Založ si blog

Čas šancí 4. – Koniec právneho štátu – dram, dam, dam, dam. . .

Opozícia donútila Fica ustúpiť podľa Šimečku a pokračovanie protestov ohlásil podľa článku v linku

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/694940-opozicia-prinutila-fica-ustupit-tvrdi-simecka-ohlasila-dalsie-protesty-proti-promafianskemu-balicku/

 

Koniec právneho štátu nastane, ak zrušíme špeciálnu pokuratúru a jej jedinečného predstaviteľa Lipšica – pokrikovali postávači v uliciach.

Veď hej, nastal by koniec právneho štátu, prisvedčím im otvorene – keby tu nejaký právny štát bol býval.

Ten u nás skončil prinajmenšom vo chvíli, keď minulá vláda pokrivila zákon, aby sa Lipšic ako právoplatne odsúdený človek mohol stať špeciálnym prokurátorom.

Teda nie že by nebol špeciálny, ja mám u neho výhrady len voči druhej časti toho pojmu.

 

O jeho špeciálnosti pochýb nieto – je tých jeho špeciálností viac ako dosť – hovoril o nich aj Zoroslav Kollár

https://www.youtube.com/watch?v=OoXISWgU0KI&t=1s

a to ešte zďaleka nie všetky popísal. Keď som videla, ako prebiehalo podľa jeho popisu riešenie prípadu, kde Lipšic usmrtil pána pri autonehode, tak ma neskutočne prekvapila slovenská justícia.

Myslela som, že hlbšie dno, ako som o nej dovtedy vedela, už nemôže dosiahnuť – a ako vidíme, veru ešte stále môže.

 

Nuž, poviem vám pravdu, ja by som od človeka s takým renomé ako má pán Lipšic ani handru na vytieranie podlahy či kôš na smeti nekúpila, keby robil predajcu. A podaktorí  – bum, bác – vraj za nich bojuje proti mafii.

Počúvajú Naďa, ktorý im tlačí kaleráby do hláv, zjavne nestačili pochopiť doteraz čo je ten pán zač.

A nakoniec ma rozosmialo v článku v tom linku vyjadrenie Šimečku – mimoriadne výstižné bolo.

„Musíme tiež zabrániť tomu, aby v dvoch tohtoročných voľbách vyhrali zástupcovia vládnej koalície, pretože nemôžu mať všetko,” vyhlásil Šimečka.

Veď presne o tom aj je celá ich politika – o boji a snahe „mať nejakú moc“. Koalícia predsa nemôže mať všetko. No spánombohom aj s batohom, keby tento človek mal možnosť o niečom rozhodovať, to by sme dopadli skutočne zúfalo.

 

Viete, na týchto dvoch spomenutých opozičníkoch sa viem i zasmiať. Ale z Lipšica mi je nevoľno, je mi skutočne fyzicky zle z neho ako z človeka. A to len pár vecí Zoroslav Kollár vytiahol – zrejme nie tie najhoršie zatiaľ, veď uvidíme.

Nedokážem uveriť, ža niekto sa celkom vážne ide dobrovoľne postaviť na ulicu a pokrikovať, aby ten človek zostal vo funkcii špeciálneho prokurátora.

 

Elena

 

K diskusii   mirius   iste, iste, Kollárove povedačky sú malým zdrojom – studňu poznania môžu vyhĺbiť samotní menovaní v tých jeho povedačkách. Podajú trestné oznámenia na neho, policajti popreverujú, my sa dozvieme pravdu – a oni pôjdu sedieť…

Téééda 5. – Život za dve tisícky. . .

16.06.2024

Aká je hodnota života – kladieme si niekedy otázku. Obvykle v situácii, kedy nám osud túto hodnotu zvýznamní na našom vlastnom zdraví, alebo zdraví niekoho blízkeho. Pani Caroline Warner si otázku kladie dnes kvôli čiernobielejmačičke v Partizánskom na sídlisku Šípok nájdenej. Sú potrebné dve tisícky na jej záchranu. Ale dnes. Caroline Warner 1 [...]

Téééda 4. – Záverečná, Zuza. . .

16.06.2024

Ani nechcem zoširoka bilancovať bývalú prezidentku. Výstižne ju zhodnotili viacerí, napríklad tu Blaha https://www.hlavnydennik.sk/2024/06/16/bye-bye-mrs-caputova Môj názor na ňu som písala jasne v blogu opakovane v priebehu času. Pre mňa je bývalá prezidentka osobou, ku ktorej úctu som stratila hneď na začiatku jej „prezidentského vykročenia“. Osobou, ktorá [...]

Téééda 3. – Zverejnite kreténa, Bystričania. . .

13.06.2024

Bystričania z okolia Bellusovej ulice na Uhliskách, ktorí máte kamery vonkajšie niekde v okolí štrkového parkoviska – urobte, prosím, dobrý skutok. Pozrite včerajší záznam vašich kamier – aby sme spoločnými silami odhalili úchyláka. Pozrite si detaily príbehu, ktorý sa na fb stránkach pomáhajúcich zvieratkám v núdzi objavil Ked uz clovek nevie kam s [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,895
Celková čítanosť: 9164697x
Priemerná čítanosť článkov: 3166x

Kategórie

Archív