Založ si blog

Ticho a nahlas 7. – Správna strana dejín. . .

Stojíme na správnej strane dejín, uisťuje nás prezidentka, keď pchá táto vláda naše peniaze a zbrane Ukrajine.

Uverím tomu, keď budú potrestaní všetci zločinci, ktorí spáchali na Ukrajine Majdan v roku 2014.

 

Francúzi natočili hodinový film o Ukrajine v roku 2016 – dokumentárny – aj dve medzinárodné ceny zaň získali. Ako uvádza článok v linku

https://www.nitranoviny.sk/francuzsky-dokument-ktory-vas-isto-sokuje-toto-predchadzalo-ruskemu-vpadu-na-ukrajinu-video/

dokument získal 2. cenu – PRIX EUROPA Berlin, a 1. cenu – FICiP Argentína za najlepší dokumentárny film.

Ukraine, les masques de la révolution

Francúzsky dokumentárny film od režiséra Paula Moreira, ktorý oboznamuje divákov s udalosťami na kyjevskom Majdane vo februári 2014 a krviprelievaním v Odese v máji toho istého roku. Film trvá 55 minút a dáva priestor nielen tým, čo revolúciu riadili či súčasnému politickému vedeniu, ale aj tým, čo stáli so zbraňami v rukách v prvých radoch revolúcie (zástupcovia Pravého sektora a práporu Azov).

Ukrajina ho označila ako produkt ruskej propagandy, lenže nijako nevysvetlila, prečo tú ruskú propagandu produkovali aj samotní vrahovia z rozličných uhlov pohľadu. To sa asi ťažko vysvetľuje určite – sú to hodne škaredé fakty, Ukrajina by to mala rozhodne vysvetliť – alebo by sme mali medzinárodne riešiť tú genocídu a páchateľov by mal potrestať medzinárodný súd.

Príbeh je to desivý – skupina okolo 300 ľudí, vrátane žien, tehotnej ženy a detí sa ukryje do domu odborov. Ohorené tela v dome odborov na poschodiach kde nehorelo, znásilnené ženy, následne zavraždené a zapálené, ľudia čo prežili pád z okien budovy na zem dorážaní palicami a vrahovia sa zabávajú, prechádzajú a ziapu ten svoj „národný“ pokrik bez obáv z dôsledkov svojho konania. 

Filmový dokument si viete aj pozrieť, ak teda máte na to žalúdok, ja teda nie.

https://www.apar.tv/societe/tv/voir-ici-lexcellent-film-de-paul-moreira-que-le-regime-de-kiev-voulait-censurer/

Kebyže páchateľov súdi porota a sedím v nej, zdvihla by som ruku za ich obesenie už po prečítaní tých troch riadkov opisu, bez akýchkoľvek ďalších rečí k tomu..

 

Mali by sme si položiť otázku, či majú akékoľvek svedomie ľudia, ktorí to všetko zavinili. Či majú na svedomí iba krv Majdanu, alebo či to nie sú tí istí dirigenti, ktorí by mali čo vysvetľovať i pri iných zločinoch vo svete.

Teraz v piatok uplynulo 55 rokov od zločinu v My Lai

https://www.reflex.cz/clanek/historie/85772/vesnice-my-lai-pred-55-lety-spachala-americka-armada-svuj-nejvetsi-zlocin-za-celou-vietnamskou-valku.html

A ja chcem poukázať na jedno – že i v tej situácii sa našli traja odvážni a čestní ľudia medzi Američanmi, ktorí sa postavili proti zločincom na stranu nevinných vientamských civilistov a snažili sa ich chrániť.

Je smutná vizitka demokracie a spravodlivosti v USA, že ich za to potom Američania potrestali. Až po 30 rokoch sa dočkali spravodlivej rehabilitácie, jedného z nich dokonca posmrtne vyznamenali.

Nuž, ako vidíte, byť na správnej strane nie je to v živote o národnosti, o farbe pleti či vzdelaní, ale o tom, či ste alebo nie ste slušný a čestný človek. Či sa dokážete postaviť na stranu pravdy,

 

Hovoriť o tom, že sme na správnej strane, môžeme len v prípade, že nebudeme mlčať a prehliadať nijaké zločiny. Keď budú potrestané zločiny spravodlivo – tak zločiny bojujúcich strán v terajšej ukrajinskej vojne voči civilistom, ako aj zločiny a zločinci Majdanu.

Ako uviedol včera Armádny magazín v článku v linku

https://www.facebook.com/1942351935794365/photos/a.2628345020528383/6819166751446168

Komisia OSN uznala, že vojaci ozbrojených síl Ukrajiny strieľali a mučili ruských vojnových zajatcov. Uviedli sa dva príklady – vojnové zločiny v Malej Rogani v Charkovskej oblasti a v Dmitrovke v Kyjevskej oblasti (v marci 2022). OSN tiež priznala, že ukrajinské delostrelectvo zasiahlo vlastných civilistov kazetovou muníciou. Okrem toho komisia potvrdila, že ukrajinské ozbrojené sily používajú zakázané protipechotné míny a ostreľujú materské školy, trhy a obytné oblasti.

 

Na správnej strane dejín budeme, keď nebudeme prehliadať znaky fašizácie, ani tolerovať fašistické symboly.

Ak sme na správnej strane dejín, potom prezrieme všetkých Ukrajincov u nás a každého z nich, kto má vytetovaný nejaký hákový kríž či iný fašistický symbol, potrestáme podľa našich platných zákonov zakazujúcich túto symboliku, alebo ho bezodkladne vyvezieme do jeho vlasti.

 

Elena

palenque  A tých ste u nás videli? Sú tu ubytovaní ako odídenci – kde, prosím Vás?

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8998965x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie