Založ si blog

Krucinál 11. – Salarabanda, šalabachtrabanda. . .

Ach, mrazák som odmrazovala – taká jednoduchá pomalá práca –  a tak kadejaké otázky mi pritom víria hlavou…

 

Nad týmito antigénovými testami uvažujem. Napadlo mi – nie sú toto tie testy pre psov?

Spomínate si, ľudia, pán vtedajší premiér Matovič nám o nich hovoril. Ja si to teda vybavujem už len matne – ale on hovoril že nejaké antigeňáky máme, ktoré on by ani psovi nedal tuším. No tak sa neminuli vtedy.

Uvažujte  so mnou teraz  – keď nám zaistila vláda antigénové testy, ktorými nás nútene testovali minulý rok – pod existenčnou hrozbou, spomínate si, že sme mali doklad o testovaní na 14 dní platný? A teraz vraj iba 48 hodín platia tieto antigeňáky.

Divné, nie?

No vidíte, však to nedáva logiku, že by to boli tie isté testy vtedy i teraz –  nebudú to teraz tie nekvalitné, čo spomínal Matovič že pre psy a niekto ich len vyhrabal, aby sa minuli?

Inak si to skutočne neviem vysvetliť.

 

No a nedávno ešte druhá otázka sa mi vynorila, ale za tú som hneď napísala ŠUKL.  Nestíhali mi odpísať, iste toho majú veľa, tak som i UVZ SR vo veci oslovila, lebo však to nie je sranda, ten omikron sa blíži. Tak chcem mať jasno, ako sa dobre chrániť – a dočítala som sa, že vraj FFP3 proti nemu chránia.

No tak chcem vedieť od kompetentných ako je to – či to je alebo nie je pravda. Lebo kebyže niekto taký hoax šíril, že FFP2 stačí, tak to nielen podľa Kolíkovej hoaxerského zákona by šiel sedieť. Ale i zámerné šírenie nákazlivej choroby zavádzaním verejnosti a s tým súvisiacu škodu veľkého rozsahu by mu mohli na krk prišiť.  No ked už máme generálneho prokurátora, ktorý vyhlasuje, že padni komu padni, no tak to by teda padol ten čo nakázal nosiť FFP2 národu, hoci vedel, že nefungujú na ten kovid.

 

 

 

 

Elena

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000007x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie