Založ si blog

Augiáš 2. – UFO. . .

Mám rada filozofické debaty – nie prázdne tliachanie, ale uvažovanie a zachytávanie pocitov. No debaty to nie sú, som teraz hodne uzavretý človek – o živote a o vesmíre tak občas dumám.

Dnes o tom trochu prezradím…

 

Správa, že USA odtajnili tri videá o stretnutí vojenských lietadiel s UFO, sa mihla aj našimi médiami.

https://www.tvnoviny.sk/zaujimavosti/1995893_pentagon-odtajnil-tri-videa-ktore-zachytavaju-strety-vojenskych-lietadiel-s-ufo

https://hnonline.sk/svet/2138659-video-pentagon-odtajnil-zabery-s-ufo-ide-len-o-zlomok-z-dostupnych-materialov-tvrdi-exsenator

Napodiv nezískala väčšiu pozornosť verejnosti. No keď UFO, tak UFO – väčšina nad tým zrejme ľahostajne mykla plecom. Mňa tá správa zaujala.

Spája sa mi to so spomienkami spred rokov. Zvláštne žiarivý bod, ktorý stál na jednom mieste naproti balkónovým dverám vtedajšej garsónky, pozorovali sme hio s vtedajším manželom – pohol sa a potom náhle zmenil smer. Jasné, UFO je téma, ktorá ma zaujíma hodne dlho.

 

Nevieme, akí sú…

Nie je to o výzore. Je úplne jedno, ako vyzerajú – lebo ani o ľuďoch neprezrádza veľa to, či sú veľkí alebo malí, chudí či tuční, starí či mladí. Môžu byť zelení či fialoví, alebo mať trebárs sedem nôh a tri oči – ak to budú múdre bytosti.

S poznaním na vysokej úrovni budú nepochybne, podotkol by možno niekto. Hej, technicky sú zjavne vyspelejší. Ale hodnota bytosti nie je len v jej intelekte. Tak akí sú – sú súcitní, vnímajúci našu bolesť, alebo len chladní výskumníci, ktorí robia experimenty všetkého druhu?

Neviem, no myslím si, že ak vývin nejakej bytosti naozaj hýbe dopredu, tak smeruje ku väčšej zrelosti a integrite. Stáva sa láskavejšou a súcitnejšou, myslím.

Tak ktovie, akí naozaj sú. Či nás len pozorujú a odkiaľsi z korábov, alebo chodia medzi nami, prispôsobení do ľudskej podoby, aby nepútali pozornosť.

Hm, možno ani nevieme, kto sedel vedľa nás v autobuse včera, alebo vo vlaku…

Ja viem, ja viem, niektorí pôsobia tak, akoby prišli z Marsu práve včera. Len sa obávam, že to nie sú tí praví UFO…

 

Nevieme, akí sme…

Čo pre nás znamená kontakt s inou civilizáciou? Dokonca mimozemskou? Radi by sme ich spoznali, snažili sa vnímať a chápať ich svet s úctou – alebo by sme ich radšej rozpitvali, aby sme zistili, akí sú do detailov? A k tomu by sme im  navyše radi ukradli tú ich vyspelú techniku, a „iba pre nás“?

O kom by vypovedalo viac také stretnutie – o nich, či o nás samých?

 

Záverom…

Niekedy, keď sa večer zadívame na oblohu, vidíme časť nášho sveta, ktorá je pred nami počas dňa ukrytá. Lebo vesmír nie je niečo mimo nás, sme jeho súčasťou.

V takých chvíľach, keď tma odhalí veľkoleposť diaľav.

 

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935593x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie