Založ si blog

Bola raz pravda 8. – Verejná výzva Poďme do toho! . . .

Právnici, prokurátori, odborníci v oblasti ochrany a ľudských práv, generálny prokurátor a ombudsmanky, elity národa – kde ste?

 

Spojme sily pre ochranu občanov na Slovensku.

Nie je v poriadku, ak nie sme v tomto štáte primerane chránení pred ohrozením zdravia a života nákazou COVID -19 a jej novými mutáciami.

V tejto chvíli kopem za  tých obyčajných ľudí, ktorí by žili svoj obyčajný ľudský život, keby nám tu niekto nenavláčal nákazu. Keby boli na hraniciach dostatočné karanténne opatrenia, nemuseli by všetci ľudia tu nosiť rúška či respirátory, dlhodobo znášať celý rad obťažujúcich opatrení, či zomierať.

V tejto chvíli vás vyzývam, aby ste i vy zdvihli hlas za nich – za všetkých tých obyčajných ľudí, ktorí tu žijú a musia znášať deň za dňom následky nezodpovedného a bezohľadného, sebeckého konania niektorých spoluobčanov, ktorí tu navláčajú a rozvláčajú nákazu. Aby sme zahájili celonárodnú diskusiu o podivnosti práva, ktoré umožňuje niektorým občanom spoločnosti beztrestne spôsobovať škodu veľkého rozsahu. Ktosi to raz bude musieť zaplatiť – a budú to i vaše deti a vnuci, ktorí doplatia svojou životnou úrovňou na takéto bohapusté spôsobovanie obrovskej ekonomickej ujmy.

 

Kompetentní, ktorí by mali chrániť občanov a aj ekonomiku spoločnosti, nerobia účinné opatrenia, alebo uskutočňujú opatrenia v rozpore s akýmikoľvek epidemiologickými opatreniami.

Svojimi postupmi spôsobujú štátu škodu veľkého rozsahu.

Svojimi opatreniami zvyšujú riziko hrozby nákazy pre občanov, t. j. ohrozenia ich zdravia a života. V súvislosti stým doteraz zomrelo bezmála desaťtisíc ľudí.

K takým opatreniam z môjho pohľadu patrí uvoľnenie opatrení v lete 2020 a neurobenie opätovnej včasnej uzávery hraníc s povinnou štátnou karanténou.

Opatrením zvyšujúcim riziko nákazy bolo i hlavným hygienikom SR povolené chodenie ľudí nakazených a chorých na COVID -19 do obchodov a po uliciach, kadečo si vybavovať, a v súvislosti s tým i cestovali v prostriedkoch verejnej dopravy., Rovnako i výnimky, ktoré hlavný hygienik schvaľoval na prechod hraníc bez testov a karantén.

To všetko sú opatrenia v rozpore s epidemiologickými zásadami, ako na to poukázali opakovane aj mediálne odborníci.

 

Niektorí právnici sa mediálne vyjadrujú, že zákaz vycestovať je pre dovolenkárov neproporcionálne obmedzenie. V Česku včera dokonca súd rozhodol, že dovolenkári majú právo sa vrátiť domov bez testovania.

Pritom mnohí z tých ľudí sú pre nás evidentným rizikom, v čase prvej vlny i druhej vlny pandémie tu nákazu navláčili  – a teraz je otázka krátkej doby, kedy sa pri týchto „opatreniach“ dovlečú i ďalšie mutácie. Z dovoleniek prichádza nakazená aj polovica lietadla, takže hrozba šírenia nákazy je vysoká

https://www.startitup.sk/slovaci-koronavirus-ignoruju-v-plnych-lietadlach-odlietaju-do-exotiky-polovica-lietadla-prisla-nakazena-virusom/

Tí ľudia sú liečení v zdravotníctve zo solidárneho balíka, čo svedčí pre nesprávne nastavenie pravidiel, lebo ochoreli v dôsledku ich vlastnej nezodpovednosti.

Diskutujme verejne o proporcionalite – je v poriadku, že sme sa všetci občania Slovenska v počte 5,7 milióna stali rukojemníkmi niekoľkých desaťtisícov či najviac stotisícov občanov, a to na dlhý čas, a musíme kvôli ich konaniu znášať dopady pre nás obťažujúce, ekonomicky aj časovo nákladné? 

Je azda proporcionálnym opatrením

  • že na konanie pár stoviek nezodpovedne konajúcich občanov dopláca dlhodobo celý národ?
  • že sme nútení sa povinne testovať antigénovými testami dookola, pritom na miesta testovania prichádzajú i nakazené osoby, čo nás vystavuje zvýšenému riziku možnej nákazy?
  • že nám vláda podmieňuje možnosť pracovať povinným testovaním sa?
  • že máme zvýšené výdavky na rúška, respirátor, dezinfekciu, že sa v nich musíme dusiť v práci či pri cestovaní do práce, v obchodoch?
  • že máme obmedzený pohyb medzi okresmi, kým niektorí sa prevláčajú na dovolenky do zahraničia – lebo tisíceurová pokuta pre nich nič neznamená?
  • že stojíme v radoch na poštách, v obchodoch, že máme mnohé obchody pozatvárané?
  • že v nemocniciach niektorí už nemali naplnené právo na potrebnú zdravotnú starostlivosť, garantovanú Ústavou SR, lebo nemocnica nemá dosť ľudí k prístrojom, či voľných miest?

To sú proporcionálne opatrenia? Prešli by testom proporcionality?  

Nemá byť najvyššou prioritou ochrana života a zdravia? 

 

A ďalším neproporcionálnym opatrením je očkovací preukaz, ktorý by mal umožniť voľný pohyb očkovancom.

Pritom očkovanie nechráni pred opakovanou nákazou, ani pred nákazou inými typmi vírusu. Ani očkovanie evidentne nechráni pred opätovnou nákazou. Nič neznamená, a už vonkoncom nemá umožniť ľuďom sa vláčiť do zahraničia bez povinnej štátnej karantény pri návrate. Je nutné zaviesť povinnú štátnu karanténu na hraniciach bez akejkoľvek výnimky.

 

V niektorých krajinách už vyvíjajú protizákonný nátlak na niektoré profesie, napríklad Taliani na zdravotníkov, na  nútené povinné očkovanie. Je to v rozpore s norimberským kódexom – veď tu sa dostávajú k moci novodobí fašisti.

Uvedomujeme si predsa jasne, že experimentálne nasadenie vakcín i pochybného a nevalidného celoplošného núteného testovania má znaky experimentálnej štúdie a a pokusu na ľuďoch. Chcete sa tomu naďalej mlčky prizerať?

Ak vás nepreberie toto, tak už asi nič:  „AstraZenecou by sme mali očkovať najprv myši. Aj to však môže byť trestný čin týrania zvierat zvlášť krutým spôsobom, pretože testy na ľuďoch skončili zle“         JUDr. Čarnogurský ml., jeden z mála expertov, ktorí za ľudí otvorene kopú v týchto časoch

 

Takže prosím, zmobilizujte sily a svoje odborné vedomosti a postavte sa za národ.

Aby sme kvôli skupine nezodpovedných jedincov neproporcionálne netrpeli my všetci.

Aby nenarastala celospoločenská škoda, na ktorú doplatíme nielen my všetci, ale i budúce generácie.

Aby ľudia ďalej zbytočne nezomierali.

 

Právnici, prokurátori, odborníci v oblasti ochrany a ľudských práv, generálny prokurátor a ombudsmanky, elity národa – kde ste?

Spojme sily na ochranu národa.

 

Elena

 

K diskusii jano npb  Áno, chcem uzáveru hraníc. Dôslednú.

Toto ešte nebola úplne najhoršia možná situácia, tá nás len tak bokom štrajchla, lebo ľudia by nám tu zomierali doma bezmocne pred očami. A boli by povinné práce. Úprimne, nie nechcem vedieť, koľkým ľuďom porušili ich práva a poodpájali ich z prístrojov, lebo ich potrebovali pre niekoho koho pokladali za perspektívnejšieho na prežitie. Alebo koľkých naň rovno ani nezapojili. Môže to byť skrátka ešte i horšie, ak sa tu dovlečú iné mutácie.

Máme dve možnosti – buď budeme uprednostňovať práva dovolenkárov a navláčia nákazu, takže pribudnúť môžu tisíce mŕtvych a škodu veľkého rozsahu  zväčšíme xnásobne. A my všetci budeme trpieť ďalej, nosiť respirátory a rúška,  kupovať dezinfekcie, znášať všemožné obťažujúce opatrenia. Alebo uzáverou zastavíme riziko. Nie je príjemná a ľahká ani jedna z možnosti, ale na výber veľmi nemáme. Po uzávere je nutná povinná karanténa pre každého cez hranice prechádzajúceho. Žiadna výnimka.  je to cena za bezpečný život ľudí tu, aby mohli byť otvorené obchody, aby nemuseli mať obmedzenia a nosiť rúška a povinne sa testovať.

Jednu alebo druhú cenu zaplatíme – nemáme na výber. A ja v mojom blogu kladiem otázku, že ktorú – či budeme všetci trpieť pre pár desiatok tisíc ľudí, ktorí sa prevláčajú hranicami a pre ich pohodlie. Alebo či v záujem nášho života a zdravia, nášho normálneho života tu obmedzíme prichádzajúcich o 15 dní povinnou štátnou karanténou – štátnou, lebo už sa ukázalo, že niektorí ľudia nie sú zodpovední. A žiaľ, stačí jeden, nezodpovedný. 

Problém je s dennými pendlermi, tí by mali byť povinne testovaní každý druhý deň priamo na hraniciach. Ostatní, vrátane politikov a akýchkoľvek iných osôb prichádzajúcich tu spojmi či autami či lietadlami, by mali prejsť povinnou karanténou.

Lebo zomierajú ľudia, a tí čo prežili budú mať mnohí zdravotné pocovidové následky. Narastá ekonomický problém rodín, aj škoda veľkého rozsahu štátu – kto ju raz spatí?

Namiesto filozofovania ako to nejde treba nájsť možnosti. Tovar možno prekladať i na hraniciach rovno, aspoň sa vyhneme neželaným migrantom, ktorí sa takto prevláčajú.  Alebo firma pošle pre kamión iného šoféra a ten pôvodný sa na hraniciach otočí s iným kamiónom. To by mali premyslieť odborníci.

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003137x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie