Založ si blog

Bez 6. – Nie je prvý apríl, drahá vláda. . .

Už viete, že netúžim po tom, aby odstupoval Krajčí ako prvý z vlády, písala som o tom nedávno v blogu. A práve k tomu určite budú tlačiť „drahíspojenci“. Lebo zasa mimo žartov – slušný človek je, to z neho cítim, aj citlivý zrejme. Len nie je zdatný manažér, a mal by mať čas v priaznivých pokojných podmienkach, aby k tomu dozrel. Žiaľ, taká možnosť nie je. Vliezol do tej funkcie v nevhodnej dobe.

Predovšetkým by mal minister, ak naozaj chce mať zodpovednosť za dianie u nás, prevziať riadne svoje kompetencie a začať RIADIŤ:

Neorganizovať diskusné kluby s členmi vlády, aké opatrenia hej a aké nie.

Toto odborníci odporúčajú a na týchto opatreniach z toho ako minister zdravotníctva TRVÁM.

Lebo, na rovinu, pán minister Krajčí, to čo dala vláda von ako opatrenia, ktoré majú u nás zlepšiť teraz situáciu s koronou, tak to je riadny paškvil. Nie je prvý apríl, a ani situácia na žarty – tak toto pokladám za vrcholne neseriózne plytvanie časom a životmi občanov.

Spamätajte sa – to vážne pokladáte za seriózne opatrenia???!!!!! Veď nie je 1. apríl.

ODPORÚČAŤ chorým na covid zoznam kvalitných pulzných oxymetrov? 

A že keď budeme mať e-karantenu, tak ju zavedieme. Od mája možno? A dovtedy čo, koľko stoviek Slovákov má ešte zbytočne zomrieť? 

Však to je výsmech občanom – to komu menovite vo vláde táto sprostosť napadla?

Je to kompetencia ministra zdravotníctva, konať účinne – vydať zákaz zahraničného dovolenkovania v tejto chvíli napríklad..

 

Takže to, čo naozaj potrebujeme od vlády teraz, je toto:

 

Každému občanovi zakúpiť a doručiť domov okamžite balíček s vitamínmi, Ivermectinom a ďalšími potrebnými liekmi, možno antibiotikami, v ktorom bude i ten kvalitný oxymeter. 

 

Bezodkladne zakázať dovolenky v zahraničí, pre všetkých dovolenkárov zo zahraničia zaviesť povinnú štátnu karanténu.

K tomu i doplniť legislatívu, že každý kto sa na zahraničnú dovolenku vyvlečie, by mal platiť liečebné náklady sebe i všetkým ktorých nakazí. A samozrejme aj všetky sprievodné škody – napríklad škody spôsobené pre odstávku výroby karantenizovaním kolegov a podobne.

Treba za každú cenu dovoz vírusu cez hranice obmedziť.

 

Musíme sa pripravovať i na situáciu, že sa tu rozšíri africký vírus. Takže mobilizovať sily, zaškoľovať personál na obsluhu prístrojov – ale chápem, že to ide ťažko za pochodu. Zdravotnícky personál je preťažený, vyčerpaný a traumatizovaný.

Navrhujem riešenie „dva v jednom“ – namiesto smiešnych pokút a dohovorov ľuďom porušujúcim opatrenia povinne ich treba preto do nemocníc na pomocné služby naveliť.

Tiež je nutné zaviesť dôkladnú dezinfekciu verejných priestorov – tak ako v Číne – postrekovanie ulíc a múrov budov. A dezinfekčné brány povinné v obchodných centrách. 

Firma z Vrábeľ prišla so šikovným nápadom – dezinfekčné brány

Zapojiť samosprávy efektívne – vedenie obce by mali dostať denne informáciu o počte ľudí v jeho obci, o konkrétnych chorých a karantenizovaných. Lebo tým ich možno zapojiť do pomoci týmto ľuďom. Nebude azda primátor chodiť po meste od dverí ku dverám a vypytovať sa, či náhodou neochoreli. Ak majú samosprávy účinne pomáhať a voziť chorým či karantenizovaným potraviny a lieky, tak musia v prvom rade vedieť, kto je chorý či v karanténe. A zároveň by práve oni priebežne aj kontrolovali, či je lekár s pacientom v kontakte, či je dostupný a mohli denne poisťovni nahlasovať, aby ju nezahltili vypisovaním a vyvolávaním ľudia sami.

 

Cirkus spustili vzácni koaliční partneri – odchody z vlády sa chystajú vraj možno. Nie že by som ľutovala odchod kohokoľvek z nich z funkcií, osoh sme tam z nich nemali. Akurát že je to podľa mňa pleticha našich proamerických živlov dopredu zosnovaná, lebo Matovič sa akosi čoraz viac vymyká vplyvu „made in USA“, a tak chcú konať. Ale v ich odchod  neverím.

Úradnícka vláda s Pellegrinim a Sulíkom sa zrejme upiekla potichu – no to by teda bola katastrofa, poviem vám – to by som radšej bola za to, aby sme „našu Marfu“ hnali z funkcie tiež a robili predčasné voľby vlády aj prezidenta.

 

Elena

 

 

 

 

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8971742x
Priemerná čítanosť článkov: 3150x

Kategórie