Založ si blog

Kroky v tme 6. – Päťnásobne vyššie náklady za plyn?

Ideme podporiť Ukrajinu vo vojne s Ruskom odstavením ruského plynu?

Pred takýmto krokom bolo potrebné zrealizovať dôsledné odborné analýzy, koľko nás to bude stáť – ako to zvýši cenu plynu reálne pre občanov a pre firmy, ako to zvýši vykurovacie a výrobné náklady, aký dopad to bude mať na našu životnú úroveň.

Predpokladám, že vláda a ani naši vydarení spojenci v Bruseli sa neunúvali realizovať takéto analýzy – a veď načo? Oni majú dosť, ešte  si na platoch pridali výdatne „naši“ i „bruselskí“, a čo ich po nás?

 

Pri nezvyšovaní platov podstatným spôsobom – ani len infláciu nekompenzujú v tomto roku mnohým z nás –   je odstavenie ruského plynu pre nás vražedné.

A obávam sa, že i v prípade, ak by tento rok platy o niečo zvýšili, nedokázali by sme takéto vykurovacie náklady uniesť. Keďže podľa mňa väčšina Slovákov nedokáže anticipovať, budem konkrétna – pozrite si  obrázok z facebooku a prerátajte si, či dokážete zaplatiť toľkonásobne zvýšené náklady na vykurovanie.

Zdroj:

https://www.facebook.com/photo?fbid=5545457892180998&set=a.674189369307899

 

No čo, dáme tipovaciu súťaž – podľa vás

za prvé – vykurovanie takto zdražie iba v Rimavskej Sobote,

za druhé – vykurovanie takto zdražie iba v školách,

za tretie – doparoma, máme problém i my.

 

Čo budeme robiť všetci, ktorí takéto šialené náklady na plyn nebudeme vedieť platiť?

za prvé – prestaneme platiť dane a odvody, lebo veď najskôr musíme zarobiť sebe na dôstojný život, zaplatiť si šialené náklady na vykurovanie bytov, a až tak sa budeme  s kýmkoľvek o čokoľvek deliť, čo nepochybne spôsobí problémy ľuďom ktorí nepracujú, 

za druhé – odpojíme sa od plynu a v bytovkách budeme sedieť bez kúrenia ako ľadové medvede,

za tretie – nedovolia nám sa v bytovkách odpojiť od spoločného vykurovania a mnohí prídu o byty exekučne, lebo také vykurovacie náklady nedokážu platiť.

 

Myslím, že je načase začať otvorene hovoriť v tejto spoločnosti o tom, ako ideme situáciu riešiť. Ako nás zasiahne toho nenormálne zvýšenie cien vykurovania. Akým spôsobom nám vláda ide v tejto situácii pomáhať – lebo v prvom rade je to slovenská vláda, ktorá sa má starať o Slovákov, a až tak o občanov akejkoľvek inej krajiny.

Zahájme túto otvorenú diskusiu a hľadanie východísk skôr než naštvaní a zúfalí ľudia každému pokrikovačovi Slava Ukraine začnú pľuť do tváre.

 

Elena

 

P. S.: Ja osobne si myslím, že takéto zvýšenie cien plynu pre nás odpojením od ruského plynu napĺňa aj skutkovú podstatu trestného činu „vystavenia stavu núdze“. A že vinníkov by mala Generálna prokuratúra bezodkladne začať stíhať.

 

K diskusii palenque  Plne chápem, že nie každý sa zaujíma o geografiu, ale aspoň by ste nemali veriť všetkému v médiách napísanému – my nie sme Ukrajina.

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302156x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív