Založ si blog

O časoch 8. – Čo tým Nemcom preskočilo? ? ? ! ! ! . . .

Nemeckou veľvyslankyňou na Slovensku je žena. Barbara Wolf.

Pôsobí cieľavedome. A podľa životopisu pracuje výkonne – z referentky ministerstva sa vypracovala na veľvyslankyňu. A dokonca verím, že skutočne vlastnou zodpovednou prácou sa dostala kariérne tam, kde je. Predtým pôsobila dokonca v regióne Kurdistan – Irak, takže sa nevyhýba prevzatiu zodpovednosti za ťažké misie.

No a prečo o nej uvažujem?

Preto, lebo odhadujem, či by mala odvahu postaviť sa na stranu spravodlivosti v tomto prípade,o ktorom teraz píšem.

Diplomati nezasahujú – ale ako diplomati majú úplne jasnú predstavu o tom, ako dokážu efektívne posunúť vec správnym smerom bez zjavného zasahovania.

Neviem prečo, ale tej dáme fandím, pôsobí na mňa dôveryhodne – tak jej dajme čas ukázať, čo je v nej.

Lebo prípad, o ktorom píšem, a ktorý naniesli dnes médiá u nás, vrhá na Nemecko skutočne škaredé svetlo.

 

Ide o prípad Veroniky, zavraždenej pred štyrmi rokmi jej bývalým partnerom a otcom jej dieťaťa, Ten ju vylákal do lesa a brutálne ubodal. V médiách sa dá nájsť pár detailov prípadu – a

https://www1.pluska.sk/krimi/video-vrazda-mladej-mamicky-veroniky-27-pred-sudom-zomierala-mukach-neskutocne-trpela

V médiách sa dá nájsť pár detailov prípadu – a sú desivé.

Bolo to psychicky náročné. Dievča malo viacero bodných a sečných rán, najmä v oblasti rúk a trupu, zjavne sa bránilo a vedelo, aký koniec ju čaká. Muselo to byť kruté,”zamyslel sa jeden z nich. Vrah jej zozadu viackrát zaťal do temena hlavy ostrým predmetom – mačetou alebo sekáčikom na mäso. Sekal do nej aj keď spadla alebo ním bola zrazená.

 

Dnes sa objavila správa, ako nepekne sa správa Nemecko k Veronikinej rodine, a hlavne ku malému chlapčekovi

https://www1.pluska.sk/krimi/obrovske-zufalstvo-rodiny-zavrazdenej-veroniky-27-skolabovali-ked-uvideli-tuto-fotku

Nemci sa veru správajú na počudovanie. Namiesto zverenia dieťaťa do starostlivosti starých rodičov, ktorí o to požiadali, mu zatajujú že otec zabil jeho mamu a nechávajú ho v kontakte s rodinou vraha. Tí zjavne dieťaťu klamú do očí tiež.

A ja si kladiem otázku nielen ako človek, ale aj ako odborník – ako to raz zvládne ten chlapec psychicky, keď zistí, že jeho mamu otec zavraždil a že sa po celé roky stýkal s rodinou vraha svojej mamy, že po celý čas mu klamali do očí???!!

Ako dôvod postupu Nemecka médiá uviedli, že Nemci takto rozhodli kvôli tomu, že u starých rodičov prevládli emócie a Michaila nazvali vrahom ešte pred jeho právoplatným odsúdením.

No už neprihliadol na to, že to, čo zažívajú Mitaľovci po tom, čo sa stalo ich dcére, je po emotívnej stránke silné a neprekonateľné. “To je týranie dieťaťa. Obrátime sa aj na súd do Štrassburgu. Len musíme počkať za rozsudkom vo veci vraždy. Vláda nám sľúbila advokáta, aby sme na nemeckom súde uspeli,” vyhlásil Dušan Mitaľ vtedy(58).

No kto sa tej rodine čuduje? Ako by ste sa cítili na ich mieste? Prečo sa berie ustavične toľko ohľadov na páchateľov, namiesto aby sa bral na ich obete???!!To ktorá tupá úradnícka hlava vymyslela takýto chorý scenár? Myslím, že by mali medzinárodné ľudskoprávne inštitúcie zažalovať Nemeckú republiku za porušovanie práv dieťaťa.

Trauma, ktorú mu spôsobujú takýmto postupom, na ňom môže zanechať celoživotné následky.

 

Médiá oslovili aj úrad vlády, predsedu vlády, ministerstvo zahraničných vecí a niektorých poslancov. Nereagovali ani po niekoľkých dňoch. No to je krásna vizitka tých, ktorí sú platení z našich daní. Čušia, nezaujímajú sa o osudy ľudí.

Pozrela som si rozpis, čomu sa venuje Ministerstvo zahraničných vecí tento týždeň – samé videokonferencie a online diskusie. A minister má práve dnes rokovanie vlády. No kdeže by mali čas venovať sa problémom slovenských občanov.

A tak si myslím, že výzvy treba adresovať nemeckej vláde.

A európskej sieti ombudsmanov

https://www.ombudsman.europa.eu/sk/european-network-of-ombudsmen/members/national-ombudsmen

Zastúpenie Nemecka je nasledovné

Nemecko

Petitionsausschuss
Deutscher Bundestag
Platz der Republik 1 DE-11011 Berlin
Tel.:+49 30 227 35257
Fax:+49 30 227 36053
https://epetitionen.bundestag.de/epet/peteinreichen.html
Regional Ombudsmen >

Majú ombudsmana, predstavte si. Tak už by mali nabehnúť naše ľudsko-právne organizácie, aby hájili najlepší záujem dieťaťa. Lebo tým rozhodne nie je kontakt s rodinou vraha jeho matky a klamanie dieťaťu o smrti mamy.

Ja osobne si myslím, že osobu zodpovednú v Nemecku za tento postup voči dieťaťu, by mali trestne stíhať.

 

Elena 11.11.2020

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006362x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie