Založ si blog

Augiáš 10. – Pellegrini a Fico. . .

Ak by som mala hodnotiť dvoch expremiérov a čelných reprezentantov strany SMER, nepochybne by som objektívne musela priznať, že jednoznačne ukázať prstom „ten je lepší“ nemožno.

Pozrime sa na ich plusy a mínus. Poanalyzujem chvíľu – a celá kopa mojich subjektívnych dohadov tu bude, upozorňujem dopredu.

 

Obaja sú vydierateľní…

To je základ, od ktorého sa odrazme.

Fico svojim „story“  s pracovníčkou Troškovou a ktovie kým ešte ďalším. Aj pitím Pepsi či akej koly „u goriliakov“.

Pellegrini údajne fotkami, ako bolo nedávno medializované, a ktovie čím ešte v spojitosti s tým.

 

Presné načasovanie mediálneho víru…

Ja osobne si myslím, že celé to vírenie okolo Troškovej a Vadalu a Fica, ale aj okolo fotiek Pellegriniho je účelové a načasované.

  • Lebo ľudia začali byť nespokojní s novou vládou, ktorá vystriedala SMER po dlhých rokoch,  akosi prirýchlo nespokojní.
  • Je to ako keď si niekto namiesto manželky – s ktorou roky žil, a síce boli občas hádky, no dokázali spolu roky prežiť a aj čosi zmysluplné za nimi bolo vidieť  – nájde frajerku. Zrazu po prehrmení pármesačného nadšenia z „novosti“ zistí, že si našiel riadnu šlápotu. A uvedomí si, čo všetko vlastnou vinou stratil, ak je múdry.
  • A presne to sa deje ľuďom dnes, tí múdrejší si už uvedomili, že „nebolo to predtým 100 percent, lenže nikdy to nie je 100 percent. A toto je len slabých 10 percent.“
  • Skrátka a dobre, došlo im. SMER by začal  naberať na obrátkach – aj začal – spomeňte si, ako zrazu pozitívne ľudia vnímali Pellegriniho vystupovanie v porovnaní s novou vládou.

A tak bolo potrebné veci posunúť – lebo novú vládu i s prezidentkou treba udržať, aby sme ostošesť zbrojili, a migráciu rozbehli, a letisko na Sliači  „správne vyriešili“, aj našich vojakov na hranice s Ruskom vyslali, a nezrušili zmluvu na predražené americké stíhačky náhodou, a neuprednostnili obyčajných ľudí pred veľkopodnikateľmi náhodou aspoň v niektorých opatreniach…

 

Prečo Pellegrini vystúpil „tu a teraz“?

Uvažujem, že medializovaný vír o fotkách Pellegriniho tiež mohol mať dvojaký význam – jednak SMER ako taký kompromitoval, „však pozrite čo zač sú tam obaja“. Na druhej strane to môže byť len slabý odvar z toho, čím ho kompromitovať možno – a tak toto by mohol byť dobrý spôsob, ako ho doviesť „ku rozumu“ a rozhodnutiu práve teraz „vyzvať Fica“.

Lebo – povedzme si otvorene – teraz situácia na rozkol strany SMER vonkoncom nie je dobrá. Strategicky mysliaci politik by to podľa mňa v tejto chvíli nerobil. Práve naopak, využiť silu dvoch bolo potrebné. Lebo Fico síce má na sebe škvrny v podobe Troškovej a Gorily, ale ľudia  – hodne obyčajných a najmä starších ľudí – ho berie, a podstatne viac ako Pellegriniho. Takže nápad vytiahnuť do boja tu a teraz, navyše v situácii, že sám má vratkú pozíciu pre tie fotky u verejnosti, rozhodne nebol dobrý nápad.

 

Ukázal sa navyše pre politikov ako vratký pilier…

Lebo Ficovi vďačil za veľa a tak to mnohí čítajú ako nespoľahlivosť a neserióznosť, túto jeho výzvu dnes. Majú pocit „ty by si bol pekná blcha v kožuchu“. Pochybujem, že ho v prípade odchodu zo SMERU čaká iná kariéra ako politickej družice, tak ako mnohé naše politické satelity. Je to z môjho pohľadu škoda, charizmu má a mal preto v budúcnosti potenciál. Tvoriť novú stranu odštepením od SMERU je vyslovene rozdrobením síl, ktoré práveže zbierať urýchlene potrebovali. Lebo situácia s rastúcou nezamestnanosťou v kombinácii so Sulíkovými antisociálnymi nápadmi povedie podľa mňa ku skorému a prudkému poklesu „lásky k vláde.“ Nemožno stáť len na hlasoch osadníkov a udržať sa tak dlhodobo.

 

Pre všetkých politikov platí, že je nutné vedieť hľadať kooperáciu nie na základe politickej spriaznenosti, ale odbornosti – ak chce človek politicky dlhodobo stabilizovať svoju situáciu. A musí vedieť nájsť spoločnú reč s človekom s iným politickým názorom. Ako hodne je to významné, ukáže sa v situácii, kedy človek pochopí, že počet inteligentných ľudí, schopných reálne úspešne stáť v riadiacich funkciách, je obmedzený.

 

Elena  29.5.2020

 

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9301438x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív