Založ si blog

Slniečko 3. – Pre Elišku. . .

Aj známa Beethovenova skladba sa tak volá, iste. O Eliške, ktorej bola venovaná, a nakoniec i o autorstve Beethovena kolujú pochybnosti.

No ja vám v tejto chvíli predstavím Elišku, ktorá je skutočná. Žije u pani Karly Maršálkovej. Statočne bojuje s osudom, ktorý jej nadelil zdravotný problém – ochrnula na zadné nohy.

Ach, pravdaže, zabudla som vám povedať, že Eliška je pes.

No áno, to je ona – fotografia je prevzatá z fb pani Karly, ktorá prosí o zdieľanie a pomoc pre Elišku. Potrebuje pre ňu vozík.

 

Na obrázku môže byť: pes

Pani Karla píše:

Prosím o sdílení, naše fenka Eliška bohužel ochrnula na zadní nohy a tak sháníme invalidní vozík, ale nové jsou moc drahé, proto se obracím na vás, jestli nemáte někdo doma invalidní vozík pro velkého psa a chtěl by ho prodat ať mi prosím napíše na mobil
moc děkuji Kája
V tej fb správe pani Karla uvádza aj číslo na mobil, pravdaže, nájdete ho na jej fb, alebo ju kontaktujte správou. Ďakuje za pomoc pre Elišku  zdieľaním informácie, aby tak potrebný vozíček zohnala.  Nájde sa medzi nami niekto, kto taký vozíček má a nepotrebuje ho, alebo by jej ho vedel vyrobiť a bol ochotný ho vyrobiť pre ňu nie za drahé peniaze, možno aj zadarmo?
Dokáže niekto z nás Eliške a pani Karle pomôcť?
Elena 16.10.2020

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8998918x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie