Založ si blog

A. . . 3. – A čo na to generálny prokurátor?

Generálny prokurátor dostal včera môj podnet.

Poviem k tomu pár slov teraz.

Dám body

  • zamestnanci v SR sú vydieraní a zastrašovaní, je na nich vykonávaný nátlak,
  • štát účinne nekoná ochranné opatrenia –  nie sú uzavreté hranice,
  • štát nepostihoval šíríteľov nákazy – osoby dovláčajúce cez hranice nákazu, hoci ich menný zoznam a aj šírenie nákazy sú preukázateľné z trasovania hygienikov,
  • štát nepravdivo informuje občanov o ochranných prostriedkoch pri covid-19 potrebných,
  • štát neefektívnymi opatreniami spôsobuje škodu veľkého rozsahu.

Štát nie ako abstraktný pojem, ale ako niekto konkrétny – v skutočnosti tak konajú nedostatočne či nekonajú pri plnení si svojich povinností osoby, ktoré z titulu svojej funkcie mali účinne konať. Voči nim som smerovala podnet.

 

Dodám k tomu pár slov.

Som milá, láskavá, súcitná, tolerantná a naozaj ohľaduplná, kým neprekročíte hranicu. A tento štát prekročil hranicu mojej tolerancie.

 

  • Chce ma azda niekto presviedčať, že koronavírus sa chytá ľudí chodiacich do práce na Slovensku a nevšíma si ľudí pracujúcich či dovolenkujúcich v zahraničí? Alebo nebodaj „repatriantov“? Vydieranie, zastrašovanie a hrubý nátlak, že nemôžeme pracovať, ak sa nebudeme dookola testovať a znášanie rizík všetkého druhu máme strpieť tí, ktorí poctivo dodržujeme opatrenia a pracujeme na Slovensku? Hoci nás štát nielenže dostatočne nechráni, ale neuzavretím hraníc aj priamo vystavuje rizikám?!
  • Namiesto zaistenia kloktacích testov, ktoré by ešte mnohí z nás akceptovali, nás nútia podstupovať testovanie antigénové, po ktorého často neodbornom administrovaní už veľa ľudí pociťuje problémy s nosnou sliznicou a opakovaním testovaní sa problémy akurát chronifikujú.
  • Pritom sa na základe vyhlášky UVZ a výnimiek na Slovensko dostávajú bez testovania a karantén v státisícoch  ľudia šíriaci nákazu. Takže pre pohodlie niektorých spoza hraníc sa privláčajúcich ľudí spravili rukojemníkov z miliónov občanov Slovenska, ktorí v dôsledku nedostatočných opatrení na hraniciach musia nosiť rúška a znášať všelijaké obmedzenia. O tom svedčia aj trasovania hygienikov, ktoré robili donedávna. Majú menné zoznamy tých, ktorí nákazu spoza hraníc privláčali, aj ako ju šírili. Práve nesystémové opatrenia viedli k tomu, že sa nákaza u nás zmenila na komunitnú.
  • Nepochybne tým hlavný hygienik spôsobil škodu veľkého rozsahu, a mal by byť za to potrestaný. Nezakladá sa na pravde medializované vyjadrenie, že ho nemožno za túto vyhlášku potrestať – lebo je verejný činiteľ a svojim konaním spôsobil vedome škodu veľkého rozsahu, navyše v núdzovom stave. Ak by konal nevedome, potom je to dôvod na jeho okamžité odvolanie, lebo v takej dôležitej pozícii v dnešnej dobe tam musí byť človek, ktorý vie, čo robí.
  • Nemusia sa testovať ľudia nezamestnaní, ktorí po obchodoch putujú s celými rodinami. A problémom je, že niektorí aj pri pozitívnom teste nedodržujú karanténu, ako som písala v minulom blogu. To je tiež situácia, v ktorej štát účinne nekoná a vystavuje tým nás všetkých riziku nákazy.
  • Ďalším z rizík, ktorým nás vystavuje tento štát, je zavádzajúce tvrdenie, že respirátory FFP2 si máme nasadiť ako účinnú ochranu. Je to podľa mňa klamstvo, jediná dostatočná ochrana pri COVID-19 sú respirátory kategórie FFP3 a vyššie https://www.ip.gov.sk/poziadavky-kladene-na-respiratory-ucinne-na-ochranu-pred-ochorenim-covid-19/

Nedám sa klamať, zavádzať a zneužívať. Efektívne epidemiologické opatrenia by z môjho pohľadu boli

  • zavrieť hranice, aby nikto cez hranice neprechádzal bez testov a karantény,
  • zakúpiť liek Ivermectin, aby bol dostupný pre všetkých ľudí u nás v cene okolo 3 eur za balenie,
  • dať každému občanovi Slovenska balíček s vitamínmi – najlepšie ich koronatrojkombináciu, 5 respirátorov – FFP3, 1balenie Ivermectinu

A viem, že mnohí ľudia už nevládzu, ale bolo nutné na tri týždne urobiť lockdown s prísnymi opatreniami ako v prvej vlne – jeden člen rodiny na nákup, a nie denne, minimalizovať vychádzanie. Tieto pochybné poloopatrenia realizované vládou len predlžujú utrpenie nás všetkých – je to ako chránený sex, pri ktorom budete mať len polovicu kondómu.

Keby bola poriadne uzavrela hranice a krajinu v čase Vianoc, mohli sme mať teraz už podstatne lepšiu situáciu.

 

Som na postup GP vo veci zvedavá. Lebo ustavične narastá celospoločenská škoda nesprávnym postupom ľudí, ktorí z titulu svojej funkcie majú podnikať účinné opatrenia, a neurobili tak doteraz.

 

Elena

 

K diskusii  pia-anima  môj názor na to a súvislosti aj testovania som napísala tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/02/03/a-ved-hej-11/

 

štrkač – ušiel ti detail, štát sme všetci, ale môj podnet smeruje konkrétne proti osobám, ktoré z titulu svojej funkcie majú v tomto štáte právomoc konať. Lebo isteže i ja som súčasť štátu, ale nikoho nevydieram podmieňovaním jeho práce antigénovým testovaním na miestach, kde sú aj nakazení. Rovnako nemôžem nariadiť účinné opatrenia – keby to šlo, už by boli. Ale aby si nepovedala, že nie som ústretová, dám v budúcom blogu nejakú odbornú štúdiu (nie vlastnú, pravdaže).

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8972256x
Priemerná čítanosť článkov: 3150x

Kategórie