Založ si blog

V mene Loly 11. – Nedovoľme, aby asociáli zabili aj tohto psíka. . .

Keď spomíname na svojich blízkych, niektorým z nás sa popri ľudských tvárach vynárajú aj tváre domácich miláčikov. Naši zvierací priatelia, ktorí nás sprevádzali v čase.

U mňa sú tieto spomienky úzko poprepletané – starý otec kŕmiaci na dvore našu dogu Lorda, či stará mama ohrievajúca na sporáku mlieko mačiatkam.

Je to tak, ak niektorí spomíname na roky, ktoré sme prežili, sprevádzajú nás nimi nielen kroky našich blízkych ľudí, ale i drobné stopy labiek.

 

A tak ma v nadráne zdvihla k dračiemu plameňu zúfalá výzva Slobody zvierat.

POTREBUJEME VAŠU POMOC: RVPS LM necháva už mesiac trpieť psa uviazaného na krátkom lane na wc! Prosíme napíšte na RVPS LM, a požiadajte MVDr. Jána Stupku o okamžitú záchranu psa v zmysle veterinárneho zákona a vyhlášky o ochrane spoločenských zvierat. Mail priamo naňho tu: riaditel.LM@svps.sk

A tu sú telefonické kontakty:

O ČO IDE? Pred mesiacom ste nám nahlásili staforda v Lipt. Trnovci u asociálov nepretržite zatvoreného v dome na WC a ešte aj uviazaného na veľmi krátkom lane. Bez pravidelného prísunu vody a jedla. Je vychudnutý a apatický, trpí… Hneď vtedy poslala naša LPK podnet na RVPS Lipt. Mikuláš a žiadali sme urgentné riešenie situácie. Napriek tomu tam doteraz neboli a nie je jasné, kedy „stihnú“ ísť. Inšpektorka prípad telefonicky urgovala, RVPS odpovedala, že ešte ísť nestihli, lebo ľudia sú PN… Na otázku, v akom časovom horizonte kontrolu spravia, vraj nevedia, že keď budú môcť, pôjdu… Pripomenula im, že pes sa z polmetroveho lana celý mesiac nepohol!

Ďakujeme za vašu pomoc a veríme, že sa psíka podarí čo najskôr vyslobodiť z toho pekla.

 

To je on. Prosím vás, pomôžme tomu psíkovi zachrániť život – oslovujte toho riaditeľa.

Ja osobne som poslala pred chvíľou pánovi riaditeľovi žiadosť o stanovisko, tak ak sa vyjadrí, zverejním ho tu dodatočne.

 

Písala som pred časom o šteniatku Borke, ktoré už nežije.

Zápisky z mŕtveho útulku na fb pred časom napísali:

Borka, šteniatko z nášho plagátu, si už nehľadá ten najlepší domov. Je mŕtva. Zabila ju naša ľahostajnosť. Dopustili sme, že bola vrátená do podmienok, o ktorých sme vedeli, že sú zlé. Majiteľom, o ktorých bolo všeobecne známe, že zviera je pre nich len hračkou.

 

 

Hovorilo sa o škaredom príbehu, v ktorom vraj spoluobčania týrali šteniatko. Malo skončiť v útulku a malo byť v bezpečí, keby ho pracovník útulku nevrátil spoluobčanom a šteniatko neprežilo. Požiadala som útulok o vyjadrenie k príbehu, nevyjadrili sa. Ja rozumiem tomu, že ten zamestnanec útulku sa asociálov bál. Chránil radšej svoj život ako život šteniatka. Viete, keď chcem, tak viem – takže vám prezradím, že páchatelia sú asociáli z dedinky revúckeho okresu, zrejme ešte aj v súčasnosti v podmienke, s tromi deťmi, známi krádežami v supermarketoch a fyzickými útokmi. No prečo im nezveriť nazad už nimi týraného psa, že?

A cynicky dodávam – k najnovšiemu návrhu pani Radičovej a jej proliberálneho „tímu odborníkov“ – áno, áno, treba vziať rodičovské dôchodky ľuďom, ktorých deti poctivo pracujú a vytvárajú hodnoty pre spoločnosť – a dať to rodičom „za vychované dieťa“, aby tí „chudobní a zraniteľní,“ t. j. nepracujúci rodičia s nepracujúcimi deťmi neboli diskriminovaní, však???!!

Neviem, či enviromentálna polícia, ktorá prípad začala prešetrovať, už konečne s vrahmi šteniatka – s asociálkou Mišou a jej rodinou – urobila  nejaký poriadok, ale zrejme nie. moja trpezlivosť  –  no akosi ju už v tejto chvíli nevidím.  Každý takýto príbeh ma viac a viac vedie k tomu, že si kladiem otázky, či skutočne chcem podporovať z mojich daní a odvodov takýto solidárny systém.

 

Borke sme život nedokázali zachrániť. Prosím vás, pomôžme Slobode zvierat aspoň tomuto psíkovi zachrániť život – oslovujte toho riaditeľa RVPS LM.

 

Elena

 

K diskusii luna5  Keby štát z našich daní a odvodov nedával asociálom čoraz viac na pohodlný život, nepribúdalo by ich geometrickým radom a ani potreba riešiť týrané zvieratá by nebola taká obrovská.

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9301390x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív