Založ si blog

Kde bolo 6. – Matovič má ešte stále pravdu. . .

Pokračujem v sľúbenej analýze z minulého blogu.

 

Nitrianska nemocnica hľadá desiatky dobrovoľníkov ako pomocných sanitárov. Potrebné je opatrovať chorých.

Čo myslíte, koľko ľudí sa prihlásilo? Kto to bude robiť? Nemôžeme kvôli výpadku pracovníkov zavrieť všetko, kde nebude dosť ľudí, tak ako sa obmedzili spoje SAD v Poprade. Na rade budú povinné práce, vlastne už začali, len o tom neviete – vraj v našom regióne už prišlo na navelenie do práce v DSS.

 

Je trendy byť bezrúškovec a antimatovičovec.

Pellegriniho vláda by vám nepokazila Vianoce hrdo hlása nadpis článku v linku

https://www.extraplus.sk/clanok/pellegriniho-vlada-skor-vypocula-odbornikov-nepokazila-slovakom-vianoce

Čo by spravili, to nekonkretizujú detailne – len píšu, že k sprísneniu by pristúpili skôr. Takže určite by nenechali behať ľudí bez rúšok, zlatíčka. Jediný kto by vás tak nechal pobehovať by podľa mňa bol Sulík, lebo má podľa mňa nulovú empatiu a viem si predstaviť, že pri hŕbe mŕtvych padajúcich rovno na uliciach by nevzrušene skonštatoval, že to je sprievodný znak nášho ekonomického rastu.

 

Nehodnotím teraz Matoviča ako premiéra – ja sama mám nejaké skúsenosti vo vedení ľudí, ale neviem ako by som riadila štát, a dvojnásobne nie v tejto krízovej situácii. Určite by som narobila kopu chýb.

A vy tiež.

Ja teraz hodnotím len jeho výrok – štvrtkový facebookový status, a s tým sa plne stotožňujem

„Aj pandémia nás do skupín triedi. Jedni posudzujeme pandémiu podľa počtu chorých a mŕtvych … a druhí podľa počtu zavretých barov. Prvým sa druhí javia ako cynickí a neľudskí sociopati… a druhí prvých považujú za hlúpučké a trápnučké citlivky. Nuž, život je otázkou priorít a my sme pri ich výbere našťastie úplne slobodní.“

Mám úctu ku Životu. Ku životu každej živej bytosti. A kladiem si otázku, akým právom svojou nezodpovednosťou niektorí odsudzujete na smrť „len percento či dva“?

Uvažujem nad tým, ako sa niekto vyrovná s tým, že zavinil smrť svojho otca či mamy, starého rodiča, či najlepšieho kamaráta tým, že ich nakazí koronou. Podľa facebookových reakcií, v ktorých podaktorí ľahostajne vypisujú ako sa mŕtvy herec i tak zhumpľoval, ako ľudia zomierajú na kadečo,  že nezomiera veľa ľudí v porovnaní s …, a že treba rýchlo nakaziť všetkých, lebo tí čo prežijú budú mať imunitu a budú môcť konečne spokojne žiť – tak mnohí sa u nás s takou vlastnou vinou vyrovnajú úplne  ľahko.

Je to o hodnotách.

Ibaže celý život je o hodnotách – nič viac už radšej nedodám…

 

 

Elena

 

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8981255x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie