Založ si blog

V mene Loly 11. – Nedovoľme, aby asociáli zabili aj tohto psíka. . .

Keď spomíname na svojich blízkych, niektorým z nás sa popri ľudských tvárach vynárajú aj tváre domácich miláčikov. Naši zvierací priatelia, ktorí nás sprevádzali v čase.

U mňa sú tieto spomienky úzko poprepletané – starý otec kŕmiaci na dvore našu dogu Lorda, či stará mama ohrievajúca na sporáku mlieko mačiatkam.

Je to tak, ak niektorí spomíname na roky, ktoré sme prežili, sprevádzajú nás nimi nielen kroky našich blízkych ľudí, ale i drobné stopy labiek.

 

A tak ma v nadráne zdvihla k dračiemu plameňu zúfalá výzva Slobody zvierat.

POTREBUJEME VAŠU POMOC: RVPS LM necháva už mesiac trpieť psa uviazaného na krátkom lane na wc! Prosíme napíšte na RVPS LM, a požiadajte MVDr. Jána Stupku o okamžitú záchranu psa v zmysle veterinárneho zákona a vyhlášky o ochrane spoločenských zvierat. Mail priamo naňho tu: riaditel.LM@svps.sk

A tu sú telefonické kontakty:

O ČO IDE? Pred mesiacom ste nám nahlásili staforda v Lipt. Trnovci u asociálov nepretržite zatvoreného v dome na WC a ešte aj uviazaného na veľmi krátkom lane. Bez pravidelného prísunu vody a jedla. Je vychudnutý a apatický, trpí… Hneď vtedy poslala naša LPK podnet na RVPS Lipt. Mikuláš a žiadali sme urgentné riešenie situácie. Napriek tomu tam doteraz neboli a nie je jasné, kedy „stihnú“ ísť. Inšpektorka prípad telefonicky urgovala, RVPS odpovedala, že ešte ísť nestihli, lebo ľudia sú PN… Na otázku, v akom časovom horizonte kontrolu spravia, vraj nevedia, že keď budú môcť, pôjdu… Pripomenula im, že pes sa z polmetroveho lana celý mesiac nepohol!

Ďakujeme za vašu pomoc a veríme, že sa psíka podarí čo najskôr vyslobodiť z toho pekla.

 

To je on. Prosím vás, pomôžme tomu psíkovi zachrániť život – oslovujte toho riaditeľa.

Ja osobne som poslala pred chvíľou pánovi riaditeľovi žiadosť o stanovisko, tak ak sa vyjadrí, zverejním ho tu dodatočne.

 

Písala som pred časom o šteniatku Borke, ktoré už nežije.

Zápisky z mŕtveho útulku na fb pred časom napísali:

Borka, šteniatko z nášho plagátu, si už nehľadá ten najlepší domov. Je mŕtva. Zabila ju naša ľahostajnosť. Dopustili sme, že bola vrátená do podmienok, o ktorých sme vedeli, že sú zlé. Majiteľom, o ktorých bolo všeobecne známe, že zviera je pre nich len hračkou.

 

 

Hovorilo sa o škaredom príbehu, v ktorom vraj spoluobčania týrali šteniatko. Malo skončiť v útulku a malo byť v bezpečí, keby ho pracovník útulku nevrátil spoluobčanom a šteniatko neprežilo. Požiadala som útulok o vyjadrenie k príbehu, nevyjadrili sa. Ja rozumiem tomu, že ten zamestnanec útulku sa asociálov bál. Chránil radšej svoj život ako život šteniatka. Viete, keď chcem, tak viem – takže vám prezradím, že páchatelia sú asociáli z dedinky revúckeho okresu, zrejme ešte aj v súčasnosti v podmienke, s tromi deťmi, známi krádežami v supermarketoch a fyzickými útokmi. No prečo im nezveriť nazad už nimi týraného psa, že?

A cynicky dodávam – k najnovšiemu návrhu pani Radičovej a jej proliberálneho „tímu odborníkov“ – áno, áno, treba vziať rodičovské dôchodky ľuďom, ktorých deti poctivo pracujú a vytvárajú hodnoty pre spoločnosť – a dať to rodičom „za vychované dieťa“, aby tí „chudobní a zraniteľní,“ t. j. nepracujúci rodičia s nepracujúcimi deťmi neboli diskriminovaní, však???!!

Neviem, či enviromentálna polícia, ktorá prípad začala prešetrovať, už konečne s vrahmi šteniatka – s asociálkou Mišou a jej rodinou – urobila  nejaký poriadok, ale zrejme nie. moja trpezlivosť  –  no akosi ju už v tejto chvíli nevidím.  Každý takýto príbeh ma viac a viac vedie k tomu, že si kladiem otázky, či skutočne chcem podporovať z mojich daní a odvodov takýto solidárny systém.

 

Borke sme život nedokázali zachrániť. Prosím vás, pomôžme Slobode zvierat aspoň tomuto psíkovi zachrániť život – oslovujte toho riaditeľa RVPS LM.

 

Elena

 

K diskusii luna5  Keby štát z našich daní a odvodov nedával asociálom čoraz viac na pohodlný život, nepribúdalo by ich geometrickým radom a ani potreba riešiť týrané zvieratá by nebola taká obrovská.

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 21:03

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9027813x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív