Založ si blog

Tááák 11. – Svet po covide. . .

Uvažovali ste o tom, aký bude svet po covide?

Nie, ešte po covide nie je – no poviem vám, že svet po ňom bude úplne iný.

Budú to ťažké časy.

 

Uvažovala som o tom, aké to bolo po skončení 2. svetovej vojny.

Vtedy ľudia cítili napriek hrozným stratám úľavu a s nadšením budovali krajinu. No nemyslím, že podobná situácia by nastala po covide. Obetavosť, láskavosť,  čestnosť a morálne hodnoty sa stali nedostatkovým tovarom. A vzájomná dôvera a úcta sa kamsi vytratili.

A na fb som pred chvíľou i paralelu k tej 2. svetovej vojne objavila

prevzaté z https://www.facebook.com/nastvanematky/photos/a.100189484694180/629070531806070/

Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „....."Nesmí do kin, hospod, ani parku. V nemocnicích musí ležet oddèlenè. Totéz se tyká návštevy kadernictví nebo pedikéra. Bude jim zakázána návšteva lázní a koupališt. Nesmí navštevovat sportovní zápasy ani se jich účastnit, budou jim vyhrazeny speciální úrední hodiny. Zákazy, omezení a narízení se budou rozširovat a současne s jejich nárüstem zostrovat dohled nad jejich dodržováním...." Toto není návrh na ochranu obyvatel proti covid a plánované narízení proti neočkovanym! To je vytah z protižidovskych vyhlášekz Némecka z roku 1939.“

Táto situácia má s tou druhosvetovou skutočne veľa podobného.

I vtedy podaktorí duševne vyšinutí mali  mocenské plány ovládnuť svet a zničiť masy ľudí, mali aj servilných sluhov a propagandu. A rovnako ako vtedy raz vinníkov potrestáme. Rovnako – povrazom.

Ibaže by sme mali konať múdrejšie a prezieravejšie, aby podaktoré štáty nemohli  kupčiť so zločincami o záchranu životov za výmenu  ich „vedeckého poznania“, ktoré získali utýravaním ľudí.

Nastane proces vysporiadania sa s vinníkmi.

Musí nastať, aby sa čierna kapitola ľudstva navždy uzavrela. A musia byť potrestaní vinníci, tvrdo a nekompromisne, pre dobro ľudstva.

Mali by sme sa poučiť z dejín –  žiadny zločinec by nemal uniknúť, tak ako sa to podarilo niektorým po 2. svetovej vojne.

 

Nechcem teraz ani zvažovať, že by sa niečo mohlo stať ľuďom očkovaným – že by mohli zomierať.

Lebo je to pre mňa príliš desivá predstava.

Nemohli by žiť medzi nami všetci tí očkovači a ich  rodiny, nemohli – neviem či si to uvedomujú a pripúšťajú. Nielen preto, že by sa  museli dívať  na zomierajúcich, že aj ich pričinením by prichádzali o život – to by podaktorí bez výčitiek svedomia zniesli. Ale preto, lebo v takom prípade tí očkovaní či ich blízki by sa vlastnoručne mohli vysporiadať s tými, čo to zavinili. A neviem veru kam by šli  všetci tí „spolupracovníci a spoluorganizátori zločinu proti ľudskosti“ – vrátane tých, ktorí priamo realizovali  a stále realizujú „vakcinovanie“.  Neposadali by do vojenského lietadlaako afghánski kolaboranti, veď kam by ich vyvážali, keď všade by boli masy rozhnevaných ľudí, túžiacich po spravodlivom potrestaní vinníkov?!

Nepomohlo by vykladanie ako boli oklamaní a že „len očkovali“. Nemyslím si, že hra na chudákov, ktorí boli oklamaní a zneužití „tými gaunermi“, im pomôže. Bude to ťažké pre nich a ich rodiny, lebo musia byť tvrdo potrestaní všetci spolupodielači na tomto závažnom zločine.

Ale – a hlavne – by mali mať dôvod na obavu organizátori zločinného procesu covidničenia vlastného národa v spolupráci s cudzou mocnosťou.

Odtiahnuť do „zahraničných letných sídel“ tiež asi nebude také ľahké, lebo jednak sa spolupráca pri trestaní zločincov zrejme bude medzinárodne koordinovať, a jednak masy naštvaných ľudí budú všade.

Nuž, ani na americké vrtulníky a stíhačky sa nemôžu spoľahnúť, že by ich ochránili. Ani anglická vláda, ktorá tak ochotne prisypávala peniažky do kešení „výskumníkom pri celoplošnom  testovaní u nás“ pre nich žiadny zázrak neurobí.

Presne tak, ako vyhlásil Harabín

– kvôli nastoleniu spravodlivosti bude nutné znovuobnoviť trest smrti a porušiť princíp retroaktivity

https://picuscapital.sk/zavedie-trest-smrti-harabin-sokuje-nemozno-ponechat-bez-trestnopravnej-zodpovednosti-caputovu-matovica-kollara-hegera-lengvarskeho-mikasa-a-spol/

Pochopenie nevyhnutnosti tohto kroku si vyžaduje schopnosť anticipovať. Predpokladám, že súčasťou procesu vysporiadania by bolo odnímanie majetkov aj ich rodinám, aby rodiny vinníkov nebývali v palácoch, s výsmechom oklamaným masám.

Nuž, budú niesť iba následky svojich činov – pokladám tento proces vsporiadania so zlom za správny.

 

Súcit mám veru skôr s nami ostatnými, ako s páchateľmi a spolupáchateľmi toho zla.

Bude to ťažké i pre nás – pretože situácia obrovského zločinu proti ľudskosti nám stavia jasnú hranicu nebyť súcitnými voči páchateľom. To nie je jednoduché, lebo mnohí máme snahu byť ohľaduplní voči iným, správať sa láskavo, a veriť, že i iní tak konajú.

Pred chvíľou som vešala na balkóne vypraté veci.

Chladnejší, ale priezračne číry vzduch, belaso-belasá obloha od horizontu k horizontu, lúče slnka prežarujúce pestrofarebné úbočia. Svet dýcha rozprávkovou krásou. Ťažko sa verí v takej chvíli, že kdesi kráča zlo…

Ibaže kráča.

Nie, nebude pre nás jednoduché trestať vinníkov, no bude to nevyhnutné.

Všetkých poznačí to, čím budeme musieť prejsť.

Budú to ťažké časy.

 

Elena

 

 

 

 

 

Ariadna 11. – Ach, cesty, prach ciest. . .

08.05.2024

Vietor duje od polnoci u nás šialene, možno aj prach ciest rozmetáva. A možno privieva prach spomienok, aby sme nezabudli na časy, ktoré boli. 8. máj k tým časom rozhodne patrí. Výročie ukončenia 2. svetovej vojny je dátum, ktorý by sme si mali pripomínať s najväčšou úctou. Lebo vojna je zlo. Každá vojna. Utrpenie, ktoré zažívali ľudia v časoch 2. svetovej vojny, je [...]

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

07.05.2024

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času. No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám. Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku [...]

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. . .

07.05.2024

Dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov https://myzahorie.sme.sk/c/23326738/vo-viacerych-skolach-opat-nahlasili-bombu.html?ref=najcpodcl Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde [...]

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Peter Pellegrini

Pellegrini: Stojíme pred zásadnou výzvou zabezpečiť mier na Ukrajine i v Európe

08.05.2024 18:54

Európski politici vrátane tých slovenských stoja pred zásadnou výzvou, a to zabezpečiť mier na Ukrajine a tým aj v Európe, uviedol Pellegrini.

Zelenskyj

Prelamuje Zelenskyj ľady? Orbána pozval na mierový summit

08.05.2024 18:30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa telefonicky porozprával s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,865
Celková čítanosť: 9045070x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív