Založ si blog

Čas príbehov 11. – Začína sa boj s čistým zlom. . .

Začína sa boj s čistým zlom, povedal brat zavraždeného novinára Jána Kuciaka v súvislosti s dnešným procesom. Vráťme sa preto k niektorým veciam v tomto blogu, ktoré by sme si mali v súvislosti s tým pripomenúť.

 

Čisté zlo?

Mne zlo pripadá špinavé. Zakaždým je v ňom kopa špiny. Priveľká kopa je aj v tomto prípade – zomreli dvaja mladí ľudia, a ako vychádza na povrch – tak aj zopár ďalších ľudí. Vrahovia nemajú žiadne zábrany, neprejavujú žiadnu ľútosť. Uvedomujem si, koľko bolesti zažívajú tí, ktorým blízky človek zomrel vinou iného človeka.  Viem, zbytočne a nezmyselne uvažujem o ľútosti páchateľa, lebo mi to zakaždým napadne – hoci si uvedomujem, že žiadny zlý človek necíti ľútosť, keď niekomu ublíži, lebo nemá morálne hranice, láskavosť, súcit s inými.

Som už skrátka taký naivný idealista, ktorý verí v dobro a snaží sa ho šíriť – no to je hlboká podstata mojej duše, a nechcem sa v tom meniť.

 

Začne boj…

Áno, ešte len začne, pretože položte si otázku, prečo nesedí aj zopár ďalších ľudí, ktorých mená sa v tom prípade spomínajú v nie dobrých súvislostiach

  • Prečo nesedí vo vyšetrovačke človek, ktorý údajne Kočnera informoval o veciach v predstihu?
  • Prečo nesedia í tí, ktorí na základe prístupu ku zdrojom informovali jeho?
  • Prečo nie je vo vyšetrovačke Haščák, ktorého spája s prípadom priveľa nitiek?
  • A prečo nie sú vo väzbe Jankovská a kadejakí ďalší sudcovia  a prokurátori?
  • Naozaj si myslíte, že stačí počúvať nahrávky z Threemy a zadržiavať inkriminované mobily namiesto ich vlastníkov?

Neviem, aké odpovede si na tieto otázky dáte vy, moja odpoveď znie – je to len hra na spravodlivosť, tak preto. Zatiaľ ešte stále len hra. Iba hra – a som presvedčená, že pravý páchateľ svetskou mocou naozaj nebude potrestaný (ale zato ho oveľa horšie a strašnejšie zloží Zámer sveta, a páchateľ si to bude uvedomovať a radšej by volil svetský trest).

Zatiaľ sa ale pojednávanie dnes podľa popisu nieslo v duchu mnou očakávaných intencií – žiadna ľútosť, hanba a vina vinníkov. Nechcem teraz analyzovať obžalovaných, t. j. zatiaľ teda stále len údajných páchateľov, len upriamiť pozornosť na to, čo títo ľudia reprezentujú.

Ak sa s takou Zsuzsovou dokázali kontaktovať naši čelní politickí a justiční predstavitelia – a vypisovať si s ňou stovky sms – tak sú zrejme

  • nie príliš intelektovo obdarení, správa sa tá pani na súde ozaj primitívne – to čo za ľudia nás reprezentujú?!
  • pracovne nie dostatočne vyťažení, lebo to kedy s ňou korešpondovali – veď deň má len 24 hodín?!

 

Domov sú korene…

Pre mňa ako človeka hlbokých koreňov je domov a rodina mimoriadne cenná vec. Už nadránom som preto uvažovala o návrate – ako o týždeň budem skladať veci zo skríň, lebo prídu nové skrine deťom. Nadstavce na ne už prišli a sladko spia opreté o stenu v obývačke, čakajúc na svoj veľký deň. A tak som dumala, ako ich budeme ja a deti skladať, aj ako tie staré rozpadajúce sa biele skrine skúsim ešte dať dokopy a budú z nich moje nové skrine v chodbe, aby som ušetrila. Smola je, že na rozložené skrine neplatí ani dobré slovo, ani príkaz, nevyvíjajú žiadnu iniciatívu osobnostne rásť a stať sa celistvejšími. Budem preto musieť použiť také veci, ako skrutkovač, klince a kladivo, hm. Poviem vám pravdu, bude to prinajmenšom také veľké dobrodružstvo, ako tento týždenný výcvik.

Zámer sveta ma láskavo objímal a utešoval –  ráno mi prihodil odvoz do Blavy autom, dokonca až priamo pred ubytovacie zariadenie, kde je výcvik. A v úžasnom čase, takže som sa ešte pred začiatkom výcviku prešla popri rieke Morave.

 

Elena  13.1.2020

 

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004267x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie