Založ si blog

Veď hej 3. – Premiér Pellegrini zabodoval. . .

Premiér Pellegrini včerajším vystúpením zabodoval. A nielen u mňa nepochybne. Lebo je pravdou, že výstižne pomenoval situáciu a rázne a otvorene sa k nej vyjadril.

https://slovensko.hnonline.sk/2078028-pellegriniho-vyzva-lunterovi-namiesto-toho-aby-mi-pisal-listy-ma-problem-v-sad-zvolen-vyriesit

Preto ho vyzývam, aby namiesto toho, ako sa pokúša mne dovolať, a namiesto toho, aby míňal čas a písal listy dnes a expresne mi ich tu doručoval, aby si sadol za rokovací stôl a aby zabezpečil všetko na to, aby doprava ľudí nielen do práce, ale aj do nemocníc, aj do škôl od pondelka (27. 1.) fungovala a aby sa SAD Zvolen vyhla týmto aktivitám, ktoré oznámila, že od soboty (25. 1.) prestane poskytovať prímestskú dopravu. Je to zodpovednosť pána župana,“ zdôraznil premiér.

Práve k tej situácii v tejto chvíli dám pár slov.

 

Trápnosť nad trápnosť…

Zvaľovať vinu na predošlého župana Kotlebu by som bola schopná tolerovať ešte tak prvého pol roka úradovania pána Luntera v jeho funkcii. Ale ak do funkcie v riadení dopravy dosadím vlastného syna – a po viac ako dvoch rokoch stále máme problémy, tak to nie je o minulosti, ale o súčasnosti.

Toto poznanie mi došlo už dávnejšie. Vlastne hodne dávno. Ďaleko pred Lunterom. Pretože desiatky rokov po zmene režimu (pardon, teda po nežnej revolúcii v 89) sme počúvali len výhovorky, ako je to nefungovanie kadečoho u nás vina komunistov, pretože tu bol socializmus a tak po dvadsiatich i dvadsiatich piatich rokoch veci ešte stále nešli…

Svätá prostota – hovorila som si pri čítaní či počúvaní podobných vyjadrení.

A to hovorím i teraz – ach, ten Kotleba… Neviem aké zmluvy uzavieral, keď bol županom, ale jedno viem presne – spoje v kraji za jeho čias nikdy neprestali fungovať. A detaily o tom, aké to boli zmluvy napísal predseda Inštitútu verejnej dopravy, ktorý tvrdí, že Kotleba zmluvu ani nepodpisoval, podpísaná bola ešte za Marčeka. Detaily si prečítajte , ak chcete.

Marek Modranský: Lunterovci vo vedení BBSK nesmú hazardovať s ľuďmi v celom kraji

Marek Modranský: Lunterovci vo vedení BBSK nesmú hazardovať s ľuďmi v celom kraji

Chceme viac…

Treba povedať objektívne, že ak chce SAD peniaze za dopravu, platia z nich šoférov. A tí veru nesedia za stolom a nepijú kávu, zrejme žiadny z nich v pracovnej dobe nečetoval so Zsuzsovou a jej podobnými šlápotami, na rozdiel od našich dobre platených politických a justičných predstaviteľov.

Tí chlapi za volantom zaisťujú bezpečnú prepravu ľudí v dobrých i zlých podmienkach do práce či k lekárovi, na nie najnovších autobusoch často, a sú vystavení niekedy kadejakému správaniu cestujúcich, aj spolujazdcov na cestách. Ruku na srdce, kto z vás by chcel spochybňovať, že byť šoférom autobusu je náročná profesia?

A treba zohľadniť aj druhý fakt – že u nás sú platy poddimenzované. Latku „platy ako na Západe“ nedali autobusári – ale lekári. A tak tu už raz je táto latka pre nás všetkých. lebo ako som už kedysi písala v mojom blogu pri kritike ich neohľaduplnosti voči reálnej situácii štátu, keď si vydieraním lekári vydobili zvyšovanie platov – nemôže mať jedna profesia platy ako na Západe, a ostatné platy ako v Ugande. Písala som o tom napríklad v blogu DNES 25 – Platy ako na Západe a čo s tým súvisí,  či v blogu Na krídlach vetra 4. – Poistenci VšZP, traste sa…

Všetci chceme platy ako na Západe. Ceny a životné náklady celkovo neúmerne stúpajú – zvýšia vám plat či dôchodok o pár eur a niekoľkonásobne viac dáte na zvýšenie tých nákladov na obyčajný život.

 

Na kone… Veď ich nemáme. Tak utekajme…

Nepochybne si pamätáme tento slávny filmový výrok hybského zbojníka Pacha.  A obyvatelia v okruhu SAD Zvolen si ho môžu pripomínať práve teraz vďaka vedenie BBsK. To, že sa zruší doprava SAD v nejakom regióne, má závažný dopad na zamestnanosť, aj na bežný každodenný život ľudí tej lokality.

Plne súhlasím s premiérom Pellegrinim. Neschopnosť doriešiť veci rokovaním tak, aby nedošlo k avízovanej situácii je podľa mňa naozaj signálom neschopnosti župana kraj viesť, ako to pomenoval aj premiér. Postoj pána Luntera v tomto prípade mi pripadá ako postoj malého dieťaťa, ktoré sa schováva za maminu sukňu (v tomto prípade za premiérove nohavice a ešte aj účelovo klame, zvaľuje vinu na kohosi, kto za to vinu nenesie).

A nakoľko tu nejde len o politický experiment, ak je niekto županom, ale jeho konanie má dosah na státisíce ľudí v kraji, mal by premiér aj rázne konať.

 

Elena  24.1:2020

 

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9301255x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív