Založ si blog

A. . . 1. – Dominika, si veľmi statočná. . .

Dominika, citlivá žena s nádhernými očami a dieťatkom pod srdcom, ktoré už čochvíľa porodí. Tento mesiac, už o pár dní.

Dnes Dominika s dieťatkom pod srdcom bojuje za iné zo svojich detí – za Sebinka.

 

Milujúca mama so svojim synčekom Sebinkom, ktorého už ale nikdy neobjíme.

Hororový prípad z nemocnice: Sebastiánka (†3) náhle hospitalizovali, o pár hodín záhadne zomrel – galéria | Topky.sk

Písala som o Sebinkovi v mojom blogu opakovane, napríklad tu

Ovčania 10. – Pán Šeliga, podajte trestné oznámenie. . .

 

Len aby neporodila dnes v súdnej sieni, z toho všetkého stresu

 – povedala som si ráno v obave o ňu. Lebo Dominika ide v týchto dňoch peklom – jej synček Sebinko zomrel pred 4 rokmi 31.1. a pohreb mal 3.2. To samo osebe je zničujúci čas pre každú mamu – dokáže to pochopiť iba ten, kto vie aká životná strata je smrť dieťaťa. A k tomu práve v tejto chvíli prebieha jej vypočúvanie v rámci súdneho konania, v ktorom sa riešia vinníci smrti jej syna.

 

Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „Zoznam pojednávania Dátum: 3.2.2021 Pred sudcom senátom: Označenie súdu: JUDr. Dušan Špirek Na čisle dverí:20 20 Okresny súd Nitra Spis. značka 1 Účastníci 6T/22/2020 Trestná vec Silvia Labovská Silvia Miková Marianna Hošeková Ingrid Staneková Hod. Spôsob vybav. Hlavné pojednávanie 6149/1, 6149/2a,b TZ 9:00 V Nitre dña 03.02.2021“

Je mi hrozne, keď ich vidím, napísala zúfalo svojej mame Kajke. Dostala záchvat plaču, keď videla obvinené zdravotníčky, z ktorých dodnes ani jediná neprišla a nepovedala „prepáčte, je mi to ľúto“.

 

Viem presne, ako sa v tejto chvíli Dominika cíti…

Sú v živote situácie, že sa od bolesti nevieme ani nadýchnuť. Byť v súdnej sieni, kde prebieha proces za vaše mŕtve dieťa, ktoré zomrelo v dôsledku pochybenia zdravotníkov, je presne takou situáciou. I v tejto chvíli si dokážem vybaviť úplne presne ten zúfalý pocit, keď som v tej súdnej sieni sedela pre štyrmi rokmi ja v čiernom a vtedy ešte len obvinená páchateľka dokvitla v ružovej blúzke a žltých nohaviciach. Sudca, ktorý viedol pojednávanie, mi zakázal plakať, hoci som plakala úplne potichu, nevedela som v tej chvíli zastaviť príval sĺz.

Moc súcitím v tejto chvíli s Dominikou, a mám strach o ňu i o jej dieťatko.

 

Zažila peklo…

V situácii, keď zomieral Sebinko, bola Dominika tehotná v siedmom mesiaci rizikového tehotenstva. Dokážete si predstaviť, koľko síl musela vynaložiť, aby prežila zvyšok tehotenstva s malou Eliškou? Nepamätám si nič z toho obdobia, nič, vôbec nič, ani asi dva či tri mesiace po pôrode – povedala Dominika, keď sme v skupine spomínali, ako nám smrť dieťaťa vymazala niektoré spomienky v pamäti.

Každá jedna z nás má z tých čias iba úlomky spomienok. A inak dlhé, dlhé mesiace prázdno, nič.

 

A to nebol koniec pekla…

Lebo po Sebinkovej smrti, v situácii rizikového tehotenstva bola Dominika vystavená neľudskému správaniu. Ktosi opakovane zničil hrobček jej synčeka. Bola vystavená osočovaniu na sociálnych sieťach, ktoré ju malo dohnať ku samovražde – nakoniec policajné vyšetrovanie preukázalo, že tam vypisovala dcéra jednej zdravotníčky z toho oddelenia – robila tak  v pracovnej dobe a dokonca z krízovej linky pre obete násilia, na ktorej v tej dobe pracovala…

Malá Eliška namiesto bračeka pozná len jeho hrobček.

 

Nie je k dispozícii žiadny popis.

 

Je ťažké vedieť…

Uvedomovala som si, aký obrovský kus cesty majú všetky tie mamy ešte pred sebou vo chvíli, keď sa preukázalo pochybenie – konečne ho po mesiacoch nekonečného čakania potvrdil Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Vraveli s úľavou – konečne bude už lepšie, keď sa to preukázalo. A ja som vedela, že nie – že to pravé peklo ich v skutočnosti ešte len čaká. Nedokázala som im to v tej chvíli povedať, tak veľa bolesti a utrpenia si už zažili – a ja som vedela, že oveľa, oveľa viac je toho pekla ešte len pred nimi.

Peklo nekonečných súdnych konaní, v ktorých páchateľ má viac práv ako jeho obete a v ktorých prieťahy v súdnom konaní sú bežné a samozrejmé. Obete sú sekundárne traumatizované, a tento štát to účinne nerieši – je to jeho hanebná vizitka, prístupu ku obetiam pochybení lekárov – lebo je amorálne argumentovať zo strany právnika nemocnice či páchateľky, že „VEĎ EŠTE MÁTE ĎALŠIE DETI“. To akože jedno hore – dole? Alebo že postihnuté deti sú bremenom – poviem vám, sudkyňa mala v tej chvíli nariadiť dovyšetrovať motiváciu páchateľky, či moje dieťa nezabila úmyselne.

 

Súdne konanie na Slovensku vystavuje obete týraniu a sekundárnej traumatizácii

– a to nielen zo strany páchateľa a jeho právnika, ale i súdu samotného, či ďalších štátnych inštitúcií.

Dominika dnes bojuje za spravodlivosť pre svoje dieťa.

A ja si kladiem otázku, ako dlho ešte potrvá táto jej cesta peklom za spravodlivosťou pre mŕtveho Sebinka?

 

RODIČIA vs LEKÁRKY: Za smrť Sebastianka (†3) príbuzní žiadajú TREST, zdravotníci vinu odmietajú

 

 

Elena

 

Všetky fotografie v blogu sú prevzaté z rodinného albumu Dominiky s jej súhlasom.

A hej táto fotografia je fotografiou našich detí – ktorých mamy od začiatku nášho spoločného otvoreného listu premiérovi bojujú nielen za spravodlivosť pre svoje mŕtve deti, ale aj za to, aby ľudia v slovenskom zdravotníctve nezomierali zbytočne…

Všetky naše deti chceli žiť…

A chceme, aby žili vaše deti – aby nezomierali zbytočne pre nesprávny prístup zdravotníkov.

 

Ovčania 10. – Pán Šeliga, podajte trestné oznámenie. . . - otvorene - Blog.Pravda.sk

 

 

Ach, áno, to je on, náš otvorený list premiérovi…

 

Fúkanie do púpav 2. – Tretí a posledný otvorený list premiérovi. . .

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:00

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Ukrajina už má od spojencov zbrane bez zákazu útočiť na Rusko. Lotyšsko: Nie všetko sa hovorí nahlas

02.05.2024 06:10, aktualizované: 08:09

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9021947x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie