Založ si blog

Krucinál 9. – Ach, srdcu blízke. . .

Nie, nejdem vám prezrádzať, čo je blízke môjmu srdcu. Srdcu pani prezidentky čo je blízke porozprávam.

 

Americká ambasáda poradila? 

Pozrite sa na ten pôvabný nápad, ktorý ju chytil za srdce – internet by rada vypla pre občanov Slovenska.

“Áno, na prvú a neanalyzujem ten výrok, ale je mi to nejakým spôsobom srdcu blízke. Súvisí to s tým, čo hovoríme, že ten devastačný vplyv sociálnych médií, šírenie bludov, dezinformácií, výmyslov, amaterizmu, jednak, že má priamy dopad na pandémiu ale jednak, že mám pocit, že to rozkladá spoločnosť zvnútra. A nie je to len môj pocit, rozprávame sa o tom aj s inými hlavami štátov, iných krajín,” odpovedala prezidentka.

https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-by-suhlasila-s-vypnutim-internetu-siria-sa-tam-bludy/2794310

Už len čakám, ked vyrobí nejakú brožúrku v štýle Mao-ce-tunga, plnú jej duchovne obohacujúcich myšlienok a tých jediných správnych demokratických názorov, ktorú by sme si všetci namiesto tej internetovej patológie povinne čítali každý deň ráno i večer.

No čo na to slušne dodať?

Pani z Hradu zjavne vyrába zo Slovenska všetkými silami krajinu, kde ľudia budú radi zomierať…

 

Ach, viac radosti nám urobil Ústavný súd SR – aj keď nevedomky. Vyložili nám ich práva ohľadne režimu OP a OTP. Ale i naše sú rovnaké, však?

Poučenie o tom, ako to s tými príkazmi a zákazmi z pohľadu expertov na právo v SR

https://www.dostojneslovensko.eu/zaujimavosti/318-z-ustavneho-sudu-sr-pre-vsetkych-obcanov-sr-rezim-op-a-otp?fbclid=IwAR1IT-plNqeegBGgqV6E1RvYeoLdRm5uej-coCn6MiNV5cnmcKBk50_q-bA

Na to niet čo dodať.

Takže najvyšší čas, aby začal konať generálny prokurátor vo veci porušovania práv.

 

Ale aby ste nepovedali – prezradím vám i niečo z toho, čo je blízke môjmu srdcu.

S kreatívnym nápadom prišiel minister Naď, že vraj  nás ide preškolovať v obrane vlasti.  Veru konečne má nejaký dobrý nápad – však najvyšší čas začať brániť našu vlasť a tento národ – veď pozrite čo stvárajú.

Vraj povinné očkovanie špekulujú ako zaviesť. A tie naše letiská Američanom „zapožičať“. Migrantov z Afghánska niekoľko tisíc vraj prislúbil Mikulec k nám podovláčať. Prezidentka o vypnutí internetu pre nás špekuluje.

No nie je najvyšší čas začať brániť vlasť a seba samých?

Dajaký kurz streleckej prípravy by sa hodil.

Teda, i keď som minule napísala, že brániť vlasť by som sa nehrnula, tak zavisí od toho, že pred kým, pravdaže – a strelecká príprava nie je na zahodenie. Pokojne sa hlásim do prvého kurzu.

Lenže v tomto sa Naď nerozhýbal ešte – to Česi organizujú pre občanov kurzy streleckej prípravy bezplatne už od leta

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/strelba-kurzy-strelecka-priprava.A210901_190834_domaci_frum

No dobre, prihlásili sa im zatiaľ len dvaja záujemcovia, ale verím, že u nás by sme sa tam nahrnuli. Predstavte si, oni sľúbili tým dobrovoľníkom streleckým i možnosť nosiť v mimoriadnych situáciách pri sebe viditeľne zbraň.

Predstavila som si v prvej chvíli, ako ťahám za sebou delo  – a už som chcela predstave takého výcviku zamávať. Však ako by som nosila tašku s nákupom, keby som delo obomi rukami vliekla? Tak som do vízie nahodila ľahký guľomet cez plece. No prosím, to by šlo.

Podľa toho článku v linku tí domobranci v Česku sa budú prechádzať s tou viditeľne okvačenou zbraňou napríklad pri povodniach, aby tam nikto nelúpil. To ma nenadchlo, však to na člnoch sa tam budú premávať, či sa brodiť tade budú? Ach, ja sa po výcviku s tým kvérom poprechádzam radšej mimo záplav.

Ale času dosť, premyslieť to, kde všade.

Vráťme sa ku srdcu prezidentky blízkemu.

 

Prezidentka mala nedávno preslov  o tom, čo jej srdcu je blízke.

Okamura reagoval…

https://picuscapital.sk/okamuru-nastval-prihovor-prezidentky-caputovej-takuto-tvrdu-reakciu-nikto-necakal/?fbclid=IwAR3r20dNDEJDVyV_zkLkbCCzerWDm4DVVvwD1gQ26Y_ejFk1-jVWMnQJanY

Největší výzva, které čelí Západ, je podle slovenské prezidentky Zuzany Čaputové vzestup populismu, extremismu a dezinformací, které prý rozdělují společnost. Ne, paní prezidentko, mýlíte se. Největší hrozbou pro západní civilizaci jsou neomarxisté a sluníčkáři, kteří chtějí rozbít národy a rodiny, a kteří chtějí kriminalizovat a zavírat do vězení lidi, co se chtějí bránit proti imigraci a islamizaci či sluníčkářské diktatuře. Neomarxisté jsou praví extremisté a dezinformátoři. Nikoli vlastenci, které se snažíte pošpinit.

Největší hrozbou je masová imigrace, v jejímž důsledku nám zde může vládnout nenávistný islám. Nenávist ve skutečnosti šíříte Vy, sluníčkáři, protože nenávidíte vlastní národy a vlastní lidi, chcete jim zavírat ústa a pokud ústa nezavřou, chcete je zavřít do vězení. Nenávist šíříte i podporou nenávistného islámu a imigrací, která znamená obrovský nárůst násilí, nenávisti a kriminality.

Šíří nenávist a dezinformace ten, kdo upozorňuje na to, že španělská a francouzská vláda za souhlasu bruselských elit mlátí protestující občany? Šíří nenávist, konspirační teorie a dezinformace ten, kdo upozorňuje na to, že USA rozvrátily mnoho států na Blízkém východě a že po nich zůstaly statisíce mrtvých a potoky krve?

Šíří nenávist ten, kdo varuje před islámským extremismem a islámským antisemitismem? Šíří nenávist ten, kdo tu nechce mít teroristické útoky a že nesdílí názor islámu, že ženy jsou podřadné bytosti?

Dezinformace šíříte Vy, když hovoříte o mírumilovném islámu či demokracii na Západě. Lež je dnes označována za pravdu a pravda za dezinformaci. Svět globalistů a neomarxistů je zvrácený, paní Čaputová.

My proti nenávisti bojujeme, a sluníčkáři nenávist šíří slovy i činy. „Opravdový voják nebojuje z nenávisti k tomu, co je před ním, nýbrž z lásky k tomu, co je za ním,“ napsal křesťanský vlastenecký spisovatel G. K. Chesterton a my s tím souhlasíme. My nebráníme svou vlast kvůli nenávisti k někomu, ale kvůli lásce k naší vlasti a k našim blízkým.

My nebojujeme za svou vlast kvůli nenávisti k imigrantům či sluníčkářům, ale kvůli lásce ke své vlasti a ke svému národu. Milujeme svou zemi. Její historii, kulturu, tradice, přírodu, sport, památky. Vlastí jsou pro nás naše krásné města s katedrálami, hrady, náměstími, univerzitami, parky a divadly. Vlastí jsou pro nás i malé vesnice se statky, baráky, chalupami, kostelíčky a Božími muky. Pole, louky, lesy, potůčky…

Vlastí je pro nás i ta hospůdka, kam chodíme se svými přáteli, nebo lavička v parku, kde jsme poprvé políbili svou první lásku nebo hřiště, kde jsme dali první gól. Nebo i to náměstí, kde jsme svojí mamince na pouti koupili perníkové srdce či pro svou holku vystřelili papírovou růži…

Vlastí jsou pro nás naši rodiče, naši sourozenci, naše celé rodiny, naši přátelé, naši sousedé, naši kolegové v práci… To vše je naší vlastí. To vše je to, co milujeme. To vše to, co budeme bránit do našeho posledního dechu a to, co si nenecháme nikdy nikým vzít. Toto vše je naše. Naše země musí být opět naše!

Nás, vlastence, motivuje láska, láska k naší zemi, našemu národu a našim blízkým. To sluníčkáři jsou poháněni nenávistí. Nenávistí vůči naší křesťanské civilizaci, nenávistí vůči naší vlasti a našemu národu, nenávistí vůči normálním rodinám a vůči naší kultuře, historii a tradicím. Být vlastencem je normální.

My nebráníme svou vlast kvůli nenávisti k někomu, ale kvůli lásce k naší vlasti a k našim blízkým. To my proti nenávisti bojujeme, a sluníčkáři nenávist šíří slovy i činy.

 

No a tým sa veľa vysvetľuje, povedal by Shrek.
Napríklad i to, prečo sa prezidentke nepáčia tie internetové vyjadrenia. Sú také nesúladné s tou správnou demokratickou filozofiou…
Elena

 

 

 

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8981658x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie