Založ si blog

Pravdivo 5. – O „dezolátoch“. . .

Ak uvažujem, že čo bude po voľbách, cítim sa smutne.

Na fb je viacero skupín s použítím slova „dezolát“ a ja si uvedomujem, akú paseku robí takéto dehumanizovanie v spoločnosti. Aj keď Synonymický slovník slovenčiny používa viac významov, a slovo bolo používané pôvodne v Česku (ako som sa dozvedela na internete vzniklo údajne v Pardubiciach), tak jeho použitie u nás sa spojilo s progresívnymi a liberálnymi stúpencami a ich nenávistným postojom voči ľuďom s odlišným názorom. Je mi až nevoľno pri predstave, že by takíto ľudia mali akýmkoľvek spôsobom vo voľbách uspieť.

Akí patologickí sú asi tvorcovia takýchto facebookových skupín, a propagátori takýchto označení? Odborne by som za týmto konaním hľadala psychopatiu. Koľkých naivných ľudí nainfikujú svojou patológiou? A sú tí ich voliči iba naivní ľudkovia chabejšieho rozumu s nízkou osobnou zrelosťou, alebo v skutočnosti majú niečo podobne patologické v sebe aj sami? Čudujem sa, že sa odborníci nepostavia a nebojujú proti tejto patológii – prinajmenšom vydaním odborného článku k veci, ktorý by objasnil riziko tejto komunikácie. Pretože podľa mňa používanie tohto dehumanizujúceho označenia v spoločnosti by malo byť trestané rovnako ako kreslenie hákových krížov.

Nijako ma neteší, že s ľuďmi, ktorí používajú takýto slovník, máme žiť v jednej spoločnosti a myslím, že skôr či neskôr táto dehumanizačná tendencia v spoločnosti spôsobí problémy.

Som si istá, že každý z tých, ktorí tento pojem v spoločnosti použili ako verejní činitelia, by mali byť trestne stíhaní.

 

Elena

 

P. S.: Mimochodom – dezolát a dezolé sú významovo nie totožné slová, ale to je tak, keď francúzske slová používajú pseudointelektuáli, ktorí neovládajú francúzštinu.

 

K diskusii štrkáč, zlatko, ako vždy vedľa. Ja pracujem celoživotne, ani deň som nebola bez práce – a tak prirodzene mám výhrady voči celoživotne nezamestnaným, ktorí si zadovážia desať či viac detí – rada si dám od nich vysvetliť, akým spôsobom ich chceli uživiť. Ty ich nazývaš sociálne vylúčení – ale človek môže byť aj fialovo bodkovaný, bez práce nemôže dosiahnuť dobrú životnú úroveň (s výnimkou ZŤP a dôchodcov, ale tí už odpracovali). Ivermetínu fandím doteraz, a iba Tebe prezradím, že Groprinosin občas beriem preventívne a veru by som preventívne brala aj Ivermectin, keby ho tu lumpi zdostupnili bez viazanosti. Vláčenie infekcie zo zahraničia bola nezodpovednosť, lebo sa nákaza šírila, rovnako ako vakcinovanie naivných občanov bol zločin – nijako sa netajím tým, že očakávam procesy so zločincami a aj vešanie podaktorých v rámci rozsudku tribunálu. A dezolé píšem presne tak, ako ho používajú naši fb experti, poslovenčili si ho – a aby sme sa  vrátili k tej pracovnej téme – skutočne by osm chcela vidieť, či tak aktívne zarezávajú v práci, ako na fb šalabachtrujú.

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9009863x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie