Založ si blog

Tvrdo 7. – Dočasný policajný prezident a jeho preslov. . . .

Naštval ma ten chlap – a hneď dva razy. A tak teraz uvidíte ako to vyzerá, keď som naozaj naštvaná.

Takže poďme k veci.

Jednak mal už dávno dať pokyn, aby sa na útvaroch objavili čierne zástavy a prejaviť verejne úctu generálovi Lučanskému.

A jednak sa nemal čo vyjadrovať k tomu, či majú alebo nemajú ísť ľudia na pohreb takýmto spôsobom

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/nazivo-docasny-policajny-prezident-kovarik-sprisnene-opatrenia-suvislosti-covid-19?itm_site=centrum&itm_template=hp&itm_modul=topbox&itm_area=spravy&itm_position=4

 

Vraví, že sa vraj zhoršuje epidemiologická situácia. Nuž, na rovinu – na vyjadrovanie ku korone a jej prípadnému zhoršovaniu sú kompetentné orgány v tomto štáte, ale dočasný policajný prezident medzi ne určite nepatrí.

Ako uvádza spomenutý článok, tak

Kovařík zároveň upozorňuje, že polícia bude dohliadať na priebeh pohrebu zosnulého exprezidenta policajného zboru Milana Lučanského ( † 51). To ešte tam, pri poslednej rozlúčke s ním, sa nehanbia otravovať jeho rodinu? Ako sa im vôbec môžu pozrieť do očí? 

 

No a ďalšia perla ducha pána policajného skoroprezidenta. Polícia by mala napríklad kontrolovať, či ľudia na poslednej rozlúčke s generálom majú negatívne testy, pričom na preukázanie nebude stačiť sms správa.

Povedzte mi, prosím pekne, aká legislatíva umožňuje policajtom kontrolovať vaše zdravotné doklady? Lebo doklad o testovaní je dokladom zdravotným – je to zdravotný údaj, vyšetrenie má realizovať a aj vypísať zdravotník, práve on doklad vydáva. A tak ako polícia nemá čo kontrolovať doklad o tom, kedy máte menzes, alebo aký zub vám zubár vytrhol, nemá čo kontrolovať ani doklad o tom, či ste zdravotníkom na covid testovaný občan a s akým výsledkom vás otestoval.

 

A samozrejme, ak by policajti a prípadne i vojaci chceli obsadzovať Štrbu, tak žiadam dočasného policajného prezidenta a aj ministra obrany, aby sa všetci títo ľudia dokladovali platným PCR negatívnym testom, aby nebodaj oni nákazu nerozširovali,  v takej zúfalej situácii, ktorú opisuje.

 

Najviac ma však naštval vyjadrením, že vraj „Milan by si to neželal“. Nuž, a mňa naozaj nahnevať neradno. Aj keď vyjadrujem občas hnev, nie som nahnevaná do hĺbky svojej bytosti. Ale teraz tak nahnevaná som – lebo si dovolil zneužiť meno svojho mŕtveho kolegu – a môjho spolurodáka mimochodom, hrdo sa hlásim ku mojej rodnej dedine.

Takže  – vykoledoval si pán policajný skoroprezident – ak by si niečo generál Lučanský neželal, tak je to podľa mňa parťák, ktorý je sráčom. Ktorý sa za neho nedokáže postaviť, a to ani v tej poslednej možnej situácii – pri jeho smrti.

Krucinál s takým policajným prezidentom, aj keď len dočasným. Hanbila by som sa, policajti, na vašom mieste, hodne by som sa hanbila za neho. A som skutočne zvedavá, či sa nájde medzi vami aspoň zopár odvážnych a čestných chlapov, ktorí sa za Lučanského v tejto chvíli postavia. Aby ste sa nemuseli hanbiť aj sami za seba.

Lebo kto má vedieť lepšie ako policajti a jeho spolupracovníci, ktorý pracujú v tejto oblasti, že sa k nemu v súvislosti s väzbou tento štát nesprával čestne? Že porušili jeho práva? Že ho nechránili, ale ho bezprecedentne „v rámci zákona“ psychicky týrali?

Je to hanba, taká legislatíva, ktorá umožňuje takýmto spôsobom konať voči obvineným. Je to hanba – najmä  porovnaní s tým, ako si vo väzení žijú podaktorí právoplatne odsúdení. A nie je to len hanba bacharov, či vedenia väznice, ale i nás všetkých, že také niečo v spoločnosti strpíme. Že platíme fušerov, ktorí vyrábajú takúto legislatívu, ktorá umožňuje zneužívať zákony na týranie ľudí.

Dokedy im to budeme trpieť?

 

Prezradím vám, nedávno som čítala blog, ktorý napísal captivum – a hlboko ma ten blog oslovil. Úprimne zaň ďakujem – aspoň takto, nezapájam sa do diskusií pod blogmi. Takže upresňujem, že mne tu teraz nejde len o generála Lučanského – takýmto spôsobom trpí vo väzení v rámci obvinenia zrejme mnoho ľudí. Nevieme to, lebo to nepoznáme – až jedna chvíľa nám odhalí to morálne bahno, ktoré sa tam kopí. Lebo jedna vec je trest zo strany spoločnosti, keď je človek odsúdený – a i ten by mal byť úmerný vine a pochybeniu – a druhá vec je i „bonus“ toho, čo musí znášať a nevie sa proti tomu účinne brániť. Neľudskosť a bezohľadnosť, všetko v kóšer hraniciach lege artis…

 

 

Elena

 

K diskusii

pupuššško, Teba som rozhodne nemyslela, nebudem to radšej ďalej špecifikovať, aby som Ťa neurazila, keď si v službe…  A zlatko, nože pridaj nejaký koment aj k môjmu minulému blogu k téme – odkiaľ vedel Černák o prevoze generála Lučanského do Prešova s predstihom? 

A keď toľko točíš o tom adorovaní, dobre si pozri môj ďalší blog. Ale poseď pri tom, aby si nám neodkväcol ako strážnici vo vreci v Pyšnej princeznej…

 

ach, drahá štrkáč, neobjektívna ako vždy – ja vyčítam všetkým, ktorí tu navláčali koronu, bez rozdielu majetku a pôvodu. Lebo kvôli tomu ideme do zlých čias, ako čoskoro dôjde mnohým podľa tých dopadov…

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003297x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie