Založ si blog

Otázka dňa 8. – No hej, aj ja by som nakupovala. . .

Čo všetko nakúpil minister Naď som v minulom blogu dala – presnejšie, ani zďaleka nie všetko, len malú časť toho, čo v tomto roku nakúpil.

Ej, Ej, tvári sa tá Elena, že ona by nenakupovala – povedia si podaktorí…

Nie, kdeže, úprimne priznávam, že i ja by som nakupovala.

Pravdaže, úplne iné veci ako minister Naď.

 

Vitamínový balíček pre každého občana – sadu vitamínov na 4 mesiace by každý dostal k Novému roku. 

Prístroj point-of-care ultrasonografiu (POCUS) do každej nemocnice, aj každému ambulantnému lekárovi bezplatne – lebo by vďaka tomu prístroju mohli urobiť naozaj veľa dobrých vecí pre ľudí.

Týždenný rekreačný pobyt rodinám s postihnutým alebo inak vážne chorým členom  bezplatne v slovenskom rekreačnom zariadení.

 Bezdomovcov by som zatiahla do dobrovoľníckych aktivít – za účasť v nich by mali bezplatne celodennú stravu i ubytovanie.

 

Ale čo budem klamať, minula by som mojimi nákupmi určite viac peňazí ako minister Naď  za tento rok nazbrojil.

Lebo ja by som nakúpila pre ľudí kvalitnú zdravotnú starostlivosť. Nemocnicu v každom okrese – s plným a kvalitným vybavením, doplnila by som počty zdravotníkov štúdiom systematicky s plánovitou generačnou výmenou. Žiadne že tam vás dovezú do toľko  a hentam do toľko a žiadne doliečováky z nemocníc v okresoch. Áno, stálo by to viac – ale nezabúdajte, že ja by som mala tie miliardy zo zbrojenia, na ktoré by som dala presne 0, 00 eur. Lebo keby nás naozaj Rusi chceli napadnúť, tak tých 14 amerických  krápov by nás nezachránilo. Sú to skrátka zbytočne vyhodené obrovské peniaze.

Tým vzdelávaním zdravotníkov rozsiahlo by sa pozdvihlo aj školstvo – lebo pribudli by školy, pribudli by počty študentov i odbory na vysokých školách. Tie školy by mali pobočky i v regiónoch – zdostupnila by som vzdelávanie na jednej strane, a na druhej strane by som vdýchla život regiónom. Lebo mladí ľudia často odídu kamsi študovať, a už sa nevrátia domov. Takto by časť z nich v tom regióne študovala, a potom i zapustila korene.

No bolo by ešte o čom písať – veru i tých osem či desať miliárd, či koľko to vláda minula, by som vedela zainvestovať do nákupov. Príjmy ľuďom na dôstojný život, zeleň a kvety v prostredí, sebestačnosť potravín.

Bolo by do čoho tie peniaze dať.

Veru bolo…

 

 

Elena

 

 

K diskusii idemzvracat   Ďakujem za ponuku, no ja som už kedysi v úvode môjho blogu jasne dala hranicu, že na rozdiel od mnohých nemám bočné úmysly zviditeľniť sa a pobehnúť za korytom, a že jediné, čím sa riadim, je moje vlastné svedomie. Netúžim po moci a postavení, lákajú ma úplne iné veci.

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8937695x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie