Založ si blog

Kde bolo 5. – Matovič má pravdu, žiaľ. ..

Nože sa pozrime na posun v dianí u nás.

 

K Matovičovej výzve Sulíkovi na odstúpenie z funkcie

ja hovorím – áno.

Matovič urobil dobre, že ho vyzval na odchod. Mal to urobiť, pravdaže inak, nie cez médiá, mal ho rovno odvolať z funkcie.

Popri nulovej Sulíkovej empatii, čo pokladám za kontraindikáciu pre akúkoľvek vedúcu funkciu a pre akúkoľvek prácu s ľuďmi, za desivé pre pracujúcich ľudí pokladám Sulíkove plány a opatrenia v štýle rušenia záväznosti vyšších kolektívnych zmlúv a ďalšie perly z jeho programu.

Poviem rovno – ďakovný list by mali pracujúci ľudia napísať Matovičovi, ak ho odvolá.

 

Ochorel Matovič a Naď a Remišová…

Problémom je, že šírili nákazu ktovie ako dlho a ktoviekade.

Lebo napríklad Naď putoval po vojenských základniach práve teraz a hodnotil ich stav. No tak tam mohol nákazu rozvláčať usilovne. A ja si hovorím, či skutočne nebolo nezodpovedné sa takto prevláčať práve teraz, lebo šírenie nákazy v niektorých zložkách môže ohroziť nás všetkých.

Ozaj, práve Naď je príkladom toho, ako nefungujú plošne antigénové testy, a že to boli peniaze vyhodené zbytočne. Lebo antigénový test mu vraj v piatok ráno ukázal negatívny výsledok, následný PCR test ale mal pozitívny. A práve on presviedčal matematika Kollára  – ako píše dnes stránka Nekŕmte nás odpadom

Jaroslav Naď, kapitán vylodenia v Normandii, ktorý mi takmer osobne pred nedávnom na tlačovke vysvetľoval, ako je tento test skoro 100%-ný, ako neviem čítať príbalový leták, a ako tento test zachytáva všetkých infekčných, tak práve on mal negatívny antigénový test dnes ráno o 6:00,“ uviedol na svojom Facebooku matematik Richard Kollár.

Nuž, Zámer sveta má veľký zmysel pre humor.

Tak ako som písala v blogu opakovane – zachytávali tie antigeňáky kadečo, len nie reálnu pozitivitu. A ich najväčším zlom bolo, že kopa pozitívnych nebola nimi zachytená a pobiehali veselo, keďže „sú negatívni“. Takže i vďaka tomu sa podľa mňa tak rýchlo šírila potom nákaza. Bol to skutočne hlúpy nápad.

 

„Malé percentá“…

Zomrie každý piaty koronapacient v nemocnici v súčasnosti. Je otázne, pravdaže, či je to len závažnosťou priebehu choroby samotnou, a nie aj tým, že prístroje obsluhujú i „prevelenci“  to naozaj neviem, nechcem krivdiť zdravotníkom v tejto situácii, ale otvorene hovorím o mojej pochybnosti. A poukazujem i na desivosť smrti na koronu, dusenie sa. Myslím, že nikto nemá právo zaviniť iným také niečo. Nečítam už cielene žiadnu diskusiu, lebo už by som reagovala tvrdo, dostávam sa k nim len sporadicky náhodne, no i to stačí. Táranie typu, ako treba aby sme sa všetci nakazili rýchlo a ochoreli, však nejaké to percento umrie, ale ostatnú budú mať imunitu, a prekonali pandémiu tým spôsobom –  sú z môjho pohľadu bezhranične hlúpe. Lebo ochorenie nezaručilo imunitu, už vôbec nie doživotnú, tú nezaistí ani očkovanie.

Pokladám vírus za umelo vytvorený, a prezradím vám, myslím si že následky prekonania korony sú závažnejšie ako si mnohí uvedomujú, a že pretrvajú v čase. A že až po nejakej dobe sa odhalí celý rozsah jeho pôsobenia.

Situácia v slovenskom zdravotníctve teraz nie je zlá – je alarmujúca. No i na príspevok na stránke Nekŕmte nás odpadom zo 17.12.   s názvom Prosba zúfalého lekára

Od Vás: Dnes nám zomrel kolega. Mal 40 rokov a bol úplne zdravý, kým nedostal veľkú nálož koronavírusu SARS-CoV-2. My nemôžeme odísť do bezpečnej bubliny, my naďalej ostávame pri našich pacientoch, ktorí potrebujú pomoc. Ďalší naši dvaja kolegovia sú vo vážnom stave. A čo robia naši politici? Hádajú sa ako malé deti, alibisticky prehadzujú zodpovednosť jeden na druhého. Na účinné a striktné opatrenia si ale netrúfli. Ja nebudem na Vianoce pri mojich školopovinných deťoch a chorej matke, lebo nemôžem ohrozovať svojich najbližších. Budem slúžiť. Stále dookola. Vypadlo toľko lekárov a sestričiek, že sa nás dnes v službe strieda iba pár. Personál je už vyžmýkaný, unavený, všetci sme totálne vyčerpaní. Keď už Matovič so Sulíkom nemajú rozum a cit pre spoločenskú zodpovednosť, prosím vás všetkých, majte ju vy. Ostaňte doma, neblbnite s lyžovačkami, či s bohoslužbami. Jednu sezónu si predsa lyže môžete odoprieť a omšu si môžete pozrieť v televízií. Nestretávajte sa a necestujte po Slovensku. Zavolajte svojim blízkym, ale necestujte. Sme naozaj kúsok od katastrofy. Je to na každom z nás.

 

 

bolo toľko reakcií nezmyselných že až.

Ďalší z príspevkov, ktorý napísala sestra z Bratislavy, že im zrušili vianočné dovolenky, tiež zahrnuli podaktorí múdrosťami o tom, že sú povinní to znášať, lebo majú poslanie.  A že ani predavačky nemajú dovolenky. Nuž, vyčerpaný zdravotník je zlý zdravotník – robí chyby, a tak môže zomrieť i ten, kto by nemusel. A ďalšia vec, málokomu dochádza, že už pracujú i zdravotníci s pozitívnym testom, lebo inak by bolo zle už teraz.

 

Nemocniciam dochádzajú sily. Napríklad tá nitrianska hľadá brigádnikov už teraz https://www.teraz.sk/spravy/nitra-fakultna-nemocnica-surne-hlad/515219-clanok.html

O chvíľu bude problém s personálom veľký, čo potom?

Pokračovanie analýzy nabudúce.

 

Elena

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003954x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie