Založ si blog

A veď hej. . . 6. – Vakcinovanie macht frei. . .

Takže pokračujme v analýze darebáčin, spojených s koronou, ktorú sme začali v predminulom blogu.

 

Vakcinovanie je celkovo (ne)vydarený podnik u nás.

Kampaň Vakcína je sloboda sa rozbehla. Je to nehoráznosť – toto vymyslela skutočne chorá hlava, také heslo, zrejme inšpirácia vo fašistickom Nemecku s nápisom ARBEIT MACHT FREI a koncentrákoch sa mi objavuje. Hanbila by som sa byť súčasťou takej kampane.

A ešte ku tej kampani z iného súdka – vakcinovanie na základe pútačov s vysmiatou prezidentkou, profesorom Krčmérym a ďalších som ani neregistrovala, stačili mi tí dvaja – to je skutočne kampaň, ktorá ma pobavila svojou naivitou, že práve oni by boli žiarivým príkladom pre masy národa. Ak by som doteraz o vakcinovaní uvažovala, oni dvaja by ma dostatočne odradili.

Zaujala ma akurát tak cena tej kampane, ktorá má byť vraj 80 000 eur. Lebo podľa mňa tie peniaze mali dať radšej na vitamíny a ivermectin.

Kampaň za vakcinovanie je zbytočná a nezmyselná.

Európska komisia vraj beztak vyhlásila, že nemožno diskriminovať nevakcinovaných, takže zrejme na zákazy a obmedzenia pre nich budú ich plánovači musieť využiť len nejakú súťaž autorov sci-fi literatúry. A v tomto linku sa o tom hovorí

https://www.eurorespekt.sk/parlamentne-zhromazdenie-rady-europy-vyzyva-clenske-staty-eu-aby-informovali-svojich-obcanov-ze-vakcina-nie-je-povinna/

Parlamentné zhromaždenie Rady Európy vyzýva v uznesením č. 2361 / 2021 členské štáty EÚ aby:

Informovali svojich občanov, že vakcína nie je povinná a chránili občanov pred diskrimináciou tých , ktorí nebudú očkovaní z dôvodu možných zdravotných rizík alebo z vlastnej vôle.

Takže na rovinu – o vakcínu nemám záujem, ani o bezbrehé testovania  a tak chcem za tie peniaze radšej vitamínový balíček aj s antibiotikom a Ivermectinom, ako dostávajú v Indii.

Ale ani to rozhodne nie je tiež tá najväčšia darebáčina koronakrízy.

 

Ďalšou v rade darebáčin je samotná vakcína.

Môžete pokladať za hoax podobné správy, alebo nemusíte. Prevzaté z

https://www.facebook.com/photo?fbid=1763881403779274&set=a.364176960416399

Opis fotky nie je k dispozícii.

Keď už vyvalili za tú vakcinovaciu kampaň 80 000 eur, mali by aspoň pravdivo o možných rizikách hovoriť. Lebo na poškodenia zdravia nenesie zodpovednosť výrobca, a ani štát si nespomínam, že by už vytvoril zákon čo ministerka bývalá ešte pripravovala o odškodňovaní za následky očkovaní. Akosi ticho o tom ostalo. A ak náhodou nejaký informovaný súhlas k tomu podstrkujú podpísať, kde by uvádzali ako pri testovaní, že to na vašu osobnú žiadosť robia, tak by ste mohli riešiť následky jedine na lampárni.

To ale nie je ešte stále tá najväčšia z darebáčin koronakrízy.

 

Prečítajte si teraz pozorne text z článku v linku, je to oficiálny text ŠUKL

https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/bezpecnost-liekov/vakciny/vyvoj-vakcin-na-prevenciu-ochorenia-covid-19-1?page_id=5467

Súčasná situácia v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 predstavuje krízu globálnych rozmerov so závažnými zdravotnými, sociálnymi a ekonomickými dopadmi. Ochorenie môže mať závažný, až fatálny priebeh s doposiaľ nejasnými dlhodobými dôsledkami u ľudí rôznych vekových skupín, vrátane inak zdravých jedincov. 

Článok popisuje aj spôsob testovania rôzne skupiny vakcín. A píše tiež, že

Komisia preto pripravila nariadenie EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2020/1043 z 15. júla 2020, na základe ktorého sa pre klinické skúšania vakcín na prevenciu ochorenia COVID-19 (a tiež pre liečbu ochorenia COVID-19), ktoré obsahujú GMO alebo z nich pozostávajú, dočasne povolí výnimka od určitých ustanovení smernice o GMO. Výnimka sa navrhuje uplatniť len na obdobie, počas ktorého sa situácia spôsobená ochorením COVID-19 bude považovať za núdzový stav v oblasti verejného zdravia a len na činnosti potrebné počas klinického skúšania a na použitie v núdzových prípadoch v súvislosti s ochorením COVID-19. 

Dávam do pozornosti nielen vyjadrenie o vakcíne, ale aj o možných dlhodobých následkoch ochorenia na koronu  – hovorí sa im POSTVIRÁLNE PRÍZNAKY. A darebáčinou je to, že akosi ticho je tu o tých možných dlhodobých či trvalých následkoch prekonania korony. O vyliečených hovoria každý deň, hoci tí uzdravení akosi ešte celkom zdravo nevyzerajú, akurát že testy majú negatívne. Pre  naivných i naše médiá pustili pár omrviniek – s manipulatívnymi kecami, že veď i pri bežnej chrípke sú po prekonaní problémy nejaký čas. A tak naivným pripadá, že len chrípočka táto korona je, ako inak.

No chápem, že informácia ako korona môže zanechať závažné následky a že vyliečení nie sú rozhodne vyliečení, tak to by u verejnosti nadšenie nevzbudilo. Ale aspoň by viedlo pravdivé informovanie o rizikách niektorých ľudí ku rozumnejšiemu správaniu a chránili by tak viac seba i iných.

Lebo ani nevedia kto v ich okolí môže byť prenášačom bez príznakov napríklad. Aj o sebe niektorí tak uvažujú, že azda ochorejú len bezpríznakovo. Pritom ani bezpríznakoví nevyhrali, ako o tom hovorí článok v linku

https://www.alphamedical.sk/casopis-invitro/ani-bezpriznakovi-nevyhrali

Lekári a vedci sa v prvom rade usilujú prísť na to, prečo nový koronavírus spôsobuje – na rozdiel od napríklad spomenutej chrípky – dlhodobé zdravotné problémy či trvalé poškodenia, a to aj iných orgánov a systémov ako dýchacieho.

„Je to zrejme jedna z kľúčových otázok. Jestvuje nespočetné množstvo hypotéz, ale zatiaľ nemáme žiadne jasné odpovede. V tomto stále tápeme,“ pripustil prof. Schwartzberg, ktorý konkrétne popisuje už zmapované negatívne následky covid-19 na pľúca (zjazvenia dokonca aj u asymptomatických osôb), srdce, obličky (zhodne pod vplyvom tzv. cytokínovej búrky, čiže prehnanej autoimunitnej reakcie) či centrálny nervový systém (vrátane psychických následkov typu posttraumatickej stresovej poruchy) a pridáva aj ovplyvnenia pečene a tráviaceho ústrojenstva.

Nemecká štúdia na vzorke 100 pacientov po prekonaní covid-19 prostredníctvom kontrol MRI odhalila abnormality srdca u 78 z nich a pri 60 osobách z tejto vzorky sa preukázalo zápalové ochorenie myokardu. Išlo pritom prevažne išlo o mladých ľudí bez zodpovedajúcich anamnéz. Čínska štúdia na vzorke 416 osôb vo Wu-chane zase hovorí o diagnostikovaní rôznych poškodení srdca u 20 % pacientov počas hospitalizácie.

Navyše, SARS-CoV-2 vedie u niektorých pacientov k zrážaniu krvi, z čoho, samozrejme, vyvstáva riziko pľúcnej embólie či „mŕtvice“. „Pri covid-19 badáme na mozgu dopady, ktoré sme v minulosti u iných vírusov nevideli,“ priznal pre The Guardian Michael Zandi z londýnskeho zariadenia National Hospital for Neurology and Neurosurgery, jeden z prispievateľov do rozsiahlej štúdie publikovanej v časopise Brain. Doplnil, že hrozba neurologických prejavov podľa doterajších dát vôbec nesúvisí so závažnosťou hlavných symptómov, ale ani s vekom pacientov: mŕtvica postihla aj 27-ročnú ženu s ľahkými príznakmi covid-19.

Neurológ Adrian Owen pre Reuters uviedol: „Znepokojuje ma, že máme milióny ľudí s covid-19. Ak tu takto o rok bude 10 miliónov zotavených, ale začnú sa u nich vyskytovať kognitívne deficity, poznačí to aj ich schopnosť pracovať a zaoberať sa každodennými aktivitami.“

Špecificky u detí zase hrozí dodatočný zápalový multisystémový syndróm (PIMS), varujú pediatri. Medicínsky žurnál The Lancet publikoval informáciu o 30-násobnom zvýšení počtu prípadov PIMS či veľmi podobných ochorení v talianskej provincii Bergamo po tom, ako sa tam rozšíril nový koronavírus.

Medzičasom už je zaužívané voľné označenie pre pacientov, ktorí pociťujú rôzne post covid-19 symptómy aj po niekoľkých mesiacoch: long haulers. Práve long haulers, medzi nimi aj lekári, zdravotný personál či vedci z tejto sféry, sa začali spontánne združovať v záujme vzájomných konzultácií a prispievania informáciami. Na základe dotazníkových vstupov od 1 500 pacientov na účelovo vytvorenej platforme Confirmed Case Long-Hauler Only Survey sa ukázalo, že 82 % z nich pociťovalo symptómy ešte po dvoch mesiacoch a 54 % po troch mesiacoch.

V roku 2007 kanadský prieskum v súvislosti so SARS hlásil, že niektorých respondentov limitovala extrémna vyčerpanosť aj rok po ochorení. Štúdia z Hongkongu referovala, že 40 % ľudí, ktorí prekonali SARS, ešte 3,5 roka po diagnostikovaní pociťovalo príznaky chronického únavového syndrómu.

 

Ste si vedomí obrovských problémov, do ktorých sa dostaneme, ak prudko poklesne práceschopnosť veľkej časti obyvateľstva? A ak pritom ešte narastú značne výdavky na zdravotníctvo, lebo budú potrebovať liečbu následkov?

Poviem otvorene, že pokladám za zločin v tejto situácii, aby sa za naše peniaze v rámci kampane na nás vyškierala prezidentka s nepravdivým výrokom o slobode pomocou očkovania – lebo ani po očkovaní by ste nedali dole rúška a ani obmedzenia by neprestali – namiesto seriózneho informovania verejnosti o možných následkoch korony po jej prekonaní a POTREBE CHRÁNIŤ SA, aby sme ju nedostali.

Lebo ak musíme urobiť všetko, aby sme neochoreli, potom sa navláčať povinne na testovania s osobami, ktoré sú potenciálne infikované, by mali byť na trestné stíhanie toho, kto nás to núti robiť.

 

Mal by konať tím odborníkov medzinárodne seriózne riešiaci tieto skutočnosti – rozhodne je dobrý dôvod hľadať pôvodcu toho vírusu. Akosi sa na autorstve nevedia dohodnúť Čína a USA najnovšie. Zatiaľ medzinárodná komisia v Číne viazne. Za jedinú reálnu šancu na riešenie problému s vírusom pritom pokladám nájdenie skutočného zdroja vírusu. Nie pre odškodnenie – nikdy nikto nesplatí tie obrovské škody celosvetovo vzniknuté – ale je potrebné pochopiť skutočný pôvod jeho vzniku a od neho by sa malo odvíjať aj riešenie jeho likvidácie.

 

A hej, ešte stále nie sme pri tej najväčšej darebáčine. Takže pokračujeme nabudúce…

 

Elena

 

K diskusii  delrey – nemalo by to byť blbé náhodou tvorcom tej vakcinovacej kampane? Nejako Vám ušlo, že prepojenie „vakcinovanie

oslobodzuje“ som nevytvorila ja…

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006742x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie