Založ si blog

Veď hej 3. – Premiér Pellegrini zabodoval. . .

Premiér Pellegrini včerajším vystúpením zabodoval. A nielen u mňa nepochybne. Lebo je pravdou, že výstižne pomenoval situáciu a rázne a otvorene sa k nej vyjadril.

https://slovensko.hnonline.sk/2078028-pellegriniho-vyzva-lunterovi-namiesto-toho-aby-mi-pisal-listy-ma-problem-v-sad-zvolen-vyriesit

Preto ho vyzývam, aby namiesto toho, ako sa pokúša mne dovolať, a namiesto toho, aby míňal čas a písal listy dnes a expresne mi ich tu doručoval, aby si sadol za rokovací stôl a aby zabezpečil všetko na to, aby doprava ľudí nielen do práce, ale aj do nemocníc, aj do škôl od pondelka (27. 1.) fungovala a aby sa SAD Zvolen vyhla týmto aktivitám, ktoré oznámila, že od soboty (25. 1.) prestane poskytovať prímestskú dopravu. Je to zodpovednosť pána župana,“ zdôraznil premiér.

Práve k tej situácii v tejto chvíli dám pár slov.

 

Trápnosť nad trápnosť…

Zvaľovať vinu na predošlého župana Kotlebu by som bola schopná tolerovať ešte tak prvého pol roka úradovania pána Luntera v jeho funkcii. Ale ak do funkcie v riadení dopravy dosadím vlastného syna – a po viac ako dvoch rokoch stále máme problémy, tak to nie je o minulosti, ale o súčasnosti.

Toto poznanie mi došlo už dávnejšie. Vlastne hodne dávno. Ďaleko pred Lunterom. Pretože desiatky rokov po zmene režimu (pardon, teda po nežnej revolúcii v 89) sme počúvali len výhovorky, ako je to nefungovanie kadečoho u nás vina komunistov, pretože tu bol socializmus a tak po dvadsiatich i dvadsiatich piatich rokoch veci ešte stále nešli…

Svätá prostota – hovorila som si pri čítaní či počúvaní podobných vyjadrení.

A to hovorím i teraz – ach, ten Kotleba… Neviem aké zmluvy uzavieral, keď bol županom, ale jedno viem presne – spoje v kraji za jeho čias nikdy neprestali fungovať. A detaily o tom, aké to boli zmluvy napísal predseda Inštitútu verejnej dopravy, ktorý tvrdí, že Kotleba zmluvu ani nepodpisoval, podpísaná bola ešte za Marčeka. Detaily si prečítajte , ak chcete.

Marek Modranský: Lunterovci vo vedení BBSK nesmú hazardovať s ľuďmi v celom kraji

Marek Modranský: Lunterovci vo vedení BBSK nesmú hazardovať s ľuďmi v celom kraji

Chceme viac…

Treba povedať objektívne, že ak chce SAD peniaze za dopravu, platia z nich šoférov. A tí veru nesedia za stolom a nepijú kávu, zrejme žiadny z nich v pracovnej dobe nečetoval so Zsuzsovou a jej podobnými šlápotami, na rozdiel od našich dobre platených politických a justičných predstaviteľov.

Tí chlapi za volantom zaisťujú bezpečnú prepravu ľudí v dobrých i zlých podmienkach do práce či k lekárovi, na nie najnovších autobusoch často, a sú vystavení niekedy kadejakému správaniu cestujúcich, aj spolujazdcov na cestách. Ruku na srdce, kto z vás by chcel spochybňovať, že byť šoférom autobusu je náročná profesia?

A treba zohľadniť aj druhý fakt – že u nás sú platy poddimenzované. Latku „platy ako na Západe“ nedali autobusári – ale lekári. A tak tu už raz je táto latka pre nás všetkých. lebo ako som už kedysi písala v mojom blogu pri kritike ich neohľaduplnosti voči reálnej situácii štátu, keď si vydieraním lekári vydobili zvyšovanie platov – nemôže mať jedna profesia platy ako na Západe, a ostatné platy ako v Ugande. Písala som o tom napríklad v blogu DNES 25 – Platy ako na Západe a čo s tým súvisí,  či v blogu Na krídlach vetra 4. – Poistenci VšZP, traste sa…

Všetci chceme platy ako na Západe. Ceny a životné náklady celkovo neúmerne stúpajú – zvýšia vám plat či dôchodok o pár eur a niekoľkonásobne viac dáte na zvýšenie tých nákladov na obyčajný život.

 

Na kone… Veď ich nemáme. Tak utekajme…

Nepochybne si pamätáme tento slávny filmový výrok hybského zbojníka Pacha.  A obyvatelia v okruhu SAD Zvolen si ho môžu pripomínať práve teraz vďaka vedenie BBsK. To, že sa zruší doprava SAD v nejakom regióne, má závažný dopad na zamestnanosť, aj na bežný každodenný život ľudí tej lokality.

Plne súhlasím s premiérom Pellegrinim. Neschopnosť doriešiť veci rokovaním tak, aby nedošlo k avízovanej situácii je podľa mňa naozaj signálom neschopnosti župana kraj viesť, ako to pomenoval aj premiér. Postoj pána Luntera v tomto prípade mi pripadá ako postoj malého dieťaťa, ktoré sa schováva za maminu sukňu (v tomto prípade za premiérove nohavice a ešte aj účelovo klame, zvaľuje vinu na kohosi, kto za to vinu nenesie).

A nakoľko tu nejde len o politický experiment, ak je niekto županom, ale jeho konanie má dosah na státisíce ľudí v kraji, mal by premiér aj rázne konať.

 

Elena  24.1:2020

 

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939208x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie