Založ si blog

Vykročenie 11. – Jediná správna otázka. . .

Vykroč z toho, povedal Zámer sveta, pri tebe by nikdy nikto nezomrel, lebo niet pravého času. Kde by bola sila predkov, keby ľudia nezomierali?

Zahral na tú pravú strunu, aj teraz čítam knihu o sile rodu, v poslednej dobe sa zameriavam poznávaním aj uvažovaním práve na túto oblasť.

Pokračoval. Viem, že tvoj šamanský učiteľ mal syna, ktorý ho potreboval, ale viem i veľa vecí, ktoré ty nevieš. Preto to tu riadim ja, nie ty. A dodal. Vykroč ďalej.

Vykročiť? Pozri, ja idem po svojej ceste, a som to stále ja – povedala som Zámeru sveta. Prijímam poznanie, ktoré ku mne prichádza na mojej ceste s vďakou a úctou. Ale nepotrebujem byť oceňovaná, ani  byť múdrejšia, ani byť nijaká. Toto som ja. Iba som – to je moja najvyššia filozofia. Mám pocit, že kým žil môj syn, prijímala som všetko odovzdane, ako to život niesol, dobré i zlé. Bola som súcitná a pomáhala som, aj som dokázala bojovať za dobré veci. Celá moja filozofia je v záhlaví môjho blogu od začiatku – žiť každý jeden deň v záplave dní. To je podľa mňa tá najzmysluplnejšia cesta, nechcem sa tváriť osvietene a duchovne sa vylepšovať donekonečna. Všetko bolo, ako má byť.

Nie, všetko nie, zakrútil hlavou Zámer sveta smutne. Žila si tak, no k sebe si nebola láskavá. Teraz ti poznanie pomohlo pochopiť aké je dôležité žiť práve tak. Spomínaš si, čo som ti povedal v novoročnom ráne? Bizón je nielen o vytrvalosti a húževnatosti, predstavuje aj schopnosť postaviť sa tvárou v tvár búrke života a do tej búrky vojsť…

No aby som tak zabudla. Bizónie posolstvá mi sypal do cesty už dva týždne predtým. Bolo jasné, že sa čosi deje. Zámer sveta nás dostane kam chce, je múdre kráčať v smere, ktorý nám ukazuje.

Hej, viem. Beztak je to najlepšia verzia príbehu, to čo dávaš, povedala som mu s hlbokým prijatím, no mám strach

Strach ti kŕmia tie hlúpe kritériá, ktoré vymýšľaš, ozval sa pobavený smiech Zámeru sveta – ach, tie tvoje kritériá, pusť sa ich, postačí ti jediná otázka. A hej, tú správnu otázku budeš počuť, a nie dávať…

Po celý čas vymýšľam tie správne otázky. Lebo ako inak zistím, či niečo je správne, ak nie správnou odpoveďou?

 Pozrela som na Zámer sveta. Usmial sa – iba správna otázka ukazuje na schopnosť mať v sebe správne odpovede.

Mlčky som uvažovala. Jediná otázka? Aká otázka?

Zámer sveta ma tíško objal. Iba jediná otázka je tá správna, ak ťa niekto naozaj vidí, zašepkal.

Áno, prijala som. Náhle sa vylúplo pochopenie ako jadierko orecha – a ja som vedela, aká je tá jediná správna otázka, na ktorej naozaj záleží.

 

Elena

 

P.S.: Veľký krok som spravila, áno  – a tak vás nechám nazrieť do mojej poličky knižných srdcoviek. Hodlám predať kopu kníh teraz, ale tieto medzi ne určite nebudú patriť.

 

 

Elena

 

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986959x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie