Založ si blog

Doba covidová 6. – Spravodlivo, pán Matovič, spravodlivo. . .

Pán premiér Matovič, je to veľká pravda. Policajti môžu stáť na letisku v Bratislave deň a noc. Zbohatlíci sa prevlečú do Viedne, alebo do Poľska a spokojne sa prevlečú do zahraničia.
Toto pokladá vláda za skutočne účinné opatrenie na ochranu nás všetkých? Alebo je to iba hra na zalepenie očí naivným?
Hrozí im AŽ 1000 eurová pokuta. Predstavte si, to je ale tragédia. 
 VED TO SÚ ĽUDIA, KTORÍ IDÚ NA DOVOLENKY V CENE DESIATOK TISÍCOV EUR.
Ach, určite sa preto budú vešať zo žiaľu, že odkiaľ by tú tisícovku na pokutu zobrali, však?
Súhlasím s poslancom Blahom.
Páči sa mi jednak, že v parlamente verejne vyzval, aby ľuďom dali Ivermectin a
pomoc ľuďom a aby sa zastavilo povinné testovanie
No a plne sa aj s jeho slovami v blogu stotožňujem.
Dejú sa veci aj na Slovensku. Generálny prokurátor napadol Mikasove vyhlášky, vrátane výnimiek pre Matovičových papalášov.
9. Robiť tu z nejakého trápneho hygienického úradíku autokratický orgán, ktorý stojí nad ústavou, nad parlamentom, nad národom – toto je obyčajný pandemický fašizmus.
10. Hovoríme to od začiatku a pridal sa už aj generálny prokurátor. Matovičovi sa to rozpadá ako domček z karát. Mikas sfučí ako Mechúrik Koštúrik, tlieskam.
11. Mimoriadne zábavný je aj zákaz cestovania pod hrozbou pokuty 1000 eur. Ak máte 20 tisíc na exotickú dovolenku dakde v Dubaji, určite vás zastaví tisícka – z tej sumy sa nejedna Cibuľková rozsype od strachu na popol.
12. Ale keď už najnovšie Sulík chce pokutovať 30 eurami bezdomovcov za to, že nie sú doma (haló!), čo je polovica ich mesačnej dávky, tak poďme aj milionárov pokutovať primerane k ich príjmom – a zoberme aj im polku príjmu za to, keď niečo porušia. Pekne „progresívne“. Či to už nie?
13. Ak sa Sulík zase pôjde plieskať o vlny do Dubaja, tak by mohol ako milionár pustiť zopár miliónikov, keď už je taký drsňák, ak sa jedná o tých najslabších. Tak čo, Riško, to už taký frajer nie si, že?
14. Ale tak je to vo všetkom. Opatrenia štátu sú neuveriteľne neférové. Najviac udupávajú tých najslabších, drobných robotníkov a živnostníkov. A milionári ako Matovič, Sulík a Kollár sa ľuďom vysmievajú do očí.
Plne podporujem nápad, ktorý zverejnil poslanec Blaha.
Takže nech sa páči – pán premiér Matovič, spravodlivo merajme – nech sú pokuty také, aby zohľadňovali majetkový stav toho, kto priestupok spácha. 
Elena

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8981437x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie