Založ si blog

Bordel 7. – Brhel síce ešte nepovedal nič, ale hovorí nám veľa ten jeho prípad. . .

Celé to manipulatívne vypisovanie o Brhelovi ma už štve.

Je to smerácky zbohatlík, hodia podaktorí rukou – čo tá Ištvánová padla na hlavu, že sa ho zastáva? No je to i človek – a každý človek má nielen podľa môjho názoru, ale i podľa platných zákonov, právo na zákonný postup. Nepoznám toho pána – lenže ja kopem proti nečestnému konaniu voči komukoľvek. A akosi sa mi prestáva páčiť, ako to v slovenských basách dnes vyzerá. Médiá už píšu o jeho „komplicovi“, hoci on sám ešte nie je žiadny „páchateľ“.

A na jeho mieste by som veru tiež bola radšej v nemocnici, ako v slovenskom väzení – akosi tam ľudia prichádzajú o život. Teda samovražedne, pravdaže – ale i tak by som okamžite nepretržite a bezchybne monitorujúce kamery všade zaviedla. Bez hodinových výpadkov. Dovtedy podľa mňa nech všetci obvinení radšej v nemocniciach poležia.

 

Médiá uvádzajú, že je to oligarcha, Brhel je údajne jeden z hlavných vlastníkov v oblasti zelenej energie. Sama som proti zelenej mafii vystúpila v blogu opakovane s požiadavkou zverejniť kto sa obohacuje na lukratívnych cenách zelenej energie, ktorá je 7x drahšia ako bežná. Fotovoltickí žraloci ju mali garantovanú na 15 rokov. Ale veď ten človek nie je odsúdený – a tak novinári musia vo svojom vyjadrovaní rešpektovať platné zákony – rovnako ako ich rešpektujem ja a nevypisujem v mojom blogu meno lekárky, ktorá spôsobila smrť môjho syna Maroška, a to preukázane, keďže bola právoplatne odsúdená, dokonca na úrovni Najvyššieho súdu SR.

 

Navyše, pozrela som sa trochu – a to naozaj len trochu na veci okolo toho Brhela. No veď sa pozrite so mnou, čo môžeme vidieť.

Som zásadový človek. Píšem tento blog a i diskusné príspevky všade pod svojim menom.  Ak chce niekto so mnou komunikovať, musí tak robiť pod svojim menom, ako som napísala kedysi dávno aj v úvode ku môjmu blogu. Rovnako to dodržujem i v bežnom živote. A tu hľaďte – „Čitateľ týždňa“ píše svoj názor – a predstavte si, hneď jeho článok uverejnili. No skúste im vy svoj názor napísať – a potom pochopíte, ak vám to ešte nedošlo. Píše zjavne manipulatívne – to vám môžem s istotou potvrdiť, lebo však nejaký ten odborný výcvik mám a aj ľudsky som na manipulácie vodnársky citlivá. Takže tak – je to manipulátor, ten anonymný čitateľ, ktorý v článku uvádza, že

vyjadrenie Brhelovho právnika „Vzhľadom na dôkaznú situáciu, ktorá momentálne v tejto trestnej veci môjho mandanta je, očakávame, že, pokiaľ to nie je politická kauza, politicky motivovaná, dôjde k zrušeniu uznesenia v časti vznesenia obvinenia voči môjmu mandantovi.“ Z jeho výroku je zrejmé, že navodzuje atmosféru akéhosi politického procesu, ktorý sa voči jeho klientovi vedie. Pretože právna logika, ktorou sa všetci tak radi oháňate, hovorí, že ak Brhelovi nebude zrušené obvinenie, je obeťou politického procesu. Toto jeho vyjadrenie sa dá preložiť do ľudskej reči nasledovne: Ak nezrušíte obvinenie môjmu mandantovi, budem vo verejnosti vyvolávať dojem, že môj mandant sa stal justičnou pochúťkou nejakého tajomného a neidentifikovateľného združenia alebo záhadného jednotlivca, ktorý politicky nariadil jeho popravu.

Nuž, medzi nami – otvorene – kto z vás nevidí v tých zatýkačkách politické korienky? A navyše i snahu dotlačiť kohokoľvek z nich ku tomu, aby povedať čokoľvek – preboha, aspoň niekto aspoň niečo, nám povie na Fica? Takýto dojem som nadobudla zo všetkého toho diania. Obávam sa, že i nášho škuľavého bezchvostého kocúra by zabásli, keby si mysleli, že aspoň v čomsi by Fica natrel.  A nič, stále nič, dokelu…

 

Celé to zúfalecké konanie by bolo smiešne, kebyže nie je smutné. Lebo pozerajte dobre ďalej, a hlavne uvažujte.

https://www.postoj.sk/71727/brhelovi-ludia-zostavaju-v-lukrativnej-statnej-firme-heger-s-vymenou-caka

V súčasnosti tak predstavenstvo druhej najziskovejšej štátnej firmy vedú ľudia, ktorí nemajú žiadne predchádzajúce skúsenosti s energetikou, spolu s Michalom Pokorným, ktorý bol súčasťou minulého vedenia, a tak existuje podozrenie o jeho spolupráci. Nastúpil však za vlády Ivety Radičovej, na pozícii zostal až dodnes, a to napriek viacerým výmenám vlád.

Vyzerá to teda tak, že boj s korupciou v štátnych firmách a reálna očista energetických podnikov sa zatiaľ nekoná. V priamom prenose NAKA zatkla pár známych mien a posadila ich do väzby, no výmena vedenia v mnohých štátnych spoločnostiach, kľúčová pre reálnu zmenu, už mesiace mešká bez toho, aby sa vôbec vedel dôvod.  

To je zrejme dôkaz, že Brhel spolupracoval aj s Radičovou –  čo Radičovú, všetkých si kúpil, vrátane tejto vlády asi. Ironicky to myslím, samozrejme – a píšem to tu, aby ste si uvedomili, aké zavádzajúce sú úvahy niektorých novinárov. Veď ak niekto je vo funkcii v priebehu viacerých vlád, nemusí to byť zapredanec, ale jednoducho odborník. A tak by to aj malo byť – podľa mňa je to úplne v poriadku, aby boli na svojich miestach odborníci, a nemenili sa ako špinavá bielizeň s každou výmenou vlády.

Aj samotný názov článku sa snaží vyvolať dojem, ako sa držia „Brhelovi ľudia“ v spomenutej firme. Museli by ste prečítať celý článok, aby ste zistili, že výberové konanie robila už táto vláda a doteraz nie je jeho výsledok jasný, ktovie prečo. Médiá sa nami skrátka snažia manipulovať. Nehovorím vám, čo si máte myslieť – len na toto zavádzanie vám poukazujem – buďte hodne opatrní v záveroch svojich úvah na základe podaktorých článkov.

 

A poďme ďalej…

Predstavte si, že o tom, ako je to v skutočnosti s číslami okolo „smeráckej mafie“ ŠIrokého a Brhela, píše nie konšpiračný denník nejaký, ale priamo Transparency International

https://transparency.sk/sk/co-cisla-naozaj-hovoria-o-vztahu-fica-sirokeho-a-brhela

Článok priznáva, že štatistické údaje o verejnom obstarávaní nepotvrdili favorizovanie dvoch údajných sponzorov Smeru.

Tak aspoň píšu, že údajne cestu k takému poznaniu naznačil samotný Marek Vagovič v nedávnej analýze Brhela. Lenže ak si pozriete uvedený link, nijakú analýzu Brhela tam nenájdete, je tam úplne bludný článok. Skrátka ďalšia manipulácia, rátajúca s tým, že sa skrátka vôbec nepresvedčíte o uvádzanom tvrdení, ale ich link prijmete ako fakt, že tam je tá analýza, a že to potvrdzuje. No za riadnych hlupákov vás pokladajú, poviem, vám, je to skutočne trápna manipulácia.

 

Uvažovala som o týchto veciach, lebo nám tu ktosi zlikvidoval dvoch legalizantov podľa všetkého. Písala som o tom

tu

Bordel 2. – Legalizanti a nelegalizanti. . .

a aj tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/02/16/bordel-4-tak-ako-to-bolo-pani-ministerka-kolikova/

a vôbec, ale vôbec sa mi to nepáči, k čomu som došla.

Životné udalosti, ktorými prejdeme, nám pomáhajú zmúdrieť. Som teraz človek, ktorý svoju dôveru nerozdáva len tak, a preto pozorne vnímam veci a dávam kúsky skladačky dokopy, kým niekomu budem veriť. Nie som úžasná v matematike, takže mi niekto pomôžte vyrátať aká je pravdepodobnosť, že z neviem presne akého, ale určite nie vysokého počtu, legalizantov u nás (môže byť byť najviac päť, tipujem, ak neboli len tí dvaja) sa dvaja profesionáli špičkovo školení a dôsledne preverení zasamovraždia v priebehu mesiaca a pol?!!!. 

A že všetci čušia o tom, že obaja boli legalizanti, však?

Vonkoncom sa mi nepáčia tie nákupy vojenskej techniky Naďove. Nepáčia sa mi ani kadejaké čachre-machre s titulmi a antigénovými testami a s našimi odobratými vzorkami a s liekmi, ktoré by mohli životy zachraňovať, hoci namiesto toho tu hromadíme kopy mŕtvol. A mohli by sme ešte asi dlho pokračovať…

 

Veru, veru, tá predstava ako dáme dole Fica a mafii bude koniec, akú sa nám tu ktosi snaží navravieť, je predstavou z radu príbehov Červená Čiapočka a vlk.

 

Elena

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939175x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie