Založ si blog

Hej, hej 1. – Sulík na výsluchu. . .

Sulík včera vypovedal na NAKA, bolo na neho podané trestné oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania trestných činov založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potláčaniu základných práv a slobôd, ďalej výroby a tiež rozširovania extrémistického materiálu.

Akosi mi na neho sedí viac označenie o fašizme ako na Kotlebu, ktorý ten inkriminovaný šek daroval rodinám v zlej životnej situácii – poviem teraz, že prečo.

 

Výsluch Sulíka…

Súvisieť má s názvom volebného programu liberálov 1144 riešení, v ktorom sa podľa Schlosára skrýva číslovka 14, považovaná za extrémistický symbol, a tiež so samotným názvom a logom strany, v ktorom Schlosár vidí v dvoch písmenách „s“ označenie paramilitantnej nacistickej strany NSDAP. Správa o tom, že na neho bolo podané trestné oznámenie, ani neprešla médiami, až včera sa objavila v rámci toho jeho výsluchu.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/554002-sulika-kotlebovsky-poslanec-podozrieva-z-fasizmu/

Pár slov k tomu dám.

 

Výsluch prebiehal podľa popisu takto

Po hodinovom výsluchu Sulík priblížil, že sa ho vyšetrovateľ pýtal, prečo program strany nazvali 1 144 riešení pre Slovensko. „Odpovedal som, že práve toľko bodov to bolo. Nasledovala otázka, prečo sme v čiastkovom programe mali 18 vylepšení volebného systému. Odvetil som, že lebo ich bolo práve osemnásť,“ uviedol.

Vyšetrovateľa tiež zaujímalo, prečo je Sloboda a solidarita označovaná skratkou SaS, pričom písmenko „a“ je malé. „Lebo tam ide o spojku, odpovedal som. Absurdnejší výsluch som nezažil,“ zasmial sa Sulík. Dostal vraj tiež otázku, či vie, čo hovoria číslice 14, 88, 1 488. „To som vedel, ale potom nasledovali také ťažšie ako 18, 28, 11 a 120 – toľko zakladajúcich členov vraj mala nejaká nacistická organizácia, to som nevedel,“ povedal.

Nuž, to nie sú u pána terajšieho člena vlády bohvieaké argumenty. Neznalosť zákona neospravedlňuje. A ako je možné, že po Kotlebovi pokrikoval, aké fašistické prejavy šíri s tou číslovkou na šeku, keď teraz nevie pomaly ani do tých 14 či 18 narátať. Mali by sme sa vyjadrovať k veciam, ktorým rozumieme, pán Sulík.

 

Spoločnosť sa fašizuje?

Pred časom som písala o tom, kto sú praví fašisti, aj prečo, podľa mňa.

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2016/04/26/dnes-120-kto-su-pravi-fasisti/

a aj tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/05/12/draci-dych-7-predvolebne/

 

Sulík a fašizmus?

Definícia fašizmu hovorí  o hnutí, ktoré potláča ľudské práva a neakceptuje ľudské slobody, neberie do úvahy práva niektorých skupín občanov, t. j. vytvára nerovnosti.

No tak sa pozrime na kroky pána Sulíka v poslednej dobe v tejto vláde.

Vytváranie nerovností je jeho štýl. Verejne hlása, že regionálne nerovnosti v mzdy by sme mali zaviesť – ešte viac znížiť životnú úroveň tých, ktorí žijú v disparitných okresoch. Kde nechodia vlaky a autobusy do práce nie sú zadarmo.

Kým nepracujúcim nadeľuje a nadeľuje, a rovnako aj podnikateľom –

– pracujúcich chce obrať ešte o 5 eur mesačne na skladačku na kurzarbeit. Lebo štát potrebuje peniaze – a že len od  žobrácky platených bežných pracujúcich, od veľkopodnikateľov nie???!!

https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/2152373-trvaly-kurzarbeit-ano-ale-len-na-zle-casy?fbclid=IwAR0XAxhqT_5rjp6Cs2N8leTHWHDuCFvBuFGkpFR9ErgwLj1AcgzQlHpPKcw

A ak sa pozrieme na ten jeho program – ja som ho čítala ešte prevolebne naposledy, ale dám vyjadrenie z príspevku na fb

Libor Mačuha

Sulíkov pyramídový podvod.

Ako možno držať ľudí na uzde alebo Sulíkové (Miklošove a niektorých iných) snahy o zavedenie amerických modelov manipulovania s ľudmi.
Pozorne prečítaj a pošli to ďalej – aj s prílohami článkov z novín. Je dôležité, aby sa o tomto superpodvode a superožobračení na národe dozvedelo čo najviac ľudí.
Superhrubá mzda je len prvý krok Sulíkovho „scenára“. Ďalšími krokmi majú byť:
– platenie odvodov samotnými zamestnancami (teda už nie cez mzdovú učtáreň zamestnávateľa).
– zdobrovoľnenie platenia odvodov na sociálne a zdravotné poistenie, ktorého dôsledkom (a to je viac ako isté) bude:
= neplatenie odvodov väčšiny aktívneho obyvateľstva;
= následkom toho sa absolútne zrúti systém sociálneho poistenia, pretože do Sociálnej poisťovne nebude plynúť dostatok peňazí potrebných na každomesačné vyplácanie dôchodkov.
Štát ale garantuje solventnosť Sociálnej poisťovne, takže by to mal dorovnať. Pri tak vysokom výpadku odvodov však štátna kasa by na to nemala – ak by dorovnala takýto vysoký deficit, zrútili by sa absolútne štátne financie, čo by viedlo k štátnemu bankrotu; preto má Sulík vymyslený ďalší krok:
Zrušenie sociálneho poistenia ako štátom garantovaného systému sociálneho zabezpečenia.
Keďže Ústava SR garantuje občanom sociálne zabezpečenie v chorobe a starobe, vymysleli Sulíkovci ďalší „geniálny“ krok:
Namiesto dôchodku bude dostávať každý občan SR – bez ohľadu na výšku príjmov- tzv. „odvodový bonus“ , čo je v podstate štátna sociálna dávka v sume 113 eur!
Spolu so zavedením odvodového bonusu však zrušia všetky štátne sociálne dávky (napr. prídavky na deti, materské dávky, sirotské dôchodky, príspevky na bývanie, podporu v hmotnej núdzi, ) ale aj všetky druhy plnení , ktoré teraz vypláca sociálna poisťovňa (starobné, invalidné, sirotské a vdovské dôchodky, podporu v nezamestnanosti, úrazovú rentu a pod.).
Ak sa utešujete, že vy už dostávate starobný dôchodok a vás sa to netýka, ste na omyle:
ak nebude každý mesiac plynúť dostatok finančných prostriedkov do Sociálnej poisťovne (odvody), nebude z čoho dôchodky vyplácať.
Keď s týmito nápadmi prišiel Sulík v roku 2006 na MPSVR, kde som vtedy bola štátnou tajomníčkou, pýtala som sa ho, ako chce riešiť sociálne zabezpečenie ľudí, ktorí nemôžu pracovať (starí, invalidi, chorí, nezamestnaní, deti). arogantne odvetil, že to už nie je jeho problém, že si mali šetriť po celý život).
Následne budú finanční žraloci (súkromné komerčné poisťovne) lákať ľudí, aby sa komerčne poistili – budú im spievať ľúbivé šlágre o švajčiarskych dôchodkoch a podobné nezmysly.
V skutočnosti pôjde len o dobre premyslený obchod finančníkov založený na pyramídovej hre.
No „blbý a dôverčivý“ národ im na to zaiste naletí.
V zdravotníctve bude zrušenie povinného zdravotného poistenia znamenať zastavenie financovania nemocníc, polikliník a iných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti terajšími zdravotnými poisťovňami (tieto okamžite zmenia svoje produkty a budú ponúkať komerčné zdravotné poistenia v skutočnosti už aj sú komerčnými poisťovňami, aj keď prevažne hospodária s verejnými zdrojmi, t. j. s tým, čo im každý mesiac odvádzame).
Následnú neschopnosť poskytovateľov zdravotnej starostlivosti prežiť enormné zadlženie znamená ich okamžitú exekúciu a predaj do súkromných rúk opäť finančných žralokov typu Penta (preto sa aj pripravuje premena verejných nemocníc na obchodné spoločnosti, aby sa otvorila cesta k exekúciám už aj dnes zadlžených nemocníc).
Všetky tieto kroky znamenajú absolútny krach verejného zdravotníctva hneď na začiatku, čo povedie k urýchleniu privatizácie zvyšku zdravotníckych zariadení a k zavedeniu úplného hradenia celej zdravotnej starostlivosti. Následne začnú tí istí finanční žraloci lákať ľudí na súkromné komerčné zdravotné poistenie – ale
POZOR: poistia výlučne mladých a zdravých ľudí – ľudí 50+ a tých, ktorí už majú nejakú chorobu vôbec nepoistia, no aj tí šťastlivci, ktorých poistili, sa nevyhnú sklamaniu, ak ochorejú chorobou, ktorá vyžaduje nákladnú liečbu, pretože ani komerčná poisťovňa im celú liečbu neuhradí – bude mať svoje vnútorné dokumenty o limitoch úhrad.
POZNÁMKA: už dnes sa finanční žraloci prostredníctvom nastrčených ľudí v zdravotných poisťovniach a na Ministerstve zdravotníctva, ale aj u niektorých zriaďovateľov (najmä VÚC) usilujú dostať nemocnice do krachu tým, že im nedávajú dosť financií ; je to preto, aby tieto po transformácii na akciové (čiže obchodné ) spoločnosti išli urýchlene do krachu a aby ich potom PENTA a podobní žraloci čo najlacnejšie skúpili. Následne zrušia „nelukratívne“ oddelenia a zavedú vysoké platby za liečbu (pozor: nielen za lieky, ale aj za vyšetrenie a ošetrenie) bez toho, aby riešili problém, kde a hlavne za čo sa budú bežní ľudia liečiť!
Suma sumárum: len naozaj bohatí – miliardári (zlodeji, ktorí rozkradli tento štát a špekulanti) budú mať na platenie liečby. Avšak tí nebudú potrebovať naše kliniky – pôjdu za svoje peniaze do Švajčiarska.
Kto neverí, nech si preštuduje Sulíkove knihy o odvodovom bonuse; pozor: treba ich však čítať v kontexte na súčasný systém sociálneho zabezpečenia a systém zdravotnej starostlivosti.
Priatelia, skúste si položiť otázky:
Máte toľko peňazí, by ste si z nich dokázali zabezpečiť prostriedky na dožitie v starobe, chorobe a v prípadnej strate zamestnania? A ak máte dosť našetrené, ste si istí, akú skutočnú hodnotu budú mať tieto úspory o 5-15-20 rokov pri súčasných turbulenciách na svetových finančných trhoch, ktoré ako predpovedajú odborníci budú najmenej 20 rokov permanentné?
Máte toľko peňazí, aby ste si v prípade vážnej choroby alebo operácie mohli zaplatiť finančne náročné liečby či medicínske zákroky? Viete vôbec, koľko taká liečba stojí, že to môže byť rádovo niekoľko miliónov korún?
Nemá tento scenár nezodpovedného šialenca znaky genocídy tentokrát už nielen najslabších sociálnych vrstiev, ale aj strednej vrstvy??
S pozdravom
JUDr. Emília Kršíková

 

Nuž, dala som to v plnom znení – názor si urobte sami. Za mňa to nesie znaky narušovania práv a sociálnych istôt.

Pracujúcich ožobračiť a napchať vrecká podnikateľom.

Ešte raz dávam do pozornosti definíciu fašizmu – potláča ľudské práva a neakceptuje ľudské slobody, neberie do úvahy práva niektorých skupín občanov, t. j. vytvára nerovnosti.

 

Elena 10.6.2020

 

P. S:: Milí diskutéri – keby som tu riešila Kotlebu, písala by som o ňom. Riešim Sulíka – a môj názor na to, čo v jeho názoroch, postojoch a  skutkoch je podľa mňa fašizmus.

No čo poviete, ako je to u neho s tým potláčaním ľudských práv a vytváraním nerovností?

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8936913x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie