Založ si blog

Bordel 6. – Odstúpte. . .

Neviem koľko žien nad 40 rokov sme mali s interrupciou na Slovensku za posledných 5 rokov. Nepredpokladám, že by ich stáli davy pred nemocnicami. Tak koľko ich bolo – 20, či hoci trebárs aj 200?

Zato na koronu mŕtvych máme zatiaľ vyše 6000 za necelý rok. Nepotrebujeme riešiť interrupcie žien nad 40 rokov, ale nedostatok Ivermectinu.

Tak už je jasné, o čom teraz hovorím, však?

Takže teraz o tom, prečo by mal odstúpiť minister zdravotníctva, hlavný hygienik a celá vláda.

 

Je to hanba, čo dokázali vyrobiť na Slovensku. Aj profesor Krčméry mediálne priznal, že túto situáciu má na svedomí pár zlých opatrení vlády –

https://slovensko.hnonline.sk/2299093-krcmery-pre-hn-proti-koronavirusu-mame-dve-nove-zbrane-preco-uz-lockdown-nefunguje

presne tie, na ktoré poukazujem v blogu opakovane – svadbičky a dovolenky, beztestové prevláčanie sa k nám. Tak kedy konečne za to vláda prevezme zodpovednosť?

A rovnako i za zvyšovanie počtu nakazených testovaním ľudí pod nátlakom, že nesmú ísť do práce – lebo na tých miestach sa musíme zdržiavať s chorými ľuďmi a je to vysoko rizikové miesto z hľadiska možnej nákazy.

 

Aký obraz, ktorý vyrobili o Slovensku? Hovorí o ňom článok v linku – Slovensko ako kuriozita

https://www.hlavnespravy.sk/v-kanade-informovali-o-kuriozite-slovenska-vlada-nuti-kazdych-7-dni-testovat-celu-populaciu-na-covid/2440896

Nemuseli sme byť v tejto situácii a doplácať na ňu všetci, keby sa neprevláčalo hranicami státisíce ľudí „výnimkovo“. a ešte aj na výnimku“ – tak chodili i papaláši, aj prezidentka so svojou tlupou, takže bude namieste, ak ako prvá ona odstúpi, lebo tým jej cestovaním cez hranice bez testov stratila morálne právo kázať komukoľvek o čomkoľvek. Akým vzorom nám bola?

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/578259-prezidentka-situacia-je-vazna-pocuvajme-odbornikov/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

 

Podľa mňa minister zdravotníctva by mal riešiť problémy aktuálne, ktoré sú pre nás prioritou. A to je korona. Rozhodne nestačí povedať do televízie, že „vydierali sme vás“, „urobili sme chybu v nedostatočných opatreniach“, či prehlasovali ma.

Márnosť, v slušnej krajine by sa odstupovalo. Odstúpiť by mal minister zdravotníctva, ktorého odborné argumenty kolegovia neakceptovali. A trestne stíhať treba tých členov vlády SR, ktorí opatrenia smerovali nedostatočne. Lebo tým zavinili smrť tisícov ľudí. Lebo tým spôsobili škodu veľkého rozsahu. Nie iba premiér a minister zdravotníctva, ale celá vláda nech odstúpi. Ak prehlasovali Krajčího, ako sám mediálne tvrdil, tak majú na rukách krv. Nech odstúpia všetci do jedného

https://www.dnes24.sk/tvrde-vyzvy-matovic-musi-byt-vymeneny-a-odist-by-mal-aj-krajci-382761?fbclid=IwAR0-sFjngHoD1Gn2_h3TfBYa3PS6rif9gtefo2a4Fj7fGMoOmGI6kOBSfJA

A nielen členov vlády treba stíhať.

 

Hlavný hygienik Mikas dovolil chodiť ľuďom pozitívnym na nákupy.

Ak nás prezidentka vyzýva, aby sme počúvali odborníkov, tak on medzi nich rozhodne nepatrí.

Stačí spomenúť len moje dve príhody, obe včerajšie.

V skorom ráne cestou do práce som šla kúpiť chlieb. Po jednom sa vchádza a pán, ktorý po viac ako piatich minútach vyberania buchtičiek odchádzal s s veľmi voľne visiacim papierovým rúškom na tvári vo dverách predavačke želajúcej mu pohodu v práci zahlásil, že do práce teraz nejde, lebo brat je chorý a oni sú všetci v karanténe.

Popoludní som zažila ďalšiu príhodu cestou k autobusu (nie, ešte stále nie som doma, keďže moje najmladšie dieťa má koronu, ale nosím jej nákupy a lieky ku dverám). Vysmiati spoluobčania, celé rodiny ako inak – „my sme v karanténe, bo muž je chorý, ale je nám dlho, tak sme sa šli prejsť do obchodu“ – sa takto hlasno rozdebatovali so známymi, stojacimi na zastávke.

„Ta veď i on je pozitívny“, spokojne ukázala druhá na mladíka vedľa nej stojaceho, zrejme na jej syna, nos mu trčal z rúška –  a to čakali ešte na autobus s nákupom. Však čo by si nezašli všetci pozitívni do mesta do obchoďáku, keď im je dlho v tej karanténe, nie?

Prezradím vám teraz, že pred časom som Mikasovi napísala, aby bezodkladne zrušil svoj nápad prevláčania sa na koronu chorých ľudí do obchodu. Lebo to jeho opatrenie nie je v poriadku – vírus sa tým šíri čoraz viac.

Vraj by chudáci pozitívni umreli od hladu? No nehovorte. Veď ak ja dokážem cestovať busom hodinu a pol domov a späť do mesta (k najstaršej dcére, kde som dočasne ubytovaná, kým karanténa dieťaťu skončí), aby som mohla odniesť veci chorej dcére, tak hádam i kvôli všetkým tým chorým ktosi ich blízky či niekto z okolia môže aspoň do najbližšieho obchodu zájsť. Ak už o nich nikto ani nezakopne, a skutočne nikto v ich okolí nie je ochotný im doniesť potraviny a lieky v čase choroby, mali by skutočne riadne pouvažovať v tej karanténe nad svojimi vzťahmi s ľuďmi. A mala by zastrešiť pre nich takú službu povinne obec alebo mesto, základné potraviny či lieky im nakúpiť na základe lístku a peňazí nimi daných na nákup.

Dokedy budeme takto trpieť pre nejakých nezodpovedných a sebeckých jedincov, ktorým bolo pri prevláčaní sa cez hranice zaťažko znieť obmedzenie v podobe testu a karantény? Ale my ostatní musíme znášať kvôli nim všetky obmedzenia zhovievavo. A ešte aj po celé roky financovať život ich rodín – lebo ak oni pracujú a platia dane a odvody v zahraničí, ich rodičom sa skladáme na dôchodky my tu, aj ich deťom na vzdelanie a zdravotníctvo, i na všetky možné služby. A im padne zaťažko mať ohľad na zdravie a životy ľudí, ktorí pre nich toľko robia nezištne  každý mesiac? Lebo ak my sa snažíme ich chápať, že chodia za prácou a solidarizujeme takto s ich rodinami, aj oni musia nejaký kompromis urobiť – test na hranici a karanténa, pre ochranu našich životov a zdravia. Hovorme o tom otvorene.

Ja osobne si myslím, že i teraz sa nám cez hranice prevláčal niekto, kvôli komu sa ponechali o dva dni posunuté opatrenia. Takže ktože nám ešte priletel z dovolenky – čí kamoško s rodinkou?

Lebo zjavne máme v tomto čase hŕbu nezodpovedných sebcov – alebo padnutých na hlavu? – ako o tom hovorí článok v linku

https://slovensko.hnonline.sk/2300537-epidemiologicka-do-exotiky-mieria-plne-lietadla-slovakov-polovica-pasazierov-jedneho-letu-sa-vratila-nakazena

Všetci dovolenkári by si mali podľa na platiť náklady na liečbu v plnej výške.

Sú ním čoraz populárnejšie dovolenky do exotiky. „Ja sa pýtam, prečo ľudia chodia na dovolenky. Zanzibar, Kongo, Egypt. Plné lietadlá, charterové lety,“ kritizovala epidemiologička.

Ako ďalej uviedla, vyskytli sa prípady, kedy bolo zo sto pasažierov 50 nakazených. „Nepoviem vám číslo letu, ale to sú veci, ktoré sú na Slovensku bežne známe,“ tvrdí. 

Osprostieva sa z kovidu, ale ako si to mám vysvetliť, že sa ľudia takto správajú?

Som proti tomu, aby sa tým ľuďom hradila zdravotná starostlivosť z našich odvodov. Nech si platia všetky liečebné náklady – sebe, aj všetkým tým, ktorých nakazia.

Už to, že týmto ľuďom umožnili k nám bez testov cestovať a navláčať sem nákazu, svedčí samo osebe ako dôkaz úplnej neschopnosti vlády to tu riadiť v dnešnej dobe.

 

Toto čo sa prevádzkuje tu u nás je skrátka paródia na karanténu.

V Číne zatĺkli laty na dvere bytov, aby nedisciplinovaní občania nevychádzali vonku – spomínate si? Postrekovali niekoľkokrát denne ulice dezinfekciou. S takýmto prístupom ku karanténe, ako je zavedený na Slovensku, tu skutočne bude problém aj o tri roky, tomu verím. Obec alebo mesto by malo dostať informáciu o tom, kto je pozitívny, ten človek by NEMAL nikam vychádzať, ani jeho rodina a ľudia s ktorými bol v kontakte. Ak má psa, tak by im ho mal niekto vyvenčiť, a nie sa oni vrágať ulicami. Ak potrebujú nákup alebo lieky, tak by im ich mal niekto doniesť. Nehovorím predsa, že tak majú sedieť doživotne – tých 14 dní to musia vydržať, inak sa z pandémie nepozbierame tak ľahko. Keby mali infekčnú žltačku, nikto by sa s nimi nepáral a strčili by ich na infekčné oddelenie, kde by trčali podstatne dlhšie. Alebo keby mali nebodaj tuberu – karanténa a liečba nie sú nové opatrenia, vymyslení počas pandémie a nebodaj Matovičom – je to LEGÁLNA FORMA POSTUPU pri infekčných chorobách.

Tak tí, ktorí ste chorí a môžete byť chorí, seďte na zadku doma a neohrozujte ostatných.

 

Ibaže v tomto štáte nikto poriadne neriadi situáciu. Včerajší článok Krematória nestíhajú, nik nevie, kto má situáciu riešiť je výpovedný – nikto nevie, ale niekto by vedieť mal, lebo niekto to má v náplni práce, za ktorú je platený

Krematória nestíhajú, nik nevie, kto má situáciu riešiť

 

Hoci vláda sa na riadenie štátu hrá. Heger predstavil včera Rade ministrov EÚ predstavu o našej budúcnosti ako v rozprávke.

Plán obnovy a odolnosti, ktorým máme – prosím vás, nesmejte ja, on to fakt tvrdí  – dobiehať vyspelé štáty EÚ v kvalite života a životnej úrovni.  Aj budovať štát, ktorý je moderný a efektívny a vzbudzuje dôveru svojich občanov. Tak o tom hovorí článok v linku

 

Heger predstavil Rade ministrov hospodárstva EÚ náš plán obnovy

To nie je vtip, prosím vás, on to myslel vážne.

Ibaže toto čo tu máme teraz to asi nebude ten v občanoch dôveru vzbudzujúci štát, dodávam cynicky, lebo dôvera ku štátu je na Slovensku v týchto časoch ešte vzácnejšia ako Ivermectin.

A to už je čo povedať veru.

Lebo celé zle je, ak sa Ivermectin v slovenských nemocniciach záhadne stratil !!!!!!!!!!!!, ako uviedla malinova v blogu včera – ak si ho rozkradli pre seba a svoje rodiny zdravotníci. Lebo ten liek mal zachrániť ľudské životy, takto tí ľudia zomierajú. Poviem vám, nechcem tomu ešte stále veriť, lebo som skrátka už raz taký idealista veriaci v dobro kdesi v hĺbke človeka a – a predstava, že niekto vezme chorým ľuďom nádej na život tým, že ukradne liek život zachraňujúci, tak tá predstava je pre mňa naozaj veľa…

Je to  výpovedné o dvoch veciach, ak je to pravda – jednak o tom, že liek skutočne účinkuje a lekári mu veria, jednak o tom, že už dávno tu mali byť Ivermectinu hromady a zachraňovať ľudské životy a zdravie, aj znižovať spoločenské škody – ktosi je za to zodpovedný, že ho tu niet.

A samozrejme, mal by takúto informáciu preveriť minister zdravotníctva a vyvodiť postihy, lenže na to škoda aj sily mrhať, že by som podávala trestné oznámenie ohľadne toho, lebo lekári by iste tvrdili, že ho dávali tým zomierajúcim a ako preukážete, že pacient nedostal liek, ak ho oni zapíšu do dokumentácie ako „podaný“???!!

 

Čo na to všetko povedať?

Odstúpte. Odstúpte, minister zdravotníctva, vláda, hlavný hygienik. Odstúpte. Čím skôr.

Ak nie ste schopní a ochotní ten Ivermectin zaistiť pre všetkých občanov a namiesto toho chcete realizovať svoje pochybné kšefty s antigénovými testami, rezemdesivirom či akékoľvek iné, odíďte. Nepripravujte o život ďalších ľudí.

Lebo život ako v rozprávke tu vďaka vám mať čoskoro budeme.

Ale ako v tej o Kazisvetovi…

 

 

Martin Růžek a Karel Effa (vpravo) v Princezně se zlatou hvězdou (1959)

Foto: reprofoto Princezna se zlatou hvězdou

 

 

Elena

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny v RTVS sú na dosah. Má Šimkovičová meno nového riaditeľa? Zákon by mohol naraziť na Čaputovú

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000297x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie