Založ si blog

Oooooch 11. – Nie je Leyenová ruský agent?

Dlho som uvažovala nad tým, ako je možné, že nám svojimi nápadmi narobila Leyenová s Európskou úniou za krátky čas podstatne viac škody ako Rusi svojim 20-ročným pobytom u nás.

Veď v EÚ by mali byť naši priatelia a mali by robiť všetko pre naše dobro, nie? A tiež, prečo sa nebránime – čo sme osprosteli?

Podaktorí vykladajú, ako nám Putin zavaril s tou vojnou na Ukrajine pri našich vysokých cenách potravín, plynu a elektriny, ale ja tam Putina  nevidím. Rada sa dám poučiť od múdrejších  – ale pravdaže faktograficky.

 

Tak ako je to s plynom?

Podľa mňa problémy s plynom máme preto, lebo sme sa rozhodli od ruského plynu odstrihnúť. A ak ma pamäť neklame, tak po Bruseli pobehoval medzi prvými – či rovno i s prvenstvom – náš premiér Heger, pokrikujúci ako sa máme okamžite od ruského plynu odstrihnúť. Hádam nechce povedať, že nemal zanalyzované dopady takého kroku na nás, keď ho začal tak vehementne presadzovať?!

Že by ho na to bol naviedol Putin?

 

A čo potraviny?

Máme chlieb drahší ako väčšina štátov, i tých, ktoré majú oveľa lepšie príjmy občanov.  A samozrejme sa to týka aj ďalších potravín i výdavkov. Začínam mať pocit, že sa tu každý snaží urvať čo najviac. Prečo máme ten chlieb, maslo a všetky tie ostatné veci drahšie ako tie krajiny, od ktorých máme o toľko nižšie platy? 

To azda nám Putin chce viac zle ako im?

 

No a tá elektrina – to sme implementovali Putinove príkazy, alebo legislatívu EÚ?

Článok v linku vám ozrejmí pár faktov

https://www.energie-portal.sk/Dokument/zakon-o-energetike-2022-108146.aspx

Rezort hospodárstva presadil čiastočnú dereguláciu cien energií, právnu úpravu akumulácie aj vstup nových účastníkov na energetický trh.

Zvýraznila som vám, kto je autorom – náš drahý Sulík – no tak si pekne položte otázku, čo ešte chcel dorobiť, keď sa tak vehementne hrabal späť do vlády, z ktorej dobrovoľne odišiel? Viete, že v rámci toho  deregulovania schválili zrušenie regulovaných cien pre koncových spotrebiteľov? Práve ku 1.októbru to nadobudlo platnosť, dovtedy sme mali ešte ceny regulované.

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2012/250/

Prečo vám títo zradcovia národa nepovedia pravdu?

Veríte tomu, že keď vytvárali Európsku sieť prevádzkovateľov prenosových sústav pre elektrinu  a prevádzkovateľov distribučných sústav Európskej únie, tak zostavovatelia nevedeli o tom, že sa my takýmto spôsobom poskladáme na drahú uzávierku jadrových elektrární Francúzska a Nemecka?  No,ak sa niekto chce takto priživiť na úkor niekoho iného, má to podľa mňa veľmi škaredé pomenovanie – vyžírka – a spojenectvom či priateľstvom to nazývať nemožno.

A čo poviete na toto?

https://www.trend.sk/nazory-a-komentare/nieco-nieco-ak-nemecko-dostane-svoje-dotacie-krajinam-eu-umozni-lacne-energeticke-dlhy?itm_brand=trend&itm_template=hp&itm_modul=trend_topbox&itm_position=1

Naši drahí spojenci Nemci? Sebe naryžovať z dotácií. Obrať nás o lacnú cenu energie a urobiť z nás ich „sponzorov“ – bez hanby a morálnych zábran.

To ich Putin na to nahovoril?

 

Poviem vám, Plán obnovy je ako mantra, ktorú podaktorí omieľajú – niečo ako – no dobre, radšej neuvediem príklad.

Ako k Plánu obnovy povedala prezidentka v článku

https://plus7dni.pluska.sk/domov/prezidentka-plan-obnovy-nie-je-vseliek-dari-vdaka-nemu-presadzovat-reformy

jeho súčasťou nie sú len medializované reformy, akými sú nová súdna mapa alebo optimalizácia siete nemocníc, ale aj plán investícií do železníc, obnova rodinných domov, reforma vysokých škôl a Slovenskej akadémie vied či dekarbonizácia priemyslu.

Došlo vám už konečne, koho pieseň Kolíková spievala pri tej „reforme“ súdnictva?

A takisto čia taktovka bola pri reforme zdravotníctva?!!!

Pravdou je, že hodne kritický článok vyšiel v marci minulého roka s názvom

Odborníci OSTRO KRITIZUJÚ Hegerov PLÁN OBNOVY: Je diskriminačný, doplatia na to pacienti

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/miliardu-eur-chcu-rozdelit-iba-trom-nemocniciam-doplatia-to-pacienti-tvrdia-odbornici

To bolo pred rokom.

A vyjadrenia teraz

https://mediweb.hnonline.sk/zdn/nazory/96044926-bohati-budu-mat-zdravotnu-starostlivost-a-chudobnym-ostanu-vybyvane-nemocnice-bez-lekarov?cx_testId=4&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=0&cx_experienceId=EXZPK4VT7Q3R#cxrecs_s

 

Niečo  z toho Plánu obnovy  sú i dobré veci. Ibaže je to taká podivná hra – lebo keď nesplníte všetky podmienky, nedostanete nič

https://plus7dni.pluska.sk/domov/vasakova-vladna-kriza-je-rizikom-pre-plan-obnovy-hre-je-1-6-miliardy-eur

A že tam zrejme niečo bude smrdieť, o tom svedčia aj slová v tom článku

problematická môže byť najmä oblasť školstva. SR pritom môže prísť o celú platbu, ak ktorýkoľvek z míľnikov nesplní. Je preto dôležité, aby strany súčasnej koalície podporovali prijatie potrebných zákonov.

„Vidím tam ako najkritickejšiu oblasť školstvo, kde môže v určitých prípadoch dochádzať k ideovým rozporom v rámci strán ešte stále súčasnej koalície,“ podotkla Vašáková.

Tak si položte otázku – čoho sa majú týkať tie zákony?

 

Ako z tohto marazmu vonku?

Prestať sa dať zneužívať. Nóri a Američania majú zisky za plyn podstatne vyššie ako minulý rok. Bez zábran na nás ryžujú, bez ohľadu na to, čo to s nami spraví. Na čo by nám boli takí „kamoši“? Ja nemám problém z môjho života vyhodiť bez zaváhania kohokoľvek, o kom si nemyslím, že sa ku mne správa čestne. A mali by sme to urobiť hromadne. Buď sme spojenci,a potom aj pre nás budú niečo robiť tí druhí a budú sa voči nám správať čestne a nezneužívajúco – alebo nie sme  spojenci, a potom choďte kadeľahšie, lumpi, tam sú dvere, okrádať sa nedáme.

Tiež máme právo vedieť, aká je miera zisku za tovar či službu, ktorú si kupujeme. Výrobca, dovozca, predajca – kto z nich aké % zisku má? Koľko na nás  zarobí SEPE, koľko zarobí výrobca – a kto vôbec má tých  66 % akcií SE??? Je to jedna konkrétna fyzická osoba. Je potrebné začať otvorene hovoriť o primeranej miere zisku z tovarov a služieb, o jej únosnosti. Opakovane hovorím, treba ponechať  maximálne tri percentá zisku. Komu sa to nepáči, nech nepodniká.

Vláda sa iba prizerá tomu, ako nám šialene rastú náklady na život. Ako čoraz viac živoríme, a melie, že nemôžeme zrútiť európsky trh s energiami.

Ale čo by sme nemohli? Nech sa zariadia ako vedia – ak neberú ohľad na nás, prečo by sme ho brali my na nich?

My sme nezačali, nech poďakujú špinavým ryžovačom.

A ako je to s pomocou občanom zo strany vlády? V predvčerajších správach zaznelo, že vraj o 20 či 25 eur mesačne na rodinu by mali vzrásť náklady na budúci rok za teplo. Nuž, i 25 eur je veľká suma pri tom všetkom raste životných nákladov. A ja neverím tomu číslu,  u nás sa kúri probugasom a náklady sú i tak vysoké, predpokladám ich výraznejší nárast.

 

A do toho marazmu drahých potravín, plynu a elektriny Leyenová ustavične prídáva protiruské sankcie. Doplácame na ne hlavne my, takže sú, pravdaže, protiruské asi tak, ako je materská dovolenka dovolenkou

https://ereport.sk/ursula-von-der-leyenova-kona-naozaj-v-zaujme-europy-alebo-plni-aj-ziadosti-niekoho-ineho/

Bidenova administratíva pritom opakovane požadovala, aby sa Európa odstrihla od ruskej ropy do 5.decembra tohto roku. Vtedy má vstúpiť do platnosti zákaz prepravy ruskej ropy po mori. Nielen že to vyzerá ako vyhovenie želaniu Ameriky, Leyenová ide ďalej – na ruskú ropu bude od tohto dátumu zavedený cenový strop.

 

No a Leyenovej vyhlásenie, že EÚ je pripravená na zimu lepšie než kedykoľvek predtým mi pripadajú ako výsmech v ituácii, kedy na pracoviskách zamestnancom i kanvice na vodu či mikrovlnku na zohriatie jedla pozakazovali

https://www.teraz.sk/najnovsie/leyenova-eu-je-pripravena-na-zimu-le/665693-clanok.html

Neviem či viete, že Ursula von der Leyenová je bývalá nemecká ministerka vo vládach exkancelárky Angely Merkelovej. Šéfovala rezortu pre rodinné záležitosti, neskôr ministerstvu práce a napokon obrany. Miesto predsedníčky eurokomisie zastáva od konca roka 2019. Podľa mňa by mala vedieť aspoň trochu realisticky hodnotiť veci pri toľkých funkciách, nie? Tak tá jej hláška mi pripadá ako  výsmech nám občanom.
Niekoľkonásobne vyššie ceny energií, potravín, životných nákladov máme, ale platov rozhodne nie. Možno by som doplnila tvrdo –

EÚ je pripravená na zimu lepšie než kedykoľvek predtým. Na úkor Slovákov.

A keďže nás zasypávajú správami,ako Ukrajincom vypadáva po ruských zásahoch energozásobovanie, je podľa mňa otázkou krátkeho času, kedy sa začneme s nimi hrdinsky deliť ešte i o elektrinu.

K tomu máme ešte naskladať obrovské peniaze na zbrojenie – keďže Naď daroval  náš ochranný systém Ukrajincom, a ako kriticky píše článok v linku – ten spojencami sľúbený na odkúpenie už odvliekli od nás a musíme  si kúpiť nejaký za ten nami darovaný???!!!!!

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/644656-sulik-neveri-nadovi-ani-nos-medzi-ocami-pri-patriotoch-podla-neho-zavadzal-a-klamal/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

 

A Leyenovej nápad, že Ukrajine ideme dávať 1,5 miliardy mesačne – tak to už ťažko akokoľvek slušne pomenovať. Sme zadĺžení ako nikdy doteraz, splácať to budú ešte naše vnúčatá, životné náklady sú zúfalé – a my ideme Ukrajine rozdávať miliardu a pol každý mesiac?!!!

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/644502-von-der-leyenova-eu-bude-davat-ukrajine-1-5-miliardy-eur-mesacne/

No ako dlho asi potrvá, kým zúfalí ľudia nabehnú do ulíc?

 

Čuduje sa niekto z vás, že po takýchto Leyenovej vyhláseniach uvažujem, či nie je Putinov agent?

 

Elena

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005127x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie