Založ si blog

Čas príbehov 3. – Ako Danko za učiteľov bojoval. . .

Máločo ma naštve tak, aby som reagovala ihneď.

No na vyjadrenie čelného predstaviteľa strany SNS – o jeho odchode z politiky a jeho ďalšie s tým súvisiace vyjadrenia – som sa rozhodla bezprostredne zareagovať. Jeho vyjadrenia priniesol včera podvečer článok

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/danko-zvazuje-odchod-politiky-ak-stane-toto-bude-to-vraj-jeho-koniec?utm_source=hp-centrum&utm_medium=box-spravy&utm_campaign=hp990&utm_content=1ň

Šéf národniarov v rozhovore pre agentúru SITA uviedol, že ak by sa jeho strana po februárových voľbách nedostala do parlamentu, nenašiel by už v sebe vnútornú silu ďalej pôsobiť v politike.„Po tom všetkom, čo som urobil pre živnostníkov, dôchodcov, podnikateľov, by som už nenašiel vnútornú silu bojovať bez tretiny žalúdka, s nervami a vypätím za vojakov či učiteľov“ povedal. Je presvedčený, že SNS urobila dosť na to, aby sa v parlamente udržala.- „Som presvedčený, že SNS urobila toľko, aby tých 150-tisíc hlasov, ktoré sú potrebné na udržanie sa v parlamente, získala. Verím, že ľudia v spoločnosti nebudú hodnotiť, kto im čo ponúka, ale kto im čo dal“.

 

Za učiteľov…

Keď som toto vyjadrenie pred chvíľou objavila, vzali mi tie slová dych. Nie že by som tak žialila za pánom Dankom pri jeho odchode z politiky, ale stratila som dych z nekritickosti jeho vyjadrení. A keďže školstvo je rezort, ktorý v tejto vláde patrí pod patronát SNS, aj ministerka už členkou SNS je a navyše ide o kraj banskobystrický, v ktorom žil a vzdelával sa aj samotný pán Danko, je moje vyjadrenie o to ostrejšie.

Nedávno som dala blog Prečo sú ľudia v školstve  v banskobystrickom kraji naštvaní. Uviedla som v ňom, že pre závažnú chybu akejsi zrejme nie tak dávno dosadenej riaditeľky finančnej sekcie ministerstva školstva zostali desaťtisíce rodín ľudí pracujúcich v školstve v tomto kraji  bez vianočných odmien. A tisícky organizácií v školstve v tomto kraji vstupovali do nového roka s dlhmi, bez uhradenia faktúr. Že s výpočtami pre tento kraj nie je niečo v poriadku, bolo zrejmé už dlhšie, boli finančne znevýhodňovaní oproti iným krajom už dlhodobejšie. . Teraz situácia bola vyhrotená až do tejto naozaj zúfalej podoby. Zaujíma ma preto skutočne, aká pracovno-právna zodpovednosť za tú situáciu bude na MŠVVaŠ SR vyvodená a či bude táto skutočnosť zohľadnená v navýšení rozpočtu pre tento kraj aspoň na dodatočné odmeny.  Na Vašom mieste by som zašla na človekom, ktorý toto spôsobil, s priamou otázkou – zlatko, platí ťa konkurencia?

Pán Danko, čo myslíte, koľko z tých ľudí v kraji v školstve pracujúcich a ich blízkych dá Vašej strane po tomto hlas?

 

Za dôchodcov…

SNS vykvačila i na predvolebný leták svoj úspech – zrušenie poplatku za TV pre dôchodcov.

Je pravdou, že témy, ktorými sa chválite ako krokmi pre blaho občanov, sú

  • finančne pre občanov nevýhodné. lebo povedzte mi, ktorý dôchodca je spokojný s tým, že síce nezaplatí za televíziu pár eur mesačne (i to nie je krok v prospech všetkých, však mnohí z nich majú i ZŤP, tak ich rodiny neplatili ani doteraz), a popri tom dáva čoraz viac na potraviny, elektrinu, teplo, vodu, lebo „kamoši“? Ktorý z dôchodcov sa bude podľa Vás spokojne prizerať, ako SNS zadlžuje ich deti a vnukov miliardovými dlhmi na zbrojenie a ženie jeho vnukov zasa raz do povinnej vojenskej služby a do nasadzovania vlastného života pre mocenské chúťky podaktorých? Dôchodcovia sú vekom starší, ale nie sú sprostí, pán Danko.
  • zástupné témy, čo riešite po celý čas – lebo túto spoločnosť netrápi  až tak, že dôchodca dá 5 eur za televíziu mesačne, ale trápi ju chýbajúca kvalitná zdravotná starostlivosť pre dôchodcov – je azda podľa Vás v poriadku, že starí a chorí ľudia musia vystávať celé hodiny nadránom pred ambulanciou špecialistu, aby dostali lístok na vyšetrenie? A zdá sa Vám v poriadku nedostatok miest v domovoch dôchodcov, chýbajúce príležitosti na dôstojné starnutie? A čo tých 11000 mŕtvych každoročne na Slovensku, ktorí by mohli žiť, ak by dostali primeranú zdravotnú starostlivosť? Miesto týchto spoločensky zásadných a závažných tém, ktoré pred touto spoločnosťou stoja, ste riešli prkotiny.

 

Na rovinu, pán Danko, ak ľudia v spoločnosti nebudú hodnotiť „kto im čo ponúka, ale kto im čo dal“, tak už by ste kufre z politiky mali mať zbalené.

 

 

Elena  3.1.2020.

K diskusii: Ako učiteľ by ste mali vedieť čítať s porozumením. Pre istotu teda zopakujem jednou vetou podstatu príspevku – chybou MŠVVaŠ SR došlo ku zníženiu sumy pridelenej BB kraju, a tým aj ku popisovanej situácii.

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985829x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie