Založ si blog

Empaticky 4 – Náhody. ..

Spevák, ktorý vôbec nevedel, že je slávny a že ho davy milujú. Zvláštna náhoda, však?

Náhody nás sprevádzajú životom. V jednej chvíli pochopíme, že sú nenáhodné, a od tej chvíle vnímame koincidencie ako správy Vesmíru. Hm, ale vráťme sa k tomu spevákovi radšej.

Je to nevymyslený, skutočný príbeh. Americký spevák Sixt Rodriguez ho zažil. Vydal dve platne, ešte v šesťdesiatych rokoch. Aj sa tie oba albumy dobre predávali, no potom jeho hudba zapadla v konkurencii a on sa živil ako robotník na stavbe. Po celé desaťročia vôbec netušil, že je slávny.

Náhodou sa totiž jeho albumy dostali do Afriky a tam sa stal uznávaným a slávnym. V Juhoafrickej republike bol údajne predávaný lepšie ako Rolling Stones a Doors. Dokonca tam vraj predali viac jeho albumov ako albumov Elvisa Presleyho. Nikto však nevedel o samotnom spevákovi nič, dokonca vznikla fáma, že spáchal samovraždu po nevydarenom koncerte, a to priamo na javisku. Nikto preto nehľadal ďalšie jeho albumy.

Ibaže náhoda zasa raz zapracovala po rokoch. Dvaja novinári sa v deväťdesiatych rokoch rozhodli celý príbeh tohto slávneho speváka zdokumentovať, vybrali sa do Ameriky – a tam zistili, že spevák žije.

Ďalšou z kuriozít celého príbehu bolo, že spevák potom priletel aj s rodinou do Južnej Ameriky. Nikto z nich ale neveril, že na jeho koncert tam príde viac ako dvadsať ľudí – a tak na vypredanom štadióne čakal šok nielen ich, ale aj divákov, ktorí po prvý raz v živote videli a počuli svojho obľúbeného speváka.

O celom tom jeho príbehu vyšiel aj film Hľadanie Sugar Mana.

Život je skrátka plný zvláštnych náhod. Ukazujú nám smer cesty, ak im dokážeme načúvať.

 

 

Elena   12.4.2020

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986735x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie