Založ si blog

A. . . 9. – Čo je toto za naničhodnú vládu. . .

Ivermectin svojim občanom bráni objednať si zo zahraničia, hoci sama nie je schopná im ho do lekární na voľný predaj zaistiť.

 

Odborníci poukazujú, že nevykonanie potrebných opatrení má za následok mnoho zmarených životov.

Ak by vláda v novembri konala, tak by dnes mnohí ešte žili, tvrdí dátový analytik

Ivermectinom by bolo možné zachrániť aspoň teraz niektorých ľudí.

No Štátny ústav na kontrolu liečiv sa odrazu tvári ako stred Vesmíru

– lebo Ivermectin nemôžu nechať prejsť cez hranice ani pre tých, ktorí si ho v zahraničí objednali a zaplatili. Nemôžu vraj garantovať kvalitu, účinnosť a bezpečnosť – ľudia si ho kúpia i bez toho radi, nikto nestojí o ich garancie.

💊 Liek Ivermectin na Slovensku nie je registrovaný. Povolenie na jeho terapeutické použitie vydalo Ministerstvo zdravotníctva s hlavnou indikáciou profylaxia a liečba pacientov s COVID-19. Povolenie bolo vydané pre potreby zdravotníckych zariadení (nemocničné zariadenia a ambulancie) a ide o liek viazaný na lekársky predpis.
🧑‍⚕️ Za použitie lieku zodpovedá ošetrujúci lekár. Toto povolenie neznamená, že si liek môžu objednávať fyzické osoby pre vlastnú spotrebu a samoliečbu. Lieky dovozené na základe povolenia Ministerstva zdravotníctva sú dovážané prostredníctvom schválených spoločností, ktoré majú povolenie na zaobchádzanie s liekmi.
❗ V prípade dovozu liekov na územie SR colné orgány kontaktujú štátny ústav pre kontrolu liečiv so žiadosťou o vydanie stanoviska. V posledných týždňoch štátny ústav riešil neobvykle vysoké množstvo zásielok, ktoré obsahovali lieky s účinnou látkou ivermektín a boli dovážané fyzickými osobami pre vlastnú potrebu. Pri takýchto liekoch, ktoré sú neznámeho pôvodu, štátny ústav nemôže zaručiť kvalitu, účinnosť a bezpečnosť. Tieto zásielky sú následne zadržané a lieky sa k dovozcovi – fyzickej osobe nedostanú.

 

 

Dalo sa čakať, že sa rozbehne v tejto situácii nelegálny predaj.

Je ale pod ľudskú dôstojnosť, aby si chorí ľudia zakupovali pod rukou veterinárny prípravok, lebo táto vláda „limitovaná edícia – akú sme tu ešte nemali“ im neumožňuje jeho zakúpenie  v humánnej verzii na prevenciu a liečbu, aj napriek odborným ohlasom veľmi priaznivým.

 

Dokonca aj internetová lekáreň ho ponúka – ale s horibilnou cenou.

6mg x 8 tabliet
€ 34.85
€ 4.36 za tabletku

 

6mg x 40 tabliet
€ 132.79

 

To vážne? Liek predávaný v Egypte za cenu 80 centov, analytik Mesik ako cenu už aj s províziou únosnú uviedol 3 eurá za balenie – a tu sa k nemu ľudia dostanú za 133 eur?

 

Na podporu zdostupnenia lieku u nás a záchranu ľudských životov sa ozýva čoraz viac hlasov.

Lekárka napísala list premiérovi

Kto musí ešte zomrieť aby ste sa zobudili? Nehanbíte sa? Pýta sa Matoviča doktorka Tašárová

 

A ja sa otvorene pýtam – prečo je zdržiavaný dovoz tohto lieku – na čom tu chce ešte niekto naryžovať – na remdesivire, na antigénových testoch, na čom?

 

Pridávam link na petíciu  o sprístupnenie Ivermectinu voľnopredajne a bezodkladne. Prosím, podporte ju svojim podpisom.

https://www.peticie.com/chceme_bezodkladne_vone_spristupneny_ivermectin_do_slovenskych_lekarni

 

 

Elena

 

K diskusii

Vlado-2  všetkých nás tak chceli oklamať tou informáciou úvodnou – v skutočnosti príde ivemectin len pre košickú nemocnicu, ani ostatné nemocnice ho nedostanú, nie to ešte aby bolo verejne dostupný v lekárňach  pre občanov. O tom píšem – žiadam, aby bol liek sprístupnený pre všetkých a bezodkladne. Lebo je účinný podľa dostupných informácií aj liečebne, aj preventívne.

 

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8987307x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie