Založ si blog

Slnko v duši 4. – Hm. . .

V upršané ráno, ako bolo to dnešné, naša myseľ začína snívať. Kadejaké predstavy a sny sa nám preháňajú hlavou.

Neveď svoje kroky na cestu vyšľapanú, radšej zamier k neznámu cez bránu a poznamenaj zem doteraz neoranú – túto myšlienku som v dnešnom ráne objavila v knihe o smerovaní k životnému poslaniu. Mám rada tie nenáhodné náhody, keď si hľadám v antikvariáte knihu, a tak doobjednám ešte nejakú – a tá so mnou hovorí tichým hlasom presne o tom, o čom sa rozprávam v tej chvíli sama so sebou.

O vetre diaľok v tejto chvíli.

 

Každý zažívame v živote okamihy, kedy si kladieme otázku kam vykročiť ďalej.

Potrebujeme usporiadať veci sami v sebe. Zvažujeme smer svojej životnej cesty. Náš vnútorný hlas nám šepká, že nás čaká pravé životné poslanie. Cesta k nemu začína poznávaním samého seba a završuje sa tým, že svojim konaním obohacujeme životy iných. Tak to je, ak napĺňame pravé životné poslanie.

 

Čo je zmyslom nášho života?

Odpoveď mám za seba v záhlaví môjho blogu. Pre mňa to znamená prežiť zmysluplne každý z našich dní. Nie je to o tom, že 24 hodín denne intenzívne čosi robíme. Život je zmysluplný, aj keď sa len tak dívame do slnka či na oblaky letiace oblohou, vnímame vietor na tvári, vôňu lesa… Maličkosti, zdanlivo všedné dávajú životu ten najhlbší zmysel.

Sú dni, ktoré niektorí utápajú v alkohole, či brodíme sa nimi ponorení do negativity. Tie sú hľadaním zmyslu života. V jednej chvíli nájdeme zmysluplnosť každého okamihu, možno.

Avšak dôjsť k realizácii pravého životného poslania znamená naplniť najvyšší možný potenciál svojho života. Pravé poslanie nie je o peniazoch, realizujeme ho na základe hlbokého vnútorného impulzu. Nie je to o okamihoch, ale o krokoch ku realizovaniu niečoho väčšieho. Mali by sme  bez zaváhania vykročiť tam, kam nás vedú naše sny – stále by sme však mali mať na pamäti „veľký obraz“, ktorý vytvára v našom živote poslanie.

Takže podľa mňa zmysluplnosť života je jeho žitím, je to vertikála, životné poslanie je jeho smerovaním, je to horizontála.

 

Je zvláštne, ako nás Zámer sveta dokáže tlačiť zo všetkých strán želaným smerom…

Prezradím vám, že mňa Zámer svet zasýpa už druhý týždeň koincidenciami o životnom poslaní. Zjavne sa mu nepáči môj plán ísť do lesa, všemožne ma brzdí. Dokonca sa objavil problém so zubom, ktorý mám zajtra doriešiť. Včera som našla na fb článok o význame zubov – no hádajte, čoho sa týka zub 25 –  je to životné poslanie. Viem čoho sa moje poslanie týka – a je to úžasná vec. Lenže nevidím dôvod komukoľvek veriť.

 

Záverom…

Otvoríme nejakú knihu, čo nám povie Zámer sveta?

Je veľmi nebezpečné, keď sa pravda rozpadá na obmedzené presvedčenia, lebo budúcnosť nás vždy zaskočí.

Hm…

 

 

Elena 24.5.2020

 

 

 

 

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939506x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie