ho aj nafotiť môže – fakt. Poviem vám, neviem ktorý expert vymyslel tieto opatrenia v rámci BOZP, ale nie sú dobré. Rozhodne to nebol žiadny expert na bezpečnostné riziká podľa mňa.

 

Tak, dala som to verejne.

Bezpečnostní analytici, plačte.

 

Elena          13.7.2019

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8981415x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie