Založ si blog

Poriadne nahlas 9. – MIKAS Travel. . .

Mám pre vás dve správy – jednu dobrú a jednu zlú.

Najskôr tú dobrú – na Slovensku môže byť hŕbka voľných a dobre platených miest, už čoskoro.

Tá zlá správa je, že ich získame len po odstúpení všetkých, ktorí sa u nás dali neoprávnene vakcinovať prednostne.

 

Čo to tu smrdí?

Žeby zoznam všetkých tých papalášikov, ktorí sa dali vakcinovať pred zdravotníkmi?

A tak poďme otvorene a poriadne nahlas o tom hovoriť, aby Cibulková a jej manžel sami v hanbe neostali, keď nie sú jedinými mimoporadovnikovými.

Zaočkovať sa údajne stihli viacerí europoslanci, medzi nimi napríklad aj Peter Pollák a Lucia Ďuriš Nicholsonová. V Trnave vraj prišli na rad aj primátor Peter Bročka, župan Jozef Viskupič či rektori vysokých škôl – ako tvrdí na svojom fb profile bývalý minister zdravotníctva Raši.

K tomu niet čo slušne dodať, keď zdravotníci začínajú zomierať, lebo sa obetavo starajú o koronou nakazených ľudí s vážnymi komplikáciami. Takže iba jedna otvorená, krátka a poriadne dôrazná výzva – pán minister Krajči, zverejnite  zoznam zaočkovaných mimo poradia a všetci tí ľudia nech idú na povinné práce ako prví. 

 

Teraz treba vakcinovať zdravotníkov, ktorí sú v prvej línii a chcú sa vakcinovať. Lebo oni nasadzujú svoje životy a zomierajú

Nie kadejakých „našich ľudí“.

Podľa mňa situáciu, v ktorej vláda SR, presnejšie premiér a minister zdravotníctva, nedokážu urobiť poriadok a zamedziť vakcinovanie mimo poradia, možno kvalifikovať ako zneužívanie funkcie verejného činiteľa, to všetko v núdzovom stave.  Lebo § 326 TZ hovorí aj o situácii, kedy si verejný činiteľ nesplní povinnosť, vyplývajúcu z jeho právomoci. A koho povinnosťou bolo zaistiť poradovníky, aby neboli zneužiteľné? 

Zo strany vakcinovaných to možno kvalifikovať ako neoprávnený prospech a určite je dosť právnikov, ktorí by mohli pomenovať nejaké tie skutkové podstaty naplnenia aj trestného činu ich konaním, navyše v núdzovom stave. V časoch vojny by ich postrieľali pri múre a nikto by sa s nimi nepáral.

Takisto vládu vyzývam, aby všetkých, ktorí mimoporadovníkovým ku tomuto neoprávnenému prospechu dopomohli, stíhali za zneužitie funkcie verejného činiteľa. A aby tí ľudia odstúpili zo svojich postov. Dovolím si pripomenúť všetkým aktérom toho vydareného podvodu na občanoch, že 

  • Verejným činiteľom sa na účely tohto zákona rozumie prezident Slovenskej republiky, poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, poslanec Európskeho parlamentu, člen vlády, sudca Ústavného súdu Slovenskej republiky, sudca, prokurátor alebo iná osoba zastávajúca funkciu v orgáne verejnej moci, príslušník ozbrojených síl, osoba v služobnom pomere, starosta, predseda vyššieho územného celku, poslanec orgánu územnej samosprávy, štátny zamestnanec alebo zamestnanec orgánu štátnej správy, územnej samosprávy alebo iného štátneho orgánu, osoba, ktorá vykonáva pôsobnosť v rámci právnickej osoby, ktorej zákon zveruje právomoc rozhodovať v oblasti verejnej správy, notár, súdny exekútor, člen lesnej stráže, vodnej stráže, rybárskej stráže, poľovníckej stráže, stráže prírody alebo osoba, ktorá má oprávnenie člena stráže prírody, ak sa podieľa na plnení úloh spoločnosti a štátu a používa pritom právomoc, ktorá mu bola v rámci zodpovednosti za plnenie týchto úloh zverená. Pre trestnú zodpovednosť a ochranu verejného činiteľa sa podľa jednotlivých ustanovení tohto zákona vyžaduje, aby trestný čin bol spáchaný v súvislosti s jeho právomocou a zodpovednosťou. Verejným činiteľom je aj sudca alebo úradník medzinárodného súdneho orgánu uznaného Slovenskou republikou alebo funkcionár alebo iný zodpovedný pracovník orgánu činného v trestnom konaní iného štátu, orgánu Európskej únie alebo orgánu vytvoreného spoločne členskými štátmi Európskej únie, ak na území Slovenskej republiky vykonáva úkony trestného konania takého štátu alebo orgánu; pre jeho ochranu sa podľa ustanovení tohto zákona vyžaduje, aby úkony trestného konania vykonával v súlade s medzinárodnou zmluvou alebo so súhlasom orgánov Slovenskej republiky.
  • Neoprávnený prospech znamená každé neoprávnené materiálne alebo nemateriálne zvýhodnenie, na ktoré by osoba nemala právo.
  • Vykonávanie právomoci spôsobom odporujúcim zákonu znamená porušovať alebo obchádzať zákony alebo právne predpisy vydané na jeho podklade.

Stačilo týchto špinavostí.

 

Zrušte MIKAS Travel…

Lebo situácia s koronou sa tu bude prudko zhoršovať, nevravím žiadne tajomstvo, aj premiér nám to denne mediálne servíruje. Namiesto toho, aby robili účinné opatrenia a bezodkladne zrušili všetky výnimky prechodov hranicami k nám bez testovania a karantén, prevádzkuje vláda ďalej spokojne MIKAS Travel – a tým sa nákaza šíri.

Túto paródiu na lockdown treba uviesť do funkčnej podoby. Keby sme šli do tvrdého lockdownu a prijali systémové opatrenia, máme o mesiac po probléme. Počas lockdownu  treba dať ľuďom plnú mzdu, a vydržia to. Aj štát to znesie lepšie, ako to, do čoho nás všetkých dostanú týmito nezmyselnými krokmi na celý rok možno.

Veď sa nám privláčajú ustavične ľudia zo zahraničia bez testovania. A nie málo  – od apríla prikvitlo bez testovania skutočne hŕba ľudí na výnimky, to znamená že bez testovania a karantény – vraj 8886 výnimiek vraj udelili, vrátane pani prezidentky Čaputovej. To na čo sa to tu hráme???!!

https://slovensko.hnonline.sk/2278848-nielen-holy-ale-aj-caputova-ci-sulik-mikasov-urad-udelil-viac-ako-osemtisic-vynimiek

Aj ľudia pracujúci v Bratislave sa nám tu každý týždeň prevláčajú Slovenskom hore a dole. Akékoľvek otváranie škôlok a škôl v tejto súvislosti je len predlžovaním tejto agónie.  O školách  a ich otváraní môže v tejto situácii uvažovať podľa mňa iba niekto v delíriu. Lebo – povedzme si rovno – združenie základných škôl ešte v novembri poukázalo na nezmyselnosť nápadov, prezentovaných verejnosti. Uviedli napríklad, že je nejasné koho testovať – lebo aký význam by malo testovať len dieťa a jedného rodiča, ak ostatní rodinní príslušníci by sa netestovali. A detto zamestnanci a aj všetci ich rodinní prislušníci by museli s testovaním súhlasiť?

 

Samozrejme moju malígnu pozornosť  – a tým aj vašu – zameriam na dve zásadné otázky.

Prvou z nich je –  v rámci celoplošného testovania, ktoré by sme vraj mali zažívať v hojnej miere – kto bude odškodňovať všetkých, ktorí majú nejaké následky po takom testovaní? Mne napríklad sa z nosa púšťala krv pár dní po testovaní a cítila som bolesť. A že nie som sama, svedčí aj odozva na socsieťach, kde sa už ozýva nemálo ľudí s podobným problémom a vytvorili skupinu.

Ako k tomu prídeme my, ktorí sa tu máme nútene povinne dookola testovať, že cez hranice sa nám nerušene prevláčajú ľudia s výnimkami?

Druhá z mojich otázok je ešte zásadnejšia – je údaj o očkovaní osobný údaj, a teda ho nemožno zverejniť? No tak potom je ním aj údaj o testovaní.

Hovorkyňa MZ SR podľa článku v linku tvrdí, že nemožno zverejniť zoznam mimoporadovníkových, lebo vraj

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/574325-poradovnik-na-vakcinu-nikto-nekontroluje-ockovali-aj-uradnikov/

údaj o tom, kto bol kedy zaočkovaný, je osobným údajom.

V takom prípade ním je aj údaj o testovaní, kto bol kedy testovaný.

A iste všetci rozumieme, čo z toho vyplýva pre nás,  ako aj pre všetkých, ktorí by sa chceli zaujímať o naše osobné údaje bez nášho súhlasu.

 

 

Elena

 

P. S.: A čo  – dáme tipovaciu súťaž? Kto z vás si myslí, že som požiadala o informáciu či je jeden i druhý spomenutý údaj  osobným údajom?

Veľmi správne, požiadala som, tak si už len počkáme na odpoveď.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004450x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie