Založ si blog

Krucinál 8. – Musíme prudko vylepšiť podmienky vo väzniciach. . .

No čo pozeráte, samozrejme že musíme – a rýchlo.

Komfortné polohovacie postele, jemné huňaté koberce, cely pretreté v nežných pastelových farbách. S chladničkou a mrazničkou, kuchynským kútikom na cele – a s bohatým výberom sortimentu dodaného bezplatne sponzormi. S bohatou knižnicou, nepochybne. Ach, a aby som nezabudla, hrejivý paplón s dutým vláknom, a teplá deka farebne zladená. No a biely písací stôl, ten tam rozhodne nemôže chýbať.

Čo sa vám nezdá? Azda ste si nemysleli, že si pôjdem sadnúť do nejakého na sivo pretretého kumbálu s kovovou posteľou???!!

A ja mám nápadov tejto vlády tak plné zuby, že sa dám radšej zavrieť, ako by som ich mala realizovať.

Pripomeňme si niektoré z nich:

  • Koncepcia prípravy obyvateľstva na obranu štátu je na Slovensku na svete.

Ja pre tento štát urobím presne toľko, ako robí on pre mňa. Toľko k mojej ochote podieľať sa na obrane vlasti.

  • Povinné práce na obzore, ak ochorie veľa pracujúcich.

Pri výpadku pracovníkov navelia okresné úrady ľudí na mieste, kde bude chýbať pracovná sila kvôli chorobnosti. Tak so mnou rátať nemusia, nebudem doplácať na následky niečiej nezodpovednosti.

  • Povinné „očkovanie“, s klamaním a zavádzaním ako bonusom.

Alebo vás, očkovanci, niekto pre očkovaním informoval, ako to výstižne povedal právnik Machala, autor petície proti povinnému očkovaniu

Lukáš MachalaOproti prípadom, kedy štát má oprávnenie podávať očkovacie látky proti určeným ochoreniam vo forme vyhlášky MZ SR č. 585/2008 Z.z., máme vysoko špecifický prípad očkovacích látok voči ochoreniu COVID-19. Všetky vakcíny proti COVID-19, ktoré sa používajú aj na Slovensku, sú totiž stále v štádiu klinického posudzovania a sú iba PODMIENEČNE schválené Európskou liekovou agentúrou, alebo Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv (ŠÚKL).

Oproti „klasickým“ vakcínam, sú to stále vakcíny v štádiu TESTOVANIA! Na túto skutočnosť netreba nikdy zabúdať, a to ako z medicínskeho, tak z právneho hľadiska. V prípade týchto očkovacích látok sa totiž občania, ktorí sa dajú očkovať, priamo aktívne podieľajú na klinickej štúdii jednotlivých vakcín, a teda sú teda vlastne testovacími – pokusnými subjektami procesu legalizácie jednotlivých vakcín.

https://skspravy.sk/slovensko/rozhovor/pravnik-vsetci-ockovani-su-pokusnymi-subjektami-procesu-legalizacie-vakcin/?fbclid=IwAR39KRS_FWigl7O1eNCl9fsSABMLkmq7aR3uENvQgNG7K3qplELDBwbLejw

Ak mávnete rukou, že to už dávno viete a nedošlo vám to ešte stále v plnom rozsahu,

tak právnik dopĺňa

Z tohto právneho postavenia im napríklad vyplýva sťažená možnosť poistenia sa v rámci rôznych poisťovacích produktov majetkového alebo životného poistenia.

Aj to ste vedeli, moji zlatí?

 

Vláda SR vyhlasuje, že zaviedla odškodnenie po očkovaní v prípade nežiaducich účinkov v priamom alebo nepriamom dôsledku podania vakcín. Dosť dobre nechápem, prečo naši vládni predstavitelia nepochopili doteraz princíp retroaktivity, a podľa mňa ani nemôžu byť takým právnym paškvilom zdravotníci zbavení zodpovednosti.  Ale to len na margo  – v skutočnosti ma na tom celom kroku najviac fascinuje čo za právnici storočia im takéto hlúposti spisujú. Lebo i študent práva v prvom ročníku by mal byť s princípom retroaktivity oboznámený podľa mňa natoľko, že by mu nenapadlo zostavovať nič retroaktívne. Byť ja na čele právnickej fakulty, na ktorej vyštudovali tí experti “ a la Kolíková“, zostavujúci tieto retroaktívne paškvily, tak zavriem brány školy a vyvesím čiernu zástavu.

 

A na margo tej právnej garancie odškodňovania, som proti tomu, aby sme kohokoľvek odškodňovali za následky očkovania z mojich daní. Lebo veď podaktorí tu poskakujú, že neočkovaní by si mali platiť liečbu covidu. Tak očkovaní nech sa skladajú sami za následky.

Ale som pokojná, lebo nepredpokladám, že by sa očkovaní v tomto štáte domohli nejakých odškodnení.

Jednak lekári idú v štýle „pred týždňom ste sa očkovali, a teraz máte rozhodený krvný tlak, takže musíte brať lieky? No ale veď vy ste pred rokom prekonali covid, to máte určite z toho…!“ Takže väčšina problémov sa v tomto smere zametie pod koberec.

A jednak, ak naivne veríte, že súdnou cestou sa domôžete u nás spravodlivosti, prečítajte si tento príbeh o pani Anne

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/05/14/draci-dych-8-pani-anna-a/

a skúste si odpovedať sami sebe na otázky, ktoré kladiem v závere tohto blogu o štvrťstoročí v linku

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/12/18/hrejivo-10-stvrtstorocie/

 

Bežia teraz informácie o ľuďoch, ktorí sa cez nejakú kuriozitu dostali do Guinnessovej knihy rekordov – pani Anna by mohla s tým štvrťstoročím a niekoľkými rozsudkami ÚS SR a i rozsudkom zo Štrassburgu o porušovaní jej práv, zrejme ašpirovať na zápis do nej. Túži niekto z vás prekonať jej rekord?

Veď ani ja nie.

Nezapojím sa do toho pokusu s vakcínou. Bodka.

A som zvedavá, ktorý hlupák by sa pustil do spoplatňovania zdravotnej starostlivosti neočkovaným. Lebo v prvom rade by si platiť za liečbu covidu mali tí, ktorí sa vytrepali na zahraničné dovolenky a došli stade nakazení. A je to hodne nebezpečný precedens v spoločnosti, ak to niekomu nedošlo. Sú to skrátka experti na pohľadanie, čo takéto nápady vymýšľajú.

 

Viete, ja sa ani nečudujem, že nejaký expertný tím tejto vlády zostavuje kadejaké nezmysly. Lebo nedovzdelaní ľudia celkom dobre nechápu absurdnosť a rozsah neodbornosti svojho postupu. Do funcií na ministerstvách sa podostávali mladí ľudia, ktorí nemajú dostatok ľudskej pokory a úcty k ľuďom a  povykujú potom po médiách o dezolátoch a tak podobne, a myslia si, že sú tým jednoducho úžasní. Nie, nie je to tak.

Skutočne sa v praxi znovu a znovu presviedčam o tom, aký pravdivý je ten psychologický výskum o uplatnení sa ľudí inteligentných v riadiacich funkciách a zdôvodnení, prečo sa na najvyššie posty nedostávajú – že kým vysoko inteligentní ľudia zvažujú rôzne možnosti postupu, ich výhody a riziká, príde hlupák a zrealizuje tú jedinú možnosť, ktorú je schopný vidieť.

 

Ako dobrý nápad vidím pri omikrone na pár týždňov januára a februára posedieť doma čo najviac každý, kto budeme môcť pracovať z domu. S tým zatváraním doma povinne pre ľudí nad 60 rokov vidím zopár problémov  – budú musieť obce a mestá zaistiť pre nich nakupovacie služby. A premyslieť, ako sa vyberú trebárs k lekárovi v tej dobe – lebo nie každý z nich býva v meste, a nie každý z nich má lekáreň dostupnú za rohom.

A na povinné práce  – tým sa nijako dlhodobo netajím – je potrebné naveliť tých, ktorí sa vláčili po zahraničných dovolenkách v rizikových krajinách a navláčali sem nákazu. Pekne podľa zoznamov RUVZ  môžu okresné úrady postupovať pri ich posielaní na miesta, kde vypadne priveľa pracovníkov, čo predpokladám pri omikrone nastane. Túžili po neobvyklých zážitkoch, môžu ich mať. Dúfam len, že taký intenzívny výpadok ľudí pre chorobnosť nenastane, lebo myslím že to môže spustiť lavínu problémov. No uvidíme.

 

Jedno je isté – nezávidím tejto vláde – lebo svojimi hlúpymi kúskami dohnala väčšinu ľudí ku takej hlbokej nedôvere, že už ani v opodstatnených prípadoch, ako je príchod omikronu, podľa mňa nebudú konať bezpečne. Verejnosť naštartuje i to, ak by sa na Slovensko snažili dotiahnuť bohviekoľko afgánskych migrantov z tých 40 000 Američanmi do Európy navláčených, ktorých prijatie údajne Mikulec prisľúbil na summite.  K tomu sa chystajú štrajkovať vládou za platy oklamaní učitelia  – čudujem sa, že už minulý rok nevybehli do ulíc – a rozzúrení zdravotníci, aj ďalší zamestnanci štátu sa nepochybne ozvú čoskoro – vyzerá to na horúcu jar…

 

Elena

 

K diskusii:  Strange uncle súcitím, rozumiem že to nie je jednoduché, najmä ak chodíš pracovať na turnusy  a dochádzaš domov za rodinou týždenne. No sú v živote morálne dilemy – a niet riešenie dobré pre všetkých. Tu sú na jednej strane váh dvojtýždňové karantény každého prichádzajúceho  s normálnym životom pre 5,5 milióna tu žijúcich. A na druhej strane váh je pohodlie každého prichádzajúceho bez kontrol, ktorých sú desiatky tisíc, no dopadmi dlhodobého a závažného charakteru pre 5,5 milióna ľudí.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003616x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie