Založ si blog

Žaba 2. – Prečo mám pocit, že koronu zastaviť nechceme. . .

Počet prípadov korony v poslednom období výrazne narastá.

Slovensko zaznamenalo v posledných dňoch najvyšší nárast ochorení COVID-19 oproti predošlým mesiacom. Bývalý člen permanentného krízového štábu profesor Krčméry uviedol

https://www.tyzden.sk/rozhovory/66762/vladimir-krcmery-pandemii-mozeme-dat-sach/?ref=naj

pomenoval opatrenia, ktoré by sa mali zaviesť. Ale nikto ich nezavádza. Prečo nie sú zavádzané opatrenia, ktoré by situáciu mohli prinajmenšom zlepšiť, v tejto chvíli otvorene uvažujem.

 

Nechcem byť vzťahovačná, ale tá nečinnosť je podozrivá…

Akoby šlo niekomu o to, aby sme tu mali prípadov čo najviac a mohlo sa očkovať.

Tím odborníkov, ktorý to tu koronariadi, čuší a nekoná.

Len odporúča a neodporúča občanom…

A pri počte bezohľadných a neochotných dodržiavať akékoľvek pravidlá bezpečia vo vzťahu ku iným ľuďom, ktorým tu máme viac ako dosť, sa nákaza šíri enormne rýchlo.

Očakáva sa nárast počtu chorých. A situácia rozhodne nie je dobrá

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/560785-rekordne-koronavirusove-cisla-na-slovensku-mozu-este-rast/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

Pribúdajúce prípady však ukazujú aj na ďalší problém – chýbajúcich epidemiológov, ako upozorňuje hlavná odborníčka pre epidemiológiu Henrieta Hudečková.

„Je ich málo. Regionálne úrady verejného zdravotníctva sú zdecimované. Doteraz však situáciu zvládali,“ upozorňuje hlavná odborníčka pre epidemiológiu Henrieta Hudečková. Čo bude ďalej, si ešte netrúfa povedať. Podotkla však, že v hygienickej službe chýba 400 lekárov, epidemiológov a ďalších odborníkov

Aj keď, na druhej strane – ak veľa ľudí ochorie a vylieči sa, načo by nám bola vakcína? Veď jej žiadne tri milióny rozhodne netreba. Treba zistiť aká časť populácie ju už prekonala, keď je taká bezpríznaková – a kto z toho zvyšku je ochotný sa dať zaočkovať. Tipujem že takých 10 000 vakcín aj veľa bude…

 

V podstate aj my, neodborníci na pandémie, ich chápeme a vieme pomenovať.

Mali by sa testovať všetci, prichádzajúci, inak sa nákaza bude zavláčať dookola. Nie je v poriadku, že nie sú testovaní ľudia prichádzajúci spoza hraníc. Nie je v poriadku ani to, že vynakladáme na testovanie zahraničných robotníkov, privláčaných sem súkromnými firmami, prostriedky zo spoločných zdrojov. nech im ich hradia zamestnávatelia, rovnako ako aj liečebné náklady.

Ak sulíkovci chcú odlučovať cirkvi od štátu, lebo vraj potrebujeme  šetriť verejné financie pre koronu, potom treba začať tu – konkrétnymi opatreniami na minimalizovanie rozsahu ochorení a prenosu nákazy. Určite nie však očkovaním, za ktoré odrazu horlí profesor Krčméry a navrhuje povinné očkovanie, natláča nám to do hláv ako našu povinnosť v rámci solidárnosti s EÚ

https://www.extraplus.sk/clanok/krcmery-navrhuje-povinne-ockovanie-proti-koronavirusu-vraj-je-strasna-choroba

 

No ani v zlom sne nie

– hovorím otvorene za seba – nech očkujú na hraniciach privláčačov nákazy. Ja som ochotná sa v krajnom prípade nechať očkovať ruskou vakcínou – ak nás bude vláda vydierať – ale len možno, možno posedím radšej doma, bez ciest do zahraničia i práce, však vláda náležite pochopí problém, ak bude mať živiť 90% nepracujúcich občanov a nebude mať kto robiť.

Tú americkú vakcínu verejne a otvorene odmietam. Lebo ako uvádza spomenutý článok v linku vyššie uvedenom

Pritom samotná spoločnosť AstraZeneca, ktorá vakcínu dodá na európsky trh, proti Covid-19, odmieta zodpovednosť za prípadné vedľajšie účinky, informovala agentúra Reuters. „Je to jedinečná situácia, keď my ako spoločnosť jednoducho nemôžeme riskovať, ak… o štyri roky bude mať vakcína vedľajšie účinky,“ uviedol pre agentúru Reuters Ruud Dobber, člen vrcholového výkonného tímu spoločnosti Astra. „V zmluvách, ktoré máme zavedené, žiadame odškodnenie. Pre väčšinu krajín je prijateľné prevziať risk na ich plecia, pretože je to v ich národnom záujme,“ uviedol a dodal, že Astra a regulačné orgány označili bezpečnosť a znášanlivosť za najvyššiu prioritu. Úradníci EÚ informovali agentúru Reuters, že zodpovednosť za produkt patrila medzi sporné body európskeho úsilia o zabezpečenie dodávok potenciálnych vakcín COVID-19 od spoločností Pfizer, Sanofi a Johnson & Johnson. Slovensko už dnes vie, že z nej bude chcieť zásoby najmenej pre 3 milióny ľudí. 

 

Kde je ten zákon? 

Bývalá ministerka Kaľavská pripravovala zákon o odškodňovaní občanov za vedľajšie účinky očkovania

https://dennikn.sk/1644629/kalavska-zacala-pripravovat-zakon-na-odskodnenie-vedlajsich-ucinkov-ockovania/

Tak čo je o ňom ticho, kde je ten zákon? Slovensko ho potrebuje ako soľ, už dávno sme ho mali mať. V tejto situácii by mal byť prioritný.

Zákon by sa mal podľa návrhu týkať len závažných vedľajších účinkov. Závažné vedľajšie účinky povinného očkovania sú ojedinelé. Ak sa však u dieťaťa objavia, náš štát, ktorý dnes prikazuje očkovať, nepreberá žiadnu zodpovednosť. Pritom v mnohých krajinách ide o bežnú záležitosť –  za vedľajšie účinky očkovania u dieťaťa ho odškodnia napríklad v Rakúsku, Maďarsku, Nemecku, Slovinsku, ale aj v Česku.

Tento zákon by mal byť v súčasnosti prioritou číslo 1 pre vládu, aj pre občanov. Lebo medializuje sa tu z úst ministra zdravotníctva predstava, že ľudia odmietajúci očkovanie budú vystavení diskriminácii v rôznych oblastiach. Mali by sme ako občania zjednotiť svoje sily, a vyzvať vládu, aby zákon o odškodňovaní vedľajších následkov očkovania uzrel svetlo sveta aj u nás.

 

Elena  22.8.2020

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004327x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie