Založ si blog

Pravdivo 7. – Ako v Poprade dôchodcu okradli. . .

Nuž, v blogu som písala v stredu o žobrajúcich deťoch popoludní pred obchodným domom Fórum v Poprade, ktoré som priamo zažila.

Dnes píšem o útoku troch lumpov, ktorí v Poprade 80-ročného dôchodcu idúceho pokojne mestom  s barlou počas bieleho dňa napadli a okradli.

Správu o tom uvádza článok v linku, odkiaľ som prevzala túto fotku a kde nájdete aj ďalšie fotografie z prepadu

https://www.topky.sk/cl/10/2566791/Brutalny-pripad-z-Popradu–Traja-muzi-okradli-nevladneho-dochodcu–80–a-nechali-ho-lezat-na-chodniku-

Najmladší z lumpov má len 14 rokov, ako uvádza spomenutý článok a zjavne vidíte aj na fotke.

Som zvedavá a otvorene sa pýtam, či  a ako budú potrestaní rodičia toho 14-ročného lumpa, ktorý evidentne by ešte mal byť pod dohľadom rodičov. 

Aj ako budú potrestaní tí dvaja dospelí lumpi, ktorí toho pána obkradli.

Budem prípad tvrdo komentovať.

Verí niekto z vás, že títo ľudia sa stanú čestnými a platnými členmi spoločnosti, a bude z nich spoločenský osoh?

 

Opakovane poukazujem v mojom blogu na skutočnosť, že štát ťahá čoraz viac od tých, ktorí poctivo pracujú a prispievajú. a nevidím jeho snahu nejako jasne nastaviť hranice ľuďom, ktorí iba berú.  Nie je podľa mňa v poriadku predlžovať pracujúcim vek odchodu do dôchodku, ak máme v štáte ľudí, ktorí ani slamku nepreložia a spokojne žijú z dávok celoživotne. Neviem o krajine, kde by nezamestnaní žili v blahobyte.

Niektorí hovoria o sociálne vylúčených spoločenstvách a snažia sa to navliecť na etnickú nôtu. Ibaže povedzme si úprimne – skutočne je neochota ľudí kamarátiť sa s podaktorými spoluobčanmi znakom ich rasizmu? No podľa mňa nie – vy azda túžite mať za kamaráta 17x súdne trestaného človeka? Ja v žiadnom prípade nie, ani keby mal zelené uši a žltý nos. Nie je to o farbe pleti, ale o tom, akým spôsobom ten človek žije.

Nuž, a pravda je taká, že mnoho dlhodobo nezamestnaných ľudí u nás o prácu nemá záujem, takže skutočne netuším z čoho by mali mať dobrú životnú úroveň. Štát by ich mal tlačiť do práce, aby sa ich život zlepšil a získali pracovné návyky. Namiesto toho sa úspešne poflakujú niektorí, a keďže nemusia ísť do práce v skorom ráne ako mnohí z nás a celý deň robiť, majú energie až-až. Voľného času tiež vyše hlavy. Nuž a tak robia darebáčiny. Každý človek u nás by mal mať jasno, že životnú úroveň získa iba čestnou prácou.

Ak im štát chce prispievať ešte platbami ako „energeticky chudobným“, tak v podstate iba podporuje rast nespravodlivosti – lebo veď poctivo pracujúci zaplatia zvýšené náklady a nepracujúci nemusia ani prstom pohnúť, ich rast energií trápiť nebude.

 

Mám dosť takého systému, v ktorom sa namiesto poctivej práce vypláca byť lumpom a povaľačom.

 

Elena

 

K diskusii  lavida  Som za dôsledný výskum problematiky, aby sme niektorým nekrivdili. Rada si ten výskum pozriem. Mňa už jednoducho prestali baviť kecy, ako máme pomáhať a pomáhať. Aj my poctivo pracujúci máme práva – nemôžeme jedni ustavične drieť a drieť, druhí sa pohodlne váľať s natiahnutou rukou.

mirsa – Nečítate pozorne – ide o kamerové záznamy, prevzaté TV Markíza a zverejnené  v článku v linku.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9008642x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie