Založ si blog

Doba covidová 7. – Najhorší dopad covidu. . .

No čo myslíte, čo je najhorším dopadom covidu?

Žeby tie hromady mŕtvych?

Azda postcovidové následky, ktoré môžu byť závažné, možno až invalidizujúce aj pôvodne zdravých ľudí?

Alebo tie obrovské diery v rozpočte, ktoré budú splácať svojou životnou úrovňou generácie našich detí a možno ešte aj vnukov?

Či niečo úplne iné?

Niečo úplne iné, podľa mňa, jasné. Tak o tom dnes…

 

Čo sa to s nami deje, ľudia?

To sú niektorí z nás skutočne takí krajne bezohľadní, bez úcty ku životom iných? Nezhypnotizovali ich, či nedávajú im niečo do jedla? To sú skutočne takí sami od seba? Alebo to som ja žila v ilúzii, že je medzi nami ešte dosť čestných a slušných ľudí, že hodnoty ako život sú všeľudské a že podstatou človeka je ľudskosť?

Žiaľ, asi nie, podstatou niektorých sú ich pohlavné a tráviace orgány, chcú si len bezbreho užívať a čert nech berie tých ostatných. Veď ich neumiera až tak veľa, hlavne tí starí a chorí umrú, tak čo je na tom –  a veď i tak každý raz umrie, no tak čo by nemohli podaktorí aj teraz…

Takto podaktorí zmätú zo svojho stola tému „ľudia tu zomierajú, kruto a bolestne, a je ich tak veľa“.

 

Takým ľuďom je ťažko aj vysvetľovať, že tu sú porušované ľudské práva

– lebo ak niektorí ľudia nedostanú potrebnú zdravotnú pomoc a pri nej by mohli prežiť, tak ich ľudské práva štát porušuje. Lenže ich ľudské práva iných nezaujímajú. Lebo ich iní ľudia nezaujímajú – len oni sami, užiť si za každú cenu, a po nás potopa. Čo nás do druhých, akýže ohľad, akáže zodpovednosť.

Lebo situácia u nás je naozaj zlá. A „bordový okres vyzerá takto

„Fungujeme na hraniciach možností, ktoré okres Poprad má. Nemôžeme požiadať o pomoc niekoho iného, pretože všetky okresy majú rovnakú situáciu, niektoré okresy ešte horšiu,“ uviedol prednosta okresného úradu Jozef Bednár. Do nemocnice sa podľa neho dostávajú už aj ľudia v mladšom veku, dokonca aj deti. Podľa jeho slov pacient, ktorý by mohol potrebovať takéto lôžko, ho už pri aktuálnej situácii nemusí mať k dispozícii. V nemocnici sa tiež obávajú, že niektorým pacientom, ktorí sa ocitnú v situácii pri ohrození zdravia alebo života, nebude technicky možné poskytnúť dostatočnú lekársku pomoc. Hoci podľa riaditeľa patrí okres Poprad medzi bordové, vzhľadom na situáciu v nemocnici sa to môže zmeniť.

Nože, dovolenkári „za každú cenu, i cez mŕtvoly“ – o čo vám ide?

Ste ochotní zaviniť smrť i cudzích detí,  len aby ste si zadky vyváľali kdesi pri mori?

 

Kladiem si otázku, kde sa to pokazilo, kde sa z tých ľudí vytratili ľudské hodnoty.

Naozaj svoju ľudskosť vidia len v lajkovaní pekných citátikov na socsieťach o láskavosti, dobrých ľuďoch, čestnosti  – a to stačí pre dobro sveta podľa nich? To ako keby sa z nich stal reinkarnovaný Buddha rovno, keď tým že takého myšlienky polajkujú? Keď tu máme takú hŕbu skvelých a ušľachtilých ľudí – kde sú všetci, keď treba konať čestne a urobiť niečo reálne pre dobro iných?

Prezradím vám, odišla som včera z jednej súkromnej skupiny. Na počesť generála Lučanského bola zorganizovaná, no mám vážnu pochybnosť či práve taká by sa mu páčila. Spôsob komunikovania podaktorých tých ľudí bol na zaplakanie. Diskusia na tému pandémie, plná vulgárnych a sebeckých vyjadrení, vo mne vyvolala dve otázky. Jedna z nich – či naozaj chcem byť v jednej skupine s takými ľuďmi. Druhá – ako asi tí ľudia vychovávajú deti, akým vzorom sú pre ne. Takto prebieha devalvovanie hodnôt v spoločnosti podľa mňa.

Je mi z toho naozaj smutno, ako sa táto koronová situácia vyvíja u nás – aké neefektívne a krátkozraké riešenia sa prijímajú. A je desivé, ako si ľudia dokážu dať vymyť mozgy – to vás vôbec neprekvapuje, že to očkovanie negarantuje opätovnú nákazu prinajmenšom inou mutáciou – a možno že i rovnakou?

https://ereport.sk/obrovska-smola-osusky-z-sas-nakazil-covidom-aj-zaockovanu-zenu-lekarku/

Hygienici tento týždeň informovali, že po zaočkovaní druhou dávkou sa do konca februára na COVID-19 nakazilo 198 ľudí. „Z toho v 192 prípadoch do 14 dní po podaní druhej dávky,” upresnil hovorca Úradu verejného zdravotníctva Marek Eliáš. Inak povedané, iba šesť ľudí sa infikovalo až po inkubačnej dobe dvoch týždňov. 

Nuž, pre niekoho iba šesť, pre niekoho až šesť.

Ani v tomto nevidíte manipuláciu?

https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2023630_ak-sa-nezaockuje-dostatocny-pocet-dospelych-pandemia-bude-zrejme-pokracovat-medzi-detmi 

Keď začnú zomierať deti, tak rátajú naši manipulátori so zvýšeným tlakom verejnosti v panike na neočkovaných.

A ani nad týmto nepouvažujete?

://www.zurnalplus.sk/?p=1309

Počas roka odborníci zdravotného odboru niekoľkokrát zdôrazňovali, že nie je možné v súvislosti s ochorením Covid-19 očkovať občana s príznakmi tohto ochorenia. Pred samotnou vakcináciou vo veľkokapacitných očkovacích centrách sa zrejme kontrola zdravotného stavu nevykonáva a je v zodpovednosti jednotlivého občana, ktorý sa na vakcináciu prihlásil.

Tiež si myslím, že tie pocovidové následky sú závažnejšie, ako si niektorí chcú priznať.

Napríklad táto štúdia ich popisuje, a hovorí že viac ako po šiestich mesiacoch mali ľudia ktorí prekonali covid celý rad ťažkostí, telesné aj psychické problémy – únavu, svalovú slabosť, poruchy spánku, úzkosť a depresie,

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)32656-8/fulltext

Článok v linku uvádza, že Kongres v USA dal na výskum postcovidových následkov 1, 15 miliardy dolárov. Túto informáciu ďalej verejne nekomentujem, ale hovorí o kadečom podľa mňa

https://www.nih.gov/about-nih/who-we-are/nih-director/statements/nih-launches-new-initiative-study-long-covid

 

Stačilo pritom tak málo v časoch nekomunitného šírenia – aby každý poctivo dodržiaval pri návrate zo zahraničia karanténu – a nemuseli sme byť tam, kde sme. Je to ako reťaz, to ľudské spoločenstvo – stačí jedno chybné ohnivko, a má problém celá reťaz.

 

Cítim sa bezmocná…

Bezmocná voči ľudskej hlúposti a bezohľadnosti. Bezmocná voči utrpeniu všetkých tých ľudí, ktorí mohli žiť, keby tu ktosi nedovláčal a  nerozvláčal bezohľadne a nezodpovedne nákazu. Bezmocná pred tou obrovskou tragédiou, ktorú tu niektorí svojim bezohľadným a sebeckým konaním prehlbujú.

A prezradím vám ešte jednu vec. Kedysi som si postavila konštelačku s covidom. Teraz som si ju postavila zasa. Každú s iným uhlom pohľadu, pravdaže. Mal by nás naučiť úcte k životu a úcte ku spoločenstvu, súdržnosti.

 

Niektorí zatiaľ kopú len sami za seba. Moja dovolenka, moje neobmedzovanie sa, moje užívanie si – ja, iba ja. No tí čo ochoreli majú jednoducho smolu – tí starí, chronicky chorí – i tak by predsa raz umreli, tak čo by som mal pocit viny za dovlečenie nákazy…

 

Hej, toto je podľa mňa ten najhorší dopad covidu, tá strata ľudskosti.

 

 

Elena

 

K diskusii:  searo  práve preto hovorím v mojich blogoch o tom, že štátna karanténa nemala byť zrušená. Lebo skutočne sa 5,7 milióna občanov stalo rukojemníkmi pár desiatok tisíc ostatných.

Ja rozumiem, že niekto sa chce vybrať na dovolenku, alebo za prácou do zahraničia – ale i tí ľudia musia potom pochopiť mňa, že nechcem chodiť s respirátorom a vystaviť život seba i svojich blízkych rizikám.

Štátnu karanténu by mali mať hradenú pendleri za prácou – dovolenkári by si ju mali hradiť v plnej výške sami.

 

 

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939616x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie