Založ si blog

Veď hej 2. – Je to skrátka dobrý kvietok, nie dobrý anjel . . .

Nebezpečnú hru rozohral Kiska. A poviem otvorene, že podľa mňa aj riadne zúfalú. Pouvažujme o nej teraz.

 

Kiska zúfalo bojuje o moc…

Neviem či ho v tej snahe mobilizuje, ako sa mu povalí po voľbách na krk stíhanie za medializované výčiny z daňovej a pozemkovej oblasti, alebo je to „úloha made in USA“ ako naznačujú podaktorí, alebo je za tým niečo ešte iné. Ale je to zjavné, ako dychtivo a úporne a za každú cenu sa o to snaží, aby sa k moci zasa raz dostal.

Nie, nie som jeho fanúšik, a naozaj mi je nie dobre pri pomyslení na všetky tie pôžičkárne, ktoré sem dovliekol, aj všetky tie ďalšie medializované špinavosti.

 

Stráca Kiska súdnosť, alebo ju nikdy nemal?

Po „stretnutí v Levoči“ si kladiem naozaj vážne túto otázku. Lebo to ako sa tam Kiska prezentoval je pre mňa evidentným dôkazom jeho patológie.

Určite všetci o inkriminovanej udalosti vieme kadečo, mediálne prezentácie sú v tomto smere hojné. Takže len jednou vetou ju pripomeniem – Kiska s hŕbou osadníkov bol v Levoči na mítingu (teda nie na psychiatrii, ako by bolo možno vhodné), a nie sa vlastnom mítingu pravdaže – ale na riadne zaregistrovanom a schválenom mítingu strany ĽSNS. Skutočne neviem, ako by sa zachovala polícia, keby sa garde obrátilo a kotlebovci by prišli ujúkať na míting Kiskovi tak, ako jeho osadníci. Neurobia to, pravdaže, načo aj – však tak by mal aspoň nejakú účasť.

Podľa mňa rušením riadne ohlásenej udalosti porušil zákon – ak na takéto predvolebné správanie zákon nepamätá, mal by. Predstavte si, že budeme chodiť ziapať na každé podujatie, ktoré nám nie je po vôli – to akú kultivovanosť spoločnosti sa nám tu snaží Kiska a jeho kumpáni zaviesť? Ale akosi ma to neprekvapuje – stačí sa pozrieť na úroveň vyjadrovania  opozičných hlásateľov novej kultúry – slušný dialóg im nehovorí nič. Som na fb v skupine, kde si pozriem rôzne politické názory a zaujímavosti. Nemám problém komunikovať s ľuďmi, ktorí majú odlišné názory ako ja, slušne a s úctou, takže ľudí s príspevkami zjavne primitívne urážlivými voči voličom s inými názormi rovno trvale blokujem, nemám záujem čítať žiadne ďalšie ich príspevky, už nikdy.

 

Nemá na to, aby plnil sály…

Pochopiť, prečo sa hrnie na mítingy Kotlebu nám pomáha i jeho predvolebné stretnutie v Námestove, kde sa za Kiskom žiadne davy nenahrnuli. A nenaplnil by ani predsieň kulturáku, nie to ešte celé kulturáky ako Kotleba. Mal radšej do toho Námestova zohnať tie davy z osád, ktoré naverboval na stretnutie kotlebovcov v Levoči – ach, ako sa mu jeho zlo vracia veľmi rýchlo, napadlo mi pri pohľade na jeho mítingové „pustoaprázdno“.

 

V každom zle je zárodok dobra…

Isteže, každú súdny človek si urobí názor na to, či sa mu páči dav jačiacich osadníkov. A či sa k nim nebodaj chce pripojiť. Myslím, že tým krokom Kiska ukázal nielen bezzábranovosť, že pre dosiahnutie moci využije akékoľvek prostriedky, kohokoľvek a čokoľvek, ale i neschopnosť strategického myslenia. Lebo aj tí, ktorí by mu ešte naivne boli chceli veriť, po tom predvedení jeho voličskej základne, boli zhrození predstavou, že by sa mali postaviť do jedného šíku s jeho „spolubojovníkmi“.

To, čo je v pozadí, a na čo chcem poukázať – je skutočnosť, že Kiska rozpútava nebezpečnú hru, oveľa nebezpečnejšiu ako si aj je schopný uvedomiť. Rozpútava totiž etnickú nenávisť – a ja osobne si myslím, že netreba teraz na Slovensku k tomu naozaj veľa, aby nastala v tomto smere riadna paseka. Lebo výčiny niektorých neprispôsobivých občanov v poslednej dobe – viaceré napadnutia spoluobčanov – už strunku v postoji verejnosti beztak pritiahli. A ak prilieva olej do ohňa, musí si byť vedomý toho, že plameň potom nedokáže uhasiť a na jeho nezodpovedné konanie rozpútavajúce vášne môže doplatiť kopa nevinných ľudí.

Otvorene – myslím, že by Kisku mali za ten míting v Levoči stíhať.

 

Rozporné pocity vo mne vyvolala tá „levočská“ udalosť…

Na jednej strane ma ale i potešila – však ak nám médiá opisovali, ako mnohí spoluobčania v osadách sú na tom tak zle v tej biede a chudobe, že sú vyhladovaní a vychudnutí natoľko, že už nedokážu ani vlastné smeti zo zeme zdvihnúť a nebodaj do kontajnera odniesť, tak na tomto mítingu bolo vidieť, že tí chlapi z osád núdzou až tak netrpia. Ak sú toto tí naši najbiednejší, potom veru nie sme až takí rasisti a staráme sa o tých, ktorí nemajú prácu, celkom slušne.

No a teraz vážne. Je mi z tej situácie aj smutno. Neviem kto by bol zodpovedný, ak by sa tam bolo niečo zomlelo, a bol by niekto zranený alebo nebodaj zabitý. Lebo jeho osadnícki prizvanci ľahko mohli  stratiť sebakontrolu (najmä v prepojení s alkoholom a burcujúcimi rečami nášho „skorodobrého anjela“… K čomu chce dohnať ten chlap Slovensko, a k čomu chce zneužiť tých naivných osadníkov?

Ale zasa sa to prelína do dobra – lebo tým vystrájaním v Levoči Kiska spravil kotlebovcom lepšiu predvolebnú kampaň, ako by ju spravili na tom mítingu oni sami. Asi každý, kto ten jačiaci dav osadníkov videl, si nepochybne položil otázku „toto chcem podporiť“?

 

Keď si uvedomujem, čo všetko je Kiska schopný urobiť, len aby sa dostal k moci, tak mi je nevoľno…

Skutočne nemá žiadne morálne zábrany, čo až takým prekvapením nie je – však už nám predviedol kadečo počas jeho prezidentskej kariéry, a kadečo sa prevalilo aj z čias predprezidentských. Ale ani trochu súdnosti a zdravého rozumu v ňom niet – to ma predsa len zaskočilo. Ten človek by nemal dostať do rúk už nikdy žiadnu moc, ani len šéfa malej firmy by nemal robiť, je príliš patologický vo vzťahu ku moci. Podľa mňa práve on spúšťa etnickú nenávisť – zrejme by sa mali k tomu vyjadriť odborníci, ktorí dokážu riziko spojené s jeho konaním objektívne posúdiť. A skutočne si myslím, že na Kiskovo správanie by mal verejne zareagovať premiér Pellegrini, lebo naozaj Kiska takýmito výčinmi môže spustiť paseku, na ktorej zvládnutie štát bude musieť vynaložiť obrovské úsilie a prostriedky.

Je to skrátka dobrý kvietok, nie dobrý anjel podľa mňa.

 

Elena 24.1.2020

 

K diskusii:

valdis, zlatko, si si istý, že čítaš moje blogy pre zábavu? Pri tvojich jedovitých komentároch sa obávam, aby ti nervovo nepriťažili.

A odpoviem Ti za deltoida, ktorému si dal v diskusii otázku, kam to v živote dotiahol na rozdiel od Kisku – odpoveď je jednoduchá, dotiahol to na slušného človeka, ktorý sa môže obzrieť na svoju minulosť a pozrieť na seba v zrkadle bez toho, aby mu prišlo zle.

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8983698x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie