Založ si blog

Pravdivo 6. – Ako som mrzko s charitatívnym spolkom diskutovala. . .

Veru, mrzko som im pravdu do očí natrela. Pravda oči kole a nevonia.

A ako charitatívny spolok sa vidia iba oni.

Inak sa označujú ako MODRÍ.

 

Jedna kniha hovorí že RAZ NESTAČÍ – teda kniha má na mysli, že nestačí byť šťastný iba raz v živote. Ale zdá sa mi, že i Modrí sa chopili tohto hesla a nestačilo im raz neplechu ľuďom narobiť a partia sa dala zasa dokopy. Tému reverzných hypoték, ktorú núkajú ako spasenie pre dôchodcov, som už nedávno v blogu skritizovala,

Ale vraciam sa k nej opäť, lebo zjavne hnusnosť toho nápadu mnohí nepochopili.

Spomenutý charitatívny spolok vykladá predvolebne, ako zlepší dôchodcom životnú úroveň pomocou reverznej hypotéky, t. j. toho že dôchodca počas svojho života predá svoju strechu nad hlavou banke.

Myslí si niekto z vás, že banka by odkúpila ten byt alebo dom za trhovú cenu? No vidíte  – isteže nie. Odkúpila by ho pod cenu a potom by ho ďalej prenajímala alebo predávala so ziskom, prečo by to inak robili?

Takže dôchodcu samotného by okradli na cene jeho bývania, ktoré by predal banke. A potom by okradli (pardon, mali by zisk po kapitalisticky) i z toho, kto by to bývanie od nich bral do prenájmu alebo odkupoval.

Takže za mňa charitatívny spolok s mínusovou hodnotou. Banda špekulantov, ktorí sa neštítia okradnúť tých najslabších – dôchodcov.

Na svojom facebooku dávajú Modrí článok z denníka N, kde sa uvádza, že kriticky sa postavili k tomuto nápadu len Jednota dôchodcov Slovenska a Smer – SSD

https://dennikn.sk/3491258/kto-a-ako-bude-pomahat-dochodcom-na-slovensku/?fbclid=IwAR172_yRNkjD-0NAiLskX318EWctL5UHVq5P0YgwMRSw5VPbNsZdebXOEpM

Ostatní ho podľa mňa nepochopili.

Nuž, aj ja sa k tomu nápadu staviam kriticky, lebo otvorene si povedzme, že dôchodcovia si na dôchodky naskladali. Na slušné dôchodky, ak poctivo celoživotne pracovali. Takže poďme – naši drahí ekonomickí experti – prerátajte verejne koľko odvedie do „solidárna“ človek, ktorý prispieva celoživotne  svojimi platbami poistných odvodov  z priemernej mzdy. Koľko rokov dôchodku a v akej výške si tam naskladal? Vraj by dôchodcom mali prispievať deti zo svojej mzdy – no ale to by tie mzdy museli byť úplne inakšie, že?

Alebo že by si vraj mohli potom to bývanie odkúpiť od banky príbuzní dôchodcu. To ako vážne?

Zdá sa mi, že Modrí budú čochvíľa naozaj modrí, keby ten nápad do praxe zaviedli a zopár ľudí by tým keťasením s ich rodičmi a rodným domom naštvali.

 

A tak som takto mrzko diskutovala s tým pseudocharitatívnym spolkom na tom ich fb pod článkom – pravdu o tom ich nápade som im napísala

Dôchodcovia si platili poistné odvody, za ne by mali dostávať taký slušný dôchodok, aby si nemuseli predávať počas života strechu nad hlavou. Ak štát nemá dosť peňazí, tak ich nemá nie na dôchodky – lebo na tie si ľudia peniaze vkladajú – ale na šialené zbrojenie, na dávky pre nezamestnaných, a samozrejme na miliardové pomoci Ukrajine. Takže pouvažujte, ako budete pomáhať uvedeným skupinám – lebo občanmi platené sociálne a zdravotné odvody štát zaväzujú plniť si povinnosti vyplácať slušné dôchodky, a nie okrádať dôchodcov čoraz viac.

No a ešte raz som tam prispela mojim názorom doplňujúco

Modrí úplne postačí, ak sa bude účtovať čestne to, čo ľudia navkladajú do POISTNÉHO dôchodkového systému za desaťročia práce. Žiadnych 95 %, žiadne podvody voči čestne platiacim ľuďom. Takže uvažujte, z čoho uživíte dlhodobo nezamestnaných – môžete ich zamestnať na draho sponzorovaných miestach pre zahraničných robotníkov v súčasnosti. A zbrojiť nemusíme, nikto okrem Rusov (vraj oni majú také plány podľa našich médií) nás napadnúť nechce, a keď bude Ukrajina v NATO, tak tade z Ruska ani myš neprekĺzne k nám – takže ušetríme. No a pomoc na obnovu Ukrajiny – tak na tú skutočne nemáme, ale možno vymyslíte nejaký spôsob, ako im pomôžete bez našich peňazí – lebo tie potrebujeme pre dôchodcov u nás. 

 

Ale diskusia to teda nebola, lebo Modrí sa modrejú viac ako dnešná upršaná obloha, ale hlavne čušia, keď im nanesiete pravdu do očí…

 

 

Elena

 

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,855
Celková čítanosť: 9011488x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie