Založ si blog

Beštia 1. – Lístok . . .

Kráčala zamyslene po chodníku. Vzduch po daždi bol svieži, vietor jej rozvieval vlasy. Na mieste, kde chodník prechádzal k parku, zanechala búrka obrovskú mláku, opatrne ju obchádzala.

Hm, búrka veru kadečo vyplaví, povedala, keď videla nános blata a odpadkov, ktorý sa zachytil na jednej strane chodníka. Zrak jej pritiahlo snehobiele pierko.

Aké zvláštne, na tom všetkom blate takéto pierko?

Pod ním ležal nežne ružový lístok, Nebol ani trochu zmáčaný, a blato na ňom nezanechalo žiadne stopy.

Drobným písmom na ňom bolo čosi napísané. Zabudli ti povedať… dalo sa prečítať.

Kráčala ďalej, no hlavou jej vírili tie slová. Čo komu zabudli povedať? Po pár krokoch sa poobzerala – ulica  bola prázdna. Rýchlo podišla späť a lístok strčila do vrecka. Spomenula si naň až doma pri večerných správach.

Sadla si k správam so šálkou čaju a pri zvučke správ  sa začítala do písma na lístku.

Zabudli Ti povedať, že ja ťa na rozdiel od neho neopustím, ty špina. Šlápota, ktorá si začne so ženatým chlapom, vždy zasahuje do osudu i detí a manželky – im sa do života nasilu votrie. Musí byť potom pripravená niesť následky.

Napila sa horúceho čaju. Hej, behajú po svete také ženy bez morálnych zábran. Fúha, no nemohla tam dať meno?

Neprivolávam karmu, mne karma radosť neprináša. Si moje jediné pokušenie použiť moc, jediné – no silné. Rada by som ťa zastavila prekliatím ihneď, aby si už nemohla ubližovať nikomu, už nikdy. Ach, neodolala som ráno a začala som „čierna mačka, biely pes, nech sa stane ešte dnes“ – a Zámer sveta ma rýchlo chlácholil. Nie ja to tu riadim – Zámer sveta nadeľuje spravodlivo, a tak som ho poslúchla, a celý deň som presádzala kvietky až do deviatej večer, aby som sa ku kliatbe nevrátila. 

Ani neviem, o čom sú správy dnes, uvedomila si. No kašľať na správy, dočítam toto, povedala si dychtivo hľadajúc pokračovanie.

Hmmm, dosť ľudí sa zabáva na tom, ako pokrikuješ po chlapoch a pobiehaš za nimi po obchode. Vieš, poznám rozdiel medzi chlapom a chlapcom, iba chlapci sa dajú takto zlákať. Ozaj, a iba také tupelo ako ty si dá na pokec ako meno dátum narodenia – to asi aby amanti na darček nezabudli, keď sa tak rýchlo striedajú. A že si tam i rok neprihodila. No čo, z akého chudáka vytĺkaš žúrku tento rok?

Prajem ti – ach, veď obe vieme čo. Zlatko, pamätaj – koleno, bedro, auto…

 

https://www.youtube.com/watch?v=wlGLX7DKlLY

 

 

 

Elena 3.6.2020

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

vražda, bratislava, bezdomovec

Z vraždy muža v bratislavskej Petržalke obvinili 45-ročnú ženu

24.04.2024 10:23

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000432x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie