Založ si blog

Bez 5. – O krajine, v ktorej konať nelegálne je správnejšie ako konať legálne. . .

„U dvoch hrdinov“ – znie to ako názov putiky, však?

Nuž, putiku to tu miestami pripomína, to je fakt.

A aj tých dvoch hrdinov tu máme.

 

Kde bolo, tam bolo – bola raz jedna krajina, v ktorej žil akýsi človek.

Osud sa s ním kruto zahral, tvrdo pracoval a preskákal v živote kadečo.  Neprezradím že čo všetko, ešte by ho identifikovali – a s ním i lekára, ktorý mu zachránil život.  A vôbec – celý príbeh som si vymyslela pre vaše zamyslenie, tak by sa ma na nejaké údaje o tom pacientovi  a jeho lekárovi aj zbytočne ktokoľvek pýtal.

Ale poďme pekne po poriadku – aspoň v našom rozprávaní príbehu – keď už v tej krajine bolo všetko popletené.

Ten človek skrátka jedného dňa ochorel. Nie, nebol to pekný deň  – a ani choroba to nebola pekná. Človeku bolo čoraz horšie. Na linke pomoci sa dozvedel akurát to, že žiadnu pomoc nedostane a že má len skúšať dýchať a snažiť sa vydržať.  Ibaže nech sa snažil, ako sa snažil, bolo to ako v tej rozprávke o repke, čo ju čoraz väčšia pracovná skupina nevedela vytiahnuť – nešlo to. Po treťom volaní pochopil, že volá o pomoc úplne zbytočne. A jediný kto sa nad ním zľutoval bol veterinár, ktorému v zúfalstve zavolal ako poslednej možnej nádeji. Pretože ten veterinár nemal síce žiadny respirátor, zato mal veľké ľudské srdce. Liečil ho starostlivo ten doktor, aj ho Ivermectinom  pre holuby určenom vyliečil. Človek, ktorý nevládal dýchať, sa znovu postavil na nohy. A žije.

 

Psi štekajú a karavána ide ďalej – tak by sme mohli charakterizovať po dlhý čas na Slovensku situáciu, ktorá sa týkala vhodnej liečby korony. Ľudia zomierali, hoci mohli žiť mnohí – a žiadali Ivermectin dostať do lekární na voľný predaj  – no kompetentní sa sladko tvárili „ja nič, ja muzikant, však potestujme trochu národ…“

Nie, najväčším testom národa neboli tie celoplošné antigeňáky, ale to, ako choro a zbabelo dokážeme mlčať. Ako kašleme na druhých. A dokedy dokážeme prizerať sa mlčky a pohodlne zbytočnému zomieraniu ľudí, našich blízkych.

Nájdu sa však aj odvážni, ktorí prevzali zodpovednosť na seba a Ivermectin pre ľudí nezištne doviezli.

https://mediweb.hnonline.sk/spravy/2306830-starosta-dal-lekarke-stovky-baleni-ivermektinu-je-to-nelegalne-upozornuju-lekarnici

„Ivermectín máme „doma“. Čakať na vládu už nemá zmysel!“, začína status starostu obce Dvory nad Žitavou Branislava Becíka. „Po dlhých týždňoch zháňania lieku Ivermectín som dnes odovzdal prvú várku 500 ks do ambulancie obvodnej lekárky v mojej obci“.

Hej, je to nelegálne, ako pokrikujú lekárnici, ale pomáha to zachraňovať životy, podľa vyjadrení niektorých odborníkov. A čo je viac ako ľudský život? Lebo človeku, ktorý vďaka tomu lieku prežije, je úplne jedno, kto a ako mu liek dopraví. Alebo tiež aj to, kto ho lieči, ak mu naozaj zachráni svojou pomocou život.

Lenže namiesto vďaky by sa takíto obaja hrdinovia mohli dočkať záujmu orgánov činnýćh v trestnom konaní. A nebodaj aj trestu.

 

No veď vravím, že je to zvláštny príbeh – že sme sa dopracovali ku krajine, kde konať nelegálne je čestnejšie ako konať legálne.

 

Elena

 

K diskusii  liečiteľ duší  ďakujem, presne si to vystihol, to by bol úžasný nápad. Lebo je desivé vedieť, že mnohí ľudi a zomrú len preto, lebo pomoci niet dosť pre všetkých a aj nejaké tie prístroje voľné síce sú, ale nemocnice potrebujú rezervu pre „nádejné prípady“.

 

 

P. S.: Je fb stránka Ivermectín SK, kde nájdete presné dávkovanie, ak by ste potrebovali.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005136x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie