Čas príbehov 11. – Začína sa boj s čistým zlom. . .

Začína sa boj s čistým zlom, povedal brat zavraždeného novinára Jána Kuciaka v súvislosti s dnešným procesom. Vráťme sa preto k niektorým veciam v tomto blogu, ktoré by sme si mali v súvislosti s tým pripomenúť.

 

Čisté zlo?

Mne zlo pripadá špinavé. Zakaždým je v ňom kopa špiny. Priveľká kopa je aj v tomto prípade – zomreli dvaja mladí ľudia, a ako vychádza na povrch – tak aj zopár ďalších ľudí. Vrahovia nemajú žiadne zábrany, neprejavujú žiadnu ľútosť. Uvedomujem si, koľko bolesti zažívajú tí, ktorým blízky človek zomrel vinou iného človeka.  Viem, zbytočne a nezmyselne uvažujem o ľútosti páchateľa, lebo mi to zakaždým napadne – hoci si uvedomujem, že žiadny zlý človek necíti ľútosť, keď niekomu ublíži, lebo nemá morálne hranice, láskavosť, súcit s inými.

Som už skrátka taký naivný idealista, ktorý verí v dobro a snaží sa ho šíriť – no to je hlboká podstata mojej duše, a nechcem sa v tom meniť.

 

Začne boj…

Áno, ešte len začne, pretože položte si otázku, prečo nesedí aj zopár ďalších ľudí, ktorých mená sa v tom prípade spomínajú v nie dobrých súvislostiach

  • Prečo nesedí vo vyšetrovačke človek, ktorý údajne Kočnera informoval o veciach v predstihu?
  • Prečo nesedia í tí, ktorí na základe prístupu ku zdrojom informovali jeho?
  • Prečo nie je vo vyšetrovačke Haščák, ktorého spája s prípadom priveľa nitiek?
  • A prečo nie sú vo väzbe Jankovská a kadejakí ďalší sudcovia  a prokurátori?
  • Naozaj si myslíte, že stačí počúvať nahrávky z Threemy a zadržiavať inkriminované mobily namiesto ich vlastníkov?

Neviem, aké odpovede si na tieto otázky dáte vy, moja odpoveď znie – je to len hra na spravodlivosť, tak preto. Zatiaľ ešte stále len hra. Iba hra – a som presvedčená, že pravý páchateľ svetskou mocou naozaj nebude potrestaný (ale zato ho oveľa horšie a strašnejšie zloží Zámer sveta, a páchateľ si to bude uvedomovať a radšej by volil svetský trest).

Zatiaľ sa ale pojednávanie dnes podľa popisu nieslo v duchu mnou očakávaných intencií – žiadna ľútosť, hanba a vina vinníkov. Nechcem teraz analyzovať obžalovaných, t. j. zatiaľ teda stále len údajných páchateľov, len upriamiť pozornosť na to, čo títo ľudia reprezentujú.

Ak sa s takou Zsuzsovou dokázali kontaktovať naši čelní politickí a justiční predstavitelia – a vypisovať si s ňou stovky sms – tak sú zrejme

  • nie príliš intelektovo obdarení, správa sa tá pani na súde ozaj primitívne – to čo za ľudia nás reprezentujú?!
  • pracovne nie dostatočne vyťažení, lebo to kedy s ňou korešpondovali – veď deň má len 24 hodín?!

 

Domov sú korene…

Pre mňa ako človeka hlbokých koreňov je domov a rodina mimoriadne cenná vec. Už nadránom som preto uvažovala o návrate – ako o týždeň budem skladať veci zo skríň, lebo prídu nové skrine deťom. Nadstavce na ne už prišli a sladko spia opreté o stenu v obývačke, čakajúc na svoj veľký deň. A tak som dumala, ako ich budeme ja a deti skladať, aj ako tie staré rozpadajúce sa biele skrine skúsim ešte dať dokopy a budú z nich moje nové skrine v chodbe, aby som ušetrila. Smola je, že na rozložené skrine neplatí ani dobré slovo, ani príkaz, nevyvíjajú žiadnu iniciatívu osobnostne rásť a stať sa celistvejšími. Budem preto musieť použiť také veci, ako skrutkovač, klince a kladivo, hm. Poviem vám pravdu, bude to prinajmenšom také veľké dobrodružstvo, ako tento týždenný výcvik.

Zámer sveta ma láskavo objímal a utešoval –  ráno mi prihodil odvoz do Blavy autom, dokonca až priamo pred ubytovacie zariadenie, kde je výcvik. A v úžasnom čase, takže som sa ešte pred začiatkom výcviku prešla popri rieke Morave.

 

Elena  13.1.2020

 

 

 

 

Ale čo 11. – Útoky šialených strelcov na školách?

16.10.2024

Článok v linku píše o tom, ako záchranárov školia na zásahy v prípade útoku šialeného strelca v školskom prostredí https://uzitocna.pravda.sk/vzdelavanie/clanok/726970-hrozi-utok-ozbrojeneho-sialenca-na-skole-aj-u-nas-su-zachranari-schopni-v-takychto-podmienkach-vobec-zasahovat/ Tie bombové vyhrážky maniak z Ukrajiny alias „Máňo“ prestal posielať, asi ho už [...]

S pravdou 3. – Zelená energia na slovenský spôsob. . .

16.10.2024

Ach, elektrárne so zelenou energiou ľudí oslovujú. Prispejte na poplatku za elektrinu, či aspon súhlaste, že akože prispievate podľa toho, ktorá energetická sústava je vašim dodávateľom. Záchrana planéty ako vyšitá… Ale ak ste ako ja, už vám volať nebudú. Teda nie že by som na telefonujúcich bola zlá a odmietavá, kdeže. Napríklad keď mi volali kedysi s [...]

S pravdou 2. – Otázky, na ktoré nemáme odpoveď. . .

15.10.2024

Dolinková odchádza s nálepkou neschopnosti a manažérskeho zlyhania – napriek jej zastierajúcim kecom o úteku pred Kotlárovou správou – pomenovali aj mnohí politici, že neurobila kopec vecí, ktoré urobiť mala. Podľa mňa jej hlavnou chybou v závere bolo, že si neurobila poriadok s Druckerom – lebo on sa akosi poplietol a vyjadruje sa odušu ku zdravotníctvu [...]

Zelenskyj, Meloniová, Michel

ONLINE: Kyjev odmieta, že chce jadrovú bombu. Hovorí o nejadrovom odstrašujúcom strategickom balíku

18.10.2024 06:40

Nejadrový odstrašujúci strategický balík, ktorý by chcela mať Ukrajina na svojom území, môže zahŕňať rakety schopné strieľať až za Ural.

Nemecko, fabrika, nemecký priemysel

Nemecká ekonomika padá na kolená. Čo vylieči "chorého muža Európy"?

18.10.2024 06:00

Motor európskej ekonomiky sa zadrhol. Nemecké hospodárstvo je v dlhodobej recesii a nedarí sa ho oživiť.

SR vláda 46. zasadnutie BAX

Taraba má plán na medvede, chce viac zasahovych tímov. Bude to efektívne posilnenie či skrytá regulácia?

18.10.2024 06:00

Najkritickejšia situácia je v Žilinskom kraji, ale aj v okolí národných parkov.

Joe Biden

Do Berlína pricestoval prezident USA Joe Biden, stretne sa so Scholzom

17.10.2024 22:43

Piatkové stretnutie so Scholzom bude prvou bilaterálnou návštevou Bidena v Nemecku od začiatku jeho funkčného obdobia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,982
Celková čítanosť: 9534483x
Priemerná čítanosť článkov: 3197x

Kategórie

Archív