Založ si blog

No toto 7. – Sulíkovi možno sochu postavia. . .

Teda nie je to ešte stopercentné, ale vysoko, vysoko pravdepodobné, že sa národ na tú sochu pre neho poskladá.

S tabuľkou Národ sebe.  Alebo žeby Vďačný národ?

Že prečo?

No pre jeho záslužný počin.

 

Veru, vyčítať síce Sulíkovi môžeme kadečo, ale asi to všetko pre mnohých vyváži tento počin – že kvôli nemu odíde Naď z vlády a politiky

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/238425-olano-vini-sas-aj-z-toho-ze-jaroslav-nad-chce-odist-z-politiky

Ako to v článku výstižne Naď povedal, nepáči sa mu, že niektorí politickí lídri uprednostňujú stranícke alebo osobné priority pred prioritami krajiny.

Veru, to sa nepáči ani mne – lebo nákupy vojenskej výzbroje náramne drahej a jej lifrovanie zadarmo na Ukrajinu, to by malo byť posudzované ako vlastizrada podľa mňa. Nemáme na základný chod nášho života mnohí pri týchto nákladoch zvýšených, pritom ideme do ešte horších čias – s rizikom rastu nezamestnanosti možným krachom výroby niektorých podnikov. Pretože naši ukrajinskí priatelia nám odstavili pre nás nevyhnutnú ropu z Ruska.

Vraj im Rusi nezaplatili na tranzit ropy.

 

No načo sú nám takí priatelia na Ukrajine, ktorí neberú do úvahy dôsledky ich konania pre nás? Nie sú pre nich dôležité naše záujmy a potreby, len naťahujú ruku, aby sme im dávali zadarmo naše veci ,pre nás samých potrebné, a ťažia z nás? Nie,nie, taký fenomén sa nenazýva priateľstvo, ale príživníctvo.

Viete, dnes nerobím priestor v mojom živote hocikomu.  A ani nechcem pomáhať hocikomu a za hocijakú cenu.

Nie, Ukrajincov nepokladám za našich priateľov.  Lebo ak nám náhle odstavenie ropy z Ruska spôsobí závažné problémy – a to tak spoločnosti, ako aj nám v nej žijúcim – tak niet dôvod hovoriť o priateľstve. Mali by sme si vyžiadať späť všetko, čo sme im darovali, vzhľadom na zlé a bezohľadné správanie obdarovaného voči darcovi.

 

Lebo Rusi platiť za prepravu chceli. V článku v linku

https://www.hlavnydennik.sk/2022/08/09/ukrajinci-zastavili-tranzit-ropy-cez-druzbu-odstavili-tak-aj-slovensko 

Transnefť uviedol, že platba za augustový tranzit, ktorú v júli zaslal firme Ukrtransnafta, sa vrátila späť na jeho účet. Spoločnosť Gazprombank, ktorá má platby na starosti, podľa agentúry Reuters uviedla, že peniaze sa vrátili kvôli reštrikciám zo strany Európskej únie.

 

Ja osobne si myslím, že to je nielen Zelenským samotným dopredu naplánovaný ťah – a čoraz viac začínam veriť tej konšpiračnej správe o zakúpených letenkách sa september za 40 miliónov eur pre ľudí, ktorí budú mať náramný dôvod stadeto utekať. A že bude dôvod utekať už práve vtedy.

A tak uvažujem, či sa tento národ rozhýbe, aby tí lumpi, ktorí nás okrádali, rozdávali a zapredávali, dostali spravodlivý trest.

Do septembra by sa ale dalo ešte kadečo odlifrovať – narobiť ešte väčšie zadĺženie budúcim generáciám Slovákov, poslať Ukrajine ešte niečo z toho zvyšku výzbroje.

Z tohto uhla pohľadu – ak by Naď dodržal slovo o svojom odchode a okamžite odstúpil, tak postaviť tú sochu z vďaky národa pre  Sulíka by bolo namieste…

 

Elena

 

 

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8981601x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie